reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczyny...:) mam nadzieje ze nocka minela wam lepiej niż mnie... normlanie niedosc ze co godzine latałam Siku to jeszcze o 3 zaczely mnei mecyzc jakeis skurcze i do 5 zasnac nie moglam... myslalam ze to juz.... ale uspokoilo sie... ta noc mnie zmasakrowala... wiec ide odespac tera cos puki mała spokojna.. nadrobie was potem. MIlego dzionka :tak:

Milkshake widze ze rzeczywiscie ta sprzataczka sobie Ciebie upatrzyla... moze wkoncu zrozumie... oby ;)

reklama
hej dziewczyny, wczoraj byłam u lekarza, niewiem czy mam powody się martwić ale oczywiście się martwię i zachodzę w głowę, szyjka skrócona mam leżeć gdyż mały pcha się na świat a jeszcze dobrze byłoby z 2 tygodnie wytrzymać. no ale do sedna lekarz robił mi usg i mały przez 3 tygodnie przytył tylko 350gram, pytałam się 2 razy lekarza czy wszystko ok powiedział, że tak, wszystkie wymiary, główka, nóżki, rączki, itp. są większe o tydzień jak na koniec 37 tygodnia a mały waży 2750. powiedział, że jest po prostu drobniejszy. zrobił mi wszystkie przepływy i wszystko jest ok bo mały rośnie i wszystko dobrze mu rośnie tylko po prostu z wagą ciut jest mniej. obecnie jestem 35t5d i lekarz mówi, że waga jest ok. faktycznie waga jest ok tylko martwi mnie to przybranie na wadze. kurczę co myśleć??
Wagą i słabym przybieraniem to trzeba się martwić jak dziecko jest na świecie.

Błąd w usg może byc rzędu 0,5 kg więc jeśli wtedy (na ostatnim usg) waga wyszła lekko zawyżona a teraz zaniżona...
Nie można się kierować wagą wypisaną na usg! Wystarczy że jeden wymiar został odrobinę źle pobrany (np kość udowa była pod kątem a obraz z usg to przecież 2d więc nie da się tego oszacować)...

Ech - od rana boli mnie głowa :-(

Siema :sorry:

mnie od wczoraj brzuch boli.... aż mnie mdliło....na szczęście nie wstawałam często na siusiu. Pójdę dziś do pracy bo nie mogę się do kadrowej dodzwonić - niech mi dadzą inne namiary :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziś zaczął mi się 39tydzień
JUPIIIII!!!!:laugh2::laugh2::laugh2:

czesc dziewczyny

ja od rana mam zly humor, szkoda nawet gadac... zle dzien sie zaczyna...

koza gratulacje pani mgr i malenstwa, szybko sobie dalas rade z obiema ;-)

effaa powodzenia, moze wkoncu dzisiaj :tak:

napije sie herbatki moze troche mi przejdzie;-)

Wreszcie dowiedzialam sie ile wazy nasza mała, ma jakies 2800 na dzien dzisiejszy takze sie uspokoilam, bo balam sie ze wda sie w tate, ktory wazyl ponad5 kg ..
jeszcze 4 tyg, myslicie ze duzo jeszcze przytyje Natalka ?
Lekarz na wizycie mówił, że dziecko powinno przybierać niby 250 gram tygodniowo, także może dociągnąć do kg :) Ale jak dziewczyny piszą, z wagą tą jest różnie!! Mój Dawid miał ważyć 4600 urodził się 4000, natomiast siostry synek według USG 3800 a urodził się 4150, także ta waga jest orientacyjna.
a ja dziś zaś miałam NERWA :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: sprzątaczka - boshe - to jest jakaś CIEMNA MASA. 7.30 pobudka, a mi się tak fajnie spało, nadal jestem przeziębiona, Olo spał, to ta dzwoni :no: Wstałam, otwarłam i narazie grzecznie jej powiedziałam, żeby sobie gdzie indziej dzwoniła bo jesteśmy chorzy, a później się dzidzia ma urodzić. :angry: Ciekawe czy ZAKUMA:eek:
Wczoraj pierwszy raz mi się przytrafiło, że sąsiadka przyszła po wodę!!!!! Poprosiła o ciepłą wodę i płynu aby jeszcze jej dolać!!! To ja mam sponsorować sprzątanie klatek?? :crazy: Mam nadzieję, że przyszła pierwszy i ostatni raz.

Hej Laski.
Dziś w nocy miałam bolesne skurcze co 15 min. Przeszły. Na razie cisza. A i malutka coś spokojna i prawie się nie rusza:sorry: Przygotowuje siły na poród??:eek::eek:
Wciąż mam myśli czy wszystko mam gotowe:szok: No przecież to moje drugie dziecko to co ja tak panikuję??:no:

Hej Laski.
Dziś w nocy miałam bolesne skurcze co 15 min. Przeszły. Na razie cisza. A i malutka coś spokojna i prawie się nie rusza:sorry: Przygotowuje siły na poród??:eek::eek:
Wciąż mam myśli czy wszystko mam gotowe:szok: No przecież to moje drugie dziecko to co ja tak panikuję??:no:

:D U mnie też drugie dziecko, a bardziej się boję i panikuję niż z pierwszym :D Dawid ma rok i 5 miesięcy, a ja już zapomniałam jak on był taki malutki :tak::-)

Hejka!
No i od wczoraj popołudnia Was nie nadrobie:sorry: Byłam jednak na tej szkole rodzenia wczoraj:tak: Koleżanka mnie podrzuciła;-) Ale wróciłam taka padnięta..:crazy: Za tydzień już nie idę:-D Dziś zamierzam napisac 5 stron pracy mgr:confused2: Ciekawe czy mi se uda;-)
Lecę zrobic sobie śniadanko bo mój kucharz musial do hurtowni isc i coś tam pozamawiac dla dzieci do pracy;-)
Ah! No i przemnknęlo mi u dziewczyn, że Koza się obroniła:) Wielkie gratki :)

reklama
No moja córa ma juz prawie 5 lat więc ja to już wszystko rawie pozapominałam. A już takie noworodki to dla mnie są kosmicznie małe:-D

Do góry