reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

juz nie raz tak pisalam pod twoim postem, ale musze znowu:-) mam tak samo:-) woda z syropem malinowym w wielkiej szkalnce z Ikei:-) non stop..i melisa na przemian z zielona herbata;-)
No chyba jakieś z nas pokrewne dusze. Widziałam twoje zainteresowania w prrofilu. Może nie przepadam za matmą no ale mam do czynieniaz cyferkami bo wyceniam nieruchomości (narazie na praktyce zawodowej ale mam cel zająć się tym profesjonalnie)

reklama
a pijecie może herbatki malinowe? ponoć dobrze na mięśnie macicy robią i skurcze podczas porodu nie są aż tak bolesne :cool:

Od 37 tygodnia moja położna zaleca tabletki z olejem z wiesiołka 3x2 i herbatę ale z LIŚCI (nie z owoców bo to z liści napar wzmacnia macicę) malin 3 razy dziennie zaparzać dwie łyżki naparu ( do kupienia w sklepach zielarskich)

a pijecie może herbatki malinowe? ponoć dobrze na mięśnie macicy robią i skurcze podczas porodu nie są aż tak bolesne :cool:

Bardzo lubię herbatkę malinową, często piję, ale ma być ona z liści malin.

Ciekawy link

porod

Ciekawa jestem czy kupię herbatę z liści malin w tych sklepach herbacianych co sprzedają na wagę, hmm...

kurcze.. a co z Koza? Mloda MaMuśka?

No Koza moze sie uczy, ale Młodej Mamuski faktycznie długo nie było...na kiedy miala termin ?

Mirosia- powidzenia :tak:, czekamy na relacje :tak:
Młoda mamusia- wracaj !!!!!!!, mamy ten sam termin:tak: , przestań mnie straszyć , że Ty już :szok::szok::szok:

A ja idę z M na jakieś mini zakupy, w sumie potraktuję to jako spacer :tak:, bo tak mi się nudzi że już głupoty mi w głowie :-D
Strasznie miło mi się zrobiło,że zauważyłyście moją nieobecność.Dzięki:-)
Ja nie piję nic co mogłoby ułatwić poród,bo nikt mi nic takiego nie zalecał,pierwsze słyszę:eek:
YRA-nie mam bladego pojęcia,ważne,że Kluska jest już donoszona właściwie:)

hej :) Najpierw sie przywitam i moze do jutra was nadrobie :)CZARNUSZKA dzieki za wszystko :)jestem w domu od wczoraj wieczorem skurcze ustaly ,jasne zamiast pomoc dali kroplowke na powstrzymanie i czesc :/ skurcze byly okrutne ,rozpetaly sie w ciagu 3 godzin w czwartekjeszcze wam napisalam i do szpitala .Bylismy na porodowce 6 godzin ciagle podlaczeni pod CTG ktore im sie nie podobalo bo raz za aktywna raz nie :( klaskali w rece zeby dziecko obudzic szarpali brzuch :/ popieprzeni ludzie :/ Profesor juz chcial ciac bo CTG nie fajne :/Sie tylko nameczylismy i dziecko przezylo stres :(A widze ze tutaj sie wydarzylo i nam maluszkow przybylo :)

reklama
hej :) Najpierw sie przywitam i moze do jutra was nadrobie :)CZARNUSZKA dzieki za wszystko :)jestem w domu od wczoraj wieczorem skurcze ustaly ,jasne zamiast pomoc dali kroplowke na powstrzymanie i czesc :/ skurcze byly okrutne ,rozpetaly sie w ciagu 3 godzin w czwartekjeszcze wam napisalam i do szpitala .Bylismy na porodowce 6 godzin ciagle podlaczeni pod CTG ktore im sie nie podobalo bo raz za aktywna raz nie :( klaskali w rece zeby dziecko obudzic szarpali brzuch :/ popieprzeni ludzie :/ Profesor juz chcial ciac bo CTG nie fajne :/Sie tylko nameczylismy i dziecko przezylo stres :(A widze ze tutaj sie wydarzylo i nam maluszkow przybylo :)

Witamy :) Maluszków troszkę przybyło, dobrze, że z wami w porządku!

Co do chłodnej kąpieli, jednak to nie dla mnie morsem nie jestem :D

Do góry