kingusia1991 ja chyba ze stali jestem bo mnie nic nie ruszy :/jedyna dobra wiadomosc tego dnia to to ze przyszedl list i przyznali mi 210 euro przez 14 tygodni czyli przez 3 miechy i 2 tg dostane po 210 euro bedzie na wyciki To taki bonus bo przez caly czas pracowalam juz podobno wyslali i moze w poniedzialek juz bedana koncie to lece w poniedzialek na zakupy
reklama
ide na swieze powietrze bo wlasnie sie dowiedzialam ze tesciowa nas odwiedzic jedzie :/ qurwa przecierz przedwczoraj byla ://///////Zygam nia moim M i musze wyjsc bo czuje ze mnie krew zalewa NIE MA SPOKOJU I NIE BEDZIE :/
Kamikaa ale moze rzeczywiscie troche cierpliwosci..sa dziewczyny ktore so w 40 tygodniu no i czekaja..preciez po cos ciaza trwa 40 tyg a nie 37..Przeciez bylas w szpitalu, badali cie lekarze, teraz lekarka...nikt nie chciałby zrobic twojemui dziecku krzywdy..na pewno nie.Wiadomo ze sie martwisz, ale musisz im troche zaufac. No w koncu troche lepiej sie na tym znaja.
Ta lekarka tylko mnie troche zastanawia..jakas dziwna jest..skoro mowi ze masz takie rozwarcie, a faktycznie tak jest to powinna cie na porodówke juz raczej wyslac niz jakies globulki i inne proponowac:// moze przejedz sie na izbe przyjec..lepiej byc pewnym..
Poza tym dziecko do odejscia wód jest w pęcherzu płodowym, to jak mogła włoski czuc? nie wiem...czy to mozliwe?!
jeny..a na pewno juz nic sama nie rob (badania), tylko zaszkodzisz nic wiecej
Ta lekarka tylko mnie troche zastanawia..jakas dziwna jest..skoro mowi ze masz takie rozwarcie, a faktycznie tak jest to powinna cie na porodówke juz raczej wyslac niz jakies globulki i inne proponowac:// moze przejedz sie na izbe przyjec..lepiej byc pewnym..
Poza tym dziecko do odejscia wód jest w pęcherzu płodowym, to jak mogła włoski czuc? nie wiem...czy to mozliwe?!
jeny..a na pewno juz nic sama nie rob (badania), tylko zaszkodzisz nic wiecej
mysz1978
Fanka BB :)
to az niemozliwe wydaje m isie zeb yrpzy badaniu wlosy dziecka wyczul
neska - duzo zdrowia dla synka i sil dla ciebei - mega dzielna mama z Ciebie
Ja tez slyszalam o paznokciach ze nie mozna meic pomalowanych. Co do bizuterii to mialam srebrny lancuszek z medalikiem przy porodzie i nikt sie nie rpzyczepil. Obraczki od 2 tygodni jzu nei nosze.
Zachcialo m isie wspiac na wyzyny sztuki kulinarnej i zrobilam pierogi leniwe (Jas bardzo lubi), no i cholera wg. przepisu podzielilam ilosc skladnikow na 2 zeby nie bylo ich nie wiaodmo ile a i tak wyszlo mnostwo. A ciasto lepkie bylo jak cholera - maki to dalam chyba tyle ze zamiast 2 razy mniej to 2 razy wiecej... Masakra jakas - juz kur...ami rzucalam i chcialam ciasto wywalic do kosza no ale jak jzu dodalam tyle tej maki to jakos dal osie uformowac walek i pokroic. Te dla Jasia gotowalam cale wieki zeby miec pewnosc ze nie sa surowe... Dla siebei gotowalam krocej i pewnie dlatego tak mi dziwnie...
Ide legnac
neska - duzo zdrowia dla synka i sil dla ciebei - mega dzielna mama z Ciebie
Ja tez slyszalam o paznokciach ze nie mozna meic pomalowanych. Co do bizuterii to mialam srebrny lancuszek z medalikiem przy porodzie i nikt sie nie rpzyczepil. Obraczki od 2 tygodni jzu nei nosze.
