reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ale spalam :szok:
No i mnie obudzili... tym razem dzwonila pani od rolet, ze zaraz beda z nowymi :sorry:
Ciesze sie, ale umawialam sie z nimi na popoludniu :confused2:
I taka siedze rozmemlana i nie wiem co ze soba zrobic :eek::eek::eek: Dobrze, ze sie ubralam chociaz :-D

Kochana, dlatego ja odciągam i daję jej na zmianę z mieszanką... bo nie mam az tyle mleka, żeby ja wykarmić sama...
próbowałam Olę przystawiać, to w 3 sekundy mi zasnęła, może ze 2 razy pociągnęła... i za chwilę ryk, bo głodna.
więc odciągam jej- wczoraj wypiła 60ml mojego, przynajmniej wiem, ile zjada.

po moim głodna jest już za 2 godziny, po mieszance śpi dłużej.
i też ją czasem wybudzam, ale sie wtedy wkurza ta moja malutka...

czy to normalne, że mleko z cycka jest takie żółte?? :confused2:

Źle robisz. Skontaktuj się najlepiej z jakąś położna któa ci dobrze doradzi. Tobez sensu że odciągasz. Nie da się radzić w takich sprawach przez internet. Twoje postepowanie i dokarn=mianie doprowadzi do tego że dziecko bedzie wolało butlę bo sie nie będzie musiało tak napracować żeby się najesć. A tobie pokarm zaniknie. Pamiętaj ilosć pokarmu w twoich piersiach jest wystarczająca dla dziecka bo jego ilość się sama dopasowuje do jego potrzeb. Karmienie piersią wcale nie jest takie banalne jak mogło by się wydawać. A to że mała ci dłużej śpi jak wypije mieszankę to skutek tego ze mleko mamy jest łatwiej strawne nż to sztuczne. Wiadomo na początku są problemy i powątpiewania i wtedy warto skonsultowac się ze specjalistką.

Witam się!
Ja już dzisiaj zdążyłam włosy pofarbować, naszykowałam dwie pralki ciuszków. Zaraz pizze robie i o 15 do szkoły rodzenia wypad.
Szkoda, że nie mam czasu na spacer,bo ładna pogoda, ale podobno wieje.

Czy momentami nie macie wrażenia,że jednak ciąża szybko minęła?Mnie szokuje świadomość,że zaczęłam ostatni miesiąc...:sorry:
Młodamamuśka mi też ciąża zleciała bardzo szybko. Kiedyś to sobie wyobrażała, że to kawał czasu, a teraz dzien za dniem leci nie wiem kiedy. Do listopada pracowałam, potem grudzień jakoś poleciał, a teraz sesja na uczelni i totalny brak czasu. Na szczęście w sobotę ostatni egazm - na 7 rano :szok:! A od 8 godziny już zaczynamy nowy semestr, co za uczelnia powalona.

Kasaii może Ty jako pierwsza urodzisz w terminie? hihi
Izulka biedna rzeczywiście i potem niektóre z Was mają takie wspomnienia. Z tego co słyszałam w szpitalu , gdzie się wybieram, cesarka to ostateczność, także mam nadzieję, że przyjadę z rozkręconą akcją i jakoś pójdzie, oby!
Idę fryz zrobić i będę jeszcze zaglądać, bo oczywicie przy poniedziałku tempo narzuciłyście.
Aha, a dzisiaj to wogóle nudy na forum, bo żadna się nie rozpakowała :-D.

Witajcie :)No i juz po wizycie :) rozwarcie na 2 palce ,mala cisnie na maxa ,ctg skurcze dochodza do 50 ale ja nic nie odczuwam bo te palanty mi w szpitalu uspili skurcze .Czopa juz nie mam leci mi caly czas takie brazowo -kawowo -budyniowe cos i gin mowi ze to przed porodem normalne .Wszystko ok myszka sie "zregenerowala " i juz serduszko jej ladnie bije .Gin mowi ze skurcze w czwartek byly piekne i zapowiadaly porod i w szpitalu powinni mi pozwolic rodzic ,poczekac az sie rozkreci a jak by dlugotrwalo to powinni pomoc a nie zapobiegac ale ona wie kto to byl i kto tak postanowil "pan profesor " pan "palant " jego zdanie do 40 tc powinno siedziec w bruchu :/jasne skoro nic sie nie dzieje to czemu nie niech siedzi ale jesli sie zaczyna to po co stopowac a 36-37 tc jest ok ale on trzyma do 40 tc i prosze padlo tym razem na mnie :/

