reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
skacz skacz... Adam Małysz:p:p :-D moje malenstwo chyba ostatnimi czasy zabardzo przybralo sobie te slówka do główki i swiruje na maxa...

no ale Kibicujmy :)

owlrene gratuluję!!!!!!!!!!!:-)

Co do opowieści z porodówek, to ja bardzo lubię je czytać i szczerze mowiąc, to właśnie dzięki nim mniej się boję porodu i jestem do niego bardziej pozytywnie nastawiona:tak::tak:

Witam.
Mnie tu dość rzadko było widać(zwykle na cukrzycowym bywałam, ale Was czytałam z przerwami) , ale widzę że marcóweczki się rozkręciły i sporo jest już ze swoimi dzieciaczkami.

Gratulacje!!I oby Wasze skarby były zdrowe.

Dziewczyny mam pytanie .....od wczoraj mam niesamowicie twardy brzuszek , czy to znaczy że za nie długo się coś zacznie czy tak może potrwać jeszcze tydzień , 2 ??

czy raczej nie da się tego przewidzieć??

Dodam tylko że żadnych skurczy nie czuję.

kurcze - przeczytalam opowiesci dziewczyn z porodowki i az mi sie slabo zrobilo :szok: niby doswiadczenie w porodzie juz mam ale chyab bede ten watek omijac z cala premedytacja dopoki sama nie urodze... A pierworodki to chyab w ogole moga sie niezle przestraszyc (choc generanie to pameitajcie - porod da sie przezyc :eek:)
a ja wlasnie czytajac opowiesc sie mniej boje. Moze dlatego, ze boje sie niewiadomego, a jak czytam jak to jest to poprostu sie oswajam z tym co sie bedzie ze mna działo.
Ach no i chyba Haniór chce złamac umowę i chyba planuje wyjsc przed obroną :wściekła/y: Jeszcze licze ze wytrzymamy ale juz strasznie nisko główka, gmera i dziabie i wcale to nie jest przyjemne :eek: No i dzisiaj ta wydzielina nie jest juz biała tylko rózowa... jeju ja jeszcze nie chce rodzic, nie mam czasu, niech sie wstrzyma do czwartku :sorry:
o kurcze.. :-D
Co do opowieści z porodówek, to ja bardzo lubię je czytać i szczerze mowiąc, to właśnie dzięki nim mniej się boję porodu i jestem do niego bardziej pozytywnie nastawiona:tak::tak:
to tak jak ja :-)
Dzewczyny mam pytanie .....od wczoraj mam niesamowicie twardy brzuszek , czy to znaczy że za nie długo się coś zacznie czy tak może potrwać jeszcze tydzień , 2 ??

czy raczej nie da się tego przewidzieć??

Dodam tylko że żadnych skurczy nie czuję.
a moze to te skurcze przepowiadajace?

Owlrene wielkie gratulacje!! poprosimy o fotki :-)

Czarna ja rowniez mam non stop mokra wkladke i nie wiem czy to taka wydzielina, czy wody sie sacza :confused2:

Dziewczyny a co do znieczulenia, to podaje je sie jak sie ma 3-4 cm rozwarcia tak?
a co jak ja juz mam 2? :sorry::eek:
(bo podobno rozwarcie "na palec" przelicza sie jako na 2 cm)

agniesiak85 Mnie tez troche swedzi brzuch, ale chyba to skora sie tylko naciaga i nic powaznego, bo wysypek narazie nie mam. Moze Ci to wapno pomoze???
Wykąpalam się w nadmanganianie potasu ale nie przeszło.. eh.. wapno tez wypiłam.. Już niedługo do porodu, więc już przecierpię;-):tak:
Hej dziewczyny,wlasnie wrocilismy.
I:

16 lutego 2010 o godzinie 17:55 urodzil sie Maksymilian Jan przez CC z waga 3,580 i 48 cm wzrostu i 10pkt Apgar.

Szczegoly napisze kiedy indziej na odpowiednim watku.Wczoraj wrocilismy ale musielismy sie nacieszyc wszyscy w domciu.W szpitalu bylam niecale 4 dni teraz musze was nadrobic ale to chyba na raty.
Widzialam juz ze Sylusia urodzila i Ionka Dla nich gratulacje.
Gratulacje!!!:-D:-D Jaki malenki 48 cm:-) Kruszynka ah:-)

Ja to chyba zrobię zaraz parę kanapek i herbatke i razem z M zasiadamy kibicować Adasiowi ;-)
My kibicujemy:tak::-) M na razie robi kanapeczki ale zerka:tak: Hihi:)

reklama
Do góry