Zachcialo m isie wspiac na wyzyny sztuki kulinarnej i zrobilam pierogi leniwe (Jas bardzo lubi), no i cholera wg. przepisu podzielilam ilosc skladnikow na 2 zeby nie bylo ich nie wiaodmo ile a i tak wyszlo mnostwo. A ciasto lepkie bylo jak cholera - maki to dalam chyba tyle ze zamiast 2 razy mniej to 2 razy wiecej... Masakra jakas - juz kur...ami rzucalam i chcialam ciasto wywalic do kosza no ale jak jzu dodalam tyle tej maki to jakos dal osie uformowac walek i pokroic. Te dla Jasia gotowalam cale wieki zeby miec pewnosc ze nie sa surowe... Dla siebei gotowalam krocej i pewnie dlatego tak mi dziwnie...
Ide legnac
K
króliczątko
Gość
Słuchaj dogadaj sie z tą położna żeby ci pomogła oksytocyną bo już się baaaaardzo męczysz i nich ona porozmawia z lekarzem, i wymyśli nie wiem jakąś dolegliwość i pomoże.Dlatego gin chciala mi pomoc wtedy i dzisiaj bo ona mowi ze tutajpotrzeba tylko skurczy i to wszystko ze mala sie pcha na swiat ale moj M wielce madry ze nie nie bedziemy nic wywolywac i nic na sztucznie czekamy do 14.03 BO TERMIN Qurwa mac noooooooooooo.W poniedzialek idziemy na rozmowe z polozna bedzie o 14 w szpitalu szkoda ze juz dzisiaj isc nie moge i pogadac ale ona na urlopie w polsce :/ polozna i moja gin to kumpele i chce posluchac co ona powie na to wszystko ?Nie wiem czy to bezpieczne czy nie jedno co wiem ze nie jest przyjemne i dziwne uczucie jak ci tam w pisi costak napina ,sciska,naciska i pcha czy co :/
Dziewczyny nie ma problemu ja nawet po terminie moge rodzic tyle wytrzymalam to i teraz dam rade ale po co mi robic metlik w glowie i sciemniac czy co ?Tez mi sie wydaje ze ta nowa gin ma nie pokolei w glowie i bajki opowiada :/ to ze moja wyobraznia jest taka nie inna i nieraz ciezko mi sobie cos wyobrazic ale tez mnie to zastanawia jak ona moze czuc wlosy ? takie cos jest mozliwe ok ale jak juz sie jest w trakcie porodu i polozne mowia do rodzacych zeby daly reke i przykladaja ja tam do krocza zeby mozna bylo poczuc glowke dziecka to podobno pomaga i rodzaca nabiera sily zeby dalej przec bo dzidzia juz prawie jest znajoma tez tak miala i jej wieze ale ta moja gin jest popie****i bajki gada
Dziewczyny nie ma problemu ja nawet po terminie moge rodzic tyle wytrzymalam to i teraz dam rade ale po co mi robic metlik w glowie i sciemniac czy co ?Tez mi sie wydaje ze ta nowa gin ma nie pokolei w glowie i bajki opowiada :/ to ze moja wyobraznia jest taka nie inna i nieraz ciezko mi sobie cos wyobrazic ale tez mnie to zastanawia jak ona moze czuc wlosy ? takie cos jest mozliwe ok ale jak juz sie jest w trakcie porodu i polozne mowia do rodzacych zeby daly reke i przykladaja ja tam do krocza zeby mozna bylo poczuc glowke dziecka to podobno pomaga i rodzaca nabiera sily zeby dalej przec bo dzidzia juz prawie jest znajoma tez tak miala i jej wieze ale ta moja gin jest popie****i bajki gada
no powaznie..bo tak jak pisalam to przeciez przed peknieciem wód dziecko nadal jest w takim woreczku, w pecherzu plodowym..wiec jakby dotykała włosków to juz chyba tylko w trakcie akcji porodowej po odplynieciu wód, przebiciu pecherza.