Aha no i skąd wiesz że masz za mało pokarmu?? Ważyłaś ją nie przybierała?? Spokojnie karmienie piersią wymaga większego poświęcenia niż butla. I często to zniechęca mamy. Ale zobacz co lepiej robić w nocy?? Wstawać i robić mleko w kuchni czy wyciągnąć cyca i w łóżeczku w pozycji leżącej nakarmić malutką??:tak:

teraz do gina w czwartek bedzie robic ctg i badac czy cos sie zmienilo ,no i mowi ze czekamy bo moze sie zaczac kazdego dnia :) mam stracha sama wychodzic z domu bo nic nie wiadomo co i kiedy .Biedna IZA teraz ja tak mecza zamiast pomoc co za lekarze popieroleni ze sie wyraze :/Ja biore sie za pozadki bo pod moja nieobecnosc taki syf ze szok i chyba do wieczora bede miec zajecie :)Chce mi sie spac ale musze sie brac za robote potem bede spac .Po drodze od gina weszlam do lumpka i tam nowe ciuszki wiosna -lato dla dzieci i sukienki ciazowe i letnie :)szkoda ze mnie lato ominelo bo z brzuszkiem w lecie w sukieneczce fajna sprawa :)ale zakupilam co nie co dla myszki :)W piatek bedzie kaska to w sobote tam sie przejde :)Potrzebuje wkladane adidasy zeby sie nie musiec schylac ale sama do miasta nie ide :/Musze poprasowac rzeczy i spowrotem spakowac torbe do szpitala

Witam się południowo!!

Czytam Was od rana z doskoków i dopiero teraz udało mi się do ostatniej strony doścignąć.
Biedna ta Izula - już ciąża donoszona więc na co oni czekają!!! Jednym dziewczynom wywołują poród wcześniej bez większych powodów, a drugie się męczą niepotrzebnie. Co lekarz to inny obyczaj widać.
Jak ja bym chciała mieć poród książkowy bez żadnych takich....

Z tym allego to rzeczywiście lipa. Przez takie zachowanie ludzie nie wiedzą czy dany sprzedawca naprawdę jest rzetelny... Ale z drugiej strony nie ma się co za długo tym zajmować po co się stresować i to w w zaawansowanej ciąży.

A ja rano miałam tyle planów i jakoś leń mnie złapał. Chociaż muszę się ruszyć, bo kości mi się zastygną...

Też mi jest niesłychanie gorąco, a w nocy budzę się zlana potem. Najchetniej to bym okno miała cały czas otwarte, ale mężuś na mnie krzyczy, że się przeziębię. Zgrzewki wody także idą jakświeże bułeczki... Chyba to takie ciążowe objawy mamy i już - nie ma co się dziwić. Nasz organizm pracuje za dwojga, więc musi się chłodzić ;-)

Monia hahaha dobry ten sprzedawca, nie ma co....ja bym go olała, nic nie zrobi, do sądu pojdzie hahaha ciekawe z czym....nie zawracaj sobie nim głowy i tyle. Ja tez niedawno trafilam na takiego debila....napisalam do allegro ale przeszło bez echa, wystawilismy mu negatywa, zniknela mu jedna gwiazdka, a po godzinie mial juz 3 pozytywy i gwiazdke z powrotem...dziwne nie ..?:)

Co do NK mnie tez tam nie ma i nie bedzie, mam pewne zasady i tyle ;)

reklama
witam ,

dopiero co tyłek podniosłam z łóżka , tak leżałam sobie od 9 rano :sorry:

co do teściowych to ja na mojej temat lepiej sie nie bedę wypowiadała bo to menda jakich mało i nie widuję się z nią:growl:

moniska to ci zazdroszczę tego rozwarcia:-D , ja mam bebzonka mojego już dość..:zawstydzona/y: i tylko czekam aż coś się będzie działo
a tantum rosa to 1 saszetka na 0,5 l wody lub 1 l wody ale przegotowaniej

dobra uciekam coś zjeść bo mi tak w brzuchu burczy a wczoraj to tylko obiad zjadłam , nie miałam apetytu:eek:

Do góry