reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

juz nie raz tak pisalam pod twoim postem, ale musze znowu:-) mam tak samo:-) woda z syropem malinowym w wielkiej szkalnce z Ikei:-) non stop..i melisa na przemian z zielona herbata;-)
No chyba jakieś z nas pokrewne dusze. Widziałam twoje zainteresowania w prrofilu. Może nie przepadam za matmą no ale mam do czynieniaz cyferkami bo wyceniam nieruchomości (narazie na praktyce zawodowej ale mam cel zająć się tym profesjonalnie)

reklama
a pijecie może herbatki malinowe? ponoć dobrze na mięśnie macicy robią i skurcze podczas porodu nie są aż tak bolesne :cool:

Od 37 tygodnia moja położna zaleca tabletki z olejem z wiesiołka 3x2 i herbatę ale z LIŚCI (nie z owoców bo to z liści napar wzmacnia macicę) malin 3 razy dziennie zaparzać dwie łyżki naparu ( do kupienia w sklepach zielarskich)

a pijecie może herbatki malinowe? ponoć dobrze na mięśnie macicy robią i skurcze podczas porodu nie są aż tak bolesne :cool:

Bardzo lubię herbatkę malinową, często piję, ale ma być ona z liści malin.

Ciekawy link

porod

Ciekawa jestem czy kupię herbatę z liści malin w tych sklepach herbacianych co sprzedają na wagę, hmm...

kurcze.. a co z Koza? Mloda MaMuśka?

No Koza moze sie uczy, ale Młodej Mamuski faktycznie długo nie było...na kiedy miala termin ?

Mirosia- powidzenia :tak:, czekamy na relacje :tak:
Młoda mamusia- wracaj !!!!!!!, mamy ten sam termin:tak: , przestań mnie straszyć , że Ty już :szok::szok::szok:

A ja idę z M na jakieś mini zakupy, w sumie potraktuję to jako spacer :tak:, bo tak mi się nudzi że już głupoty mi w głowie :-D
Strasznie miło mi się zrobiło,że zauważyłyście moją nieobecność.Dzięki:-)
Ja nie piję nic co mogłoby ułatwić poród,bo nikt mi nic takiego nie zalecał,pierwsze słyszę:eek:
YRA-nie mam bladego pojęcia,ważne,że Kluska jest już donoszona właściwie:)

hej :) Najpierw sie przywitam i moze do jutra was nadrobie :)CZARNUSZKA dzieki za wszystko :)jestem w domu od wczoraj wieczorem skurcze ustaly ,jasne zamiast pomoc dali kroplowke na powstrzymanie i czesc :/ skurcze byly okrutne ,rozpetaly sie w ciagu 3 godzin w czwartekjeszcze wam napisalam i do szpitala .Bylismy na porodowce 6 godzin ciagle podlaczeni pod CTG ktore im sie nie podobalo bo raz za aktywna raz nie :( klaskali w rece zeby dziecko obudzic szarpali brzuch :/ popieprzeni ludzie :/ Profesor juz chcial ciac bo CTG nie fajne :/Sie tylko nameczylismy i dziecko przezylo stres :(A widze ze tutaj sie wydarzylo i nam maluszkow przybylo :)

reklama
hej :) Najpierw sie przywitam i moze do jutra was nadrobie :)CZARNUSZKA dzieki za wszystko :)jestem w domu od wczoraj wieczorem skurcze ustaly ,jasne zamiast pomoc dali kroplowke na powstrzymanie i czesc :/ skurcze byly okrutne ,rozpetaly sie w ciagu 3 godzin w czwartekjeszcze wam napisalam i do szpitala .Bylismy na porodowce 6 godzin ciagle podlaczeni pod CTG ktore im sie nie podobalo bo raz za aktywna raz nie :( klaskali w rece zeby dziecko obudzic szarpali brzuch :/ popieprzeni ludzie :/ Profesor juz chcial ciac bo CTG nie fajne :/Sie tylko nameczylismy i dziecko przezylo stres :(A widze ze tutaj sie wydarzylo i nam maluszkow przybylo :)

Witamy :) Maluszków troszkę przybyło, dobrze, że z wami w porządku!

Co do chłodnej kąpieli, jednak to nie dla mnie morsem nie jestem :D

Do góry