A takiego mialam super gina i ze akurat musial zaprzestac pracy zawsze jest mi dane tylko "polizac " i nigdy od poczatku do konca zawsze pod gorke i zawsze mi ktos miesza w glowie potem juz sama nie wiem co dobre co nie :/ i jeszcze moj na mnie siada :/ wszystko moja wina i dobrze jest :/jejku niech juz bedzie poniedzialek niech mnie polozna zbada powie ze wszystko ok i niech choc ona sie okarze normalna .A teraz nie mam po co jechac do szpitala bo tam sa ci co juz mnie badali i jesli pojade tak bez niczego to beda krecic nosami ze dupe truje :/ a im tez nie ufam :/Mala sie rusza ,brzuch boli jak na @ czekamy moze samo sie rozkreci i juz
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
Bylam z mlodym na spacerku, odrazu lepiej mi sie zrobilo. Cieplusio ze mozna w samym swetrze chodzic. Wpadl do blota 2 razy , a co tam dziecku wolno, teraz jego ciuszki sie piora spotkalam kolezanki umowilam sie z jedna fryzjerka na sobote na wloski troszke zetne bo na koncach jeszcze trwalą mam i zrobie sobie jasne pasemka zeby troszke przesuszyc wlosy bo moje to 2 razy dziennie trzeba myc taki tluszcz.. na szczescie ta koleznka mieszka blisko wiec ok.
Dziękuje dziewczynki za miłe słowa
Mysle ze to przejsciowe.
Mycha mozliwe jest to ze czul glowke, moj K tez pierwszy dotknął glowki ale to jak bylam na porodówce nie pamietam w jakiej fazie, ale jest to mozliwe. Czyli poród tuz tuż.
Dziękuje dziewczynki za miłe słowa
Mysle ze to przejsciowe.
o jejjjj!!! szok normalnie. Ciekawe jak nasza Gosia, bonus i gratisWeszłam tak z ciekawości na majowe brzuszki a tam dziś wiadomość że majówka się im rozpakowała z bliźniakami jak ja bym chciała mieć to już za sobą, tylko żebym miała gwarancje że Franio będzie zdrowiutki!
Duzo zdrówka dla Igorka BiedactwoCześć mamuśki:-)
Ja od wtorku w szpitalu z Igorkiem, dopadło go zapalenie stawu bidrowego no i go zatrzymali na oddziale.
Jestem z nim cały czas w nocy też, więc nie nadążyłam nadrobić jeszcze co wyście tu nawywijały.
Teraz jest u niego moja mama a ja wpadłam do domu wykąpać się, przebrać i pozabierać parę rzeczy.
Może jutro wyjdzie, oby bo już zwariować można
Najważniejsze że już nie cierpi, bo bolało go to biodro okropnie :--(
Ale widzę,że tu nuda żadna się nie rozpakowała
Straszny dzien :/poszlismy z M do gina nigdy wiecej z nim nie ide :/ chce byc madrzejszy od lekarza katastrofa :/ Zachodzimy do gin perwsze badanie i ona mowi rozwarcie na 2,5 i glowka nisko przy badaniu dotyka malej wlosow :/ nie chce mi sie w to troche wiezyc mojemu M tez nie no ale kij z tym .I gin mowi no to trzeba ci znowu pomoc i chciala kolejny masaz szykowac i zas te globulki do lykania dac :/ bo jej zdaniem dziecko sie juz pcha na swiat i jedno czego brak to skurcze :/ i ona pomoze :/Ja ze teraz nie chce bo polozna jeszcze w Polsce na urlopie i dopiero od poniedzialku bedzie i ze chce najpierw z nia pogadac .Moj M czerwony ze zlosci bo dla niego takie wywolywanie sztucznych skurczy to cos bardzo zlego :/
Mycha mozliwe jest to ze czul glowke, moj K tez pierwszy dotknął glowki ale to jak bylam na porodówce nie pamietam w jakiej fazie, ale jest to mozliwe. Czyli poród tuz tuż.
reklama
A takiego mialam super gina i ze akurat musial zaprzestac pracy zawsze jest mi dane tylko "polizac " i nigdy od poczatku do konca zawsze pod gorke i zawsze mi ktos miesza w glowie potem juz sama nie wiem co dobre co nie :/ i jeszcze moj na mnie siada :/ wszystko moja wina i dobrze jest :/jejku niech juz bedzie poniedzialek niech mnie polozna zbada powie ze wszystko ok i niech choc ona sie okarze normalna .A teraz nie mam po co jechac do szpitala bo tam sa ci co juz mnie badali i jesli pojade tak bez niczego to beda krecic nosami ze dupe truje :/ a im tez nie ufam :/Mala sie rusza ,brzuch boli jak na @ czekamy moze samo sie rozkreci i juz
no mam nadzieje ze ta położna bedzie ok, bo rzeczywiscie masz niezłe przejscia z słuzba zdrowia tam..