reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Doberek :-)

Ja jakoś trudne dni mam ostatnio:-(
Tak myślę czy to moje dzieciątko się obróciło. Im bliżej USG tym więcej o tym myślę. Przekonam się w poniedziałek.
Jak tak piszecie, że czujecie kopniaki w żebra- ja takich nie czuję. :-( Na górze to raczej cosik twardego się wypycha a kopniaki to raczej w podbrzuszu czuję. Już sama nie wiem.
Już sama nie wiem jak wolałabym rodzić- bo mam też wskazanie od swojego okulisty do cc, a inny mówi , że mogę rodzić naturalnie . i nie wiem kogo słuchać:-( Boję się o oczy, a z drugiej strony rodzić naturalnie to lepiej.

napewno sie obróciło nie denerwuj sie u mnie też od góry tak wypycha sie i bałam się tak samo jak ty, no i na usg okazało się ku mojemu zdziwieniu że jest główką w dół..
to chyba tak pupcie wypycha:-p

tuttobene no tak :) dzięki

Ostatnia edycja:
reklama
Doberek :-)

Ja jakoś trudne dni mam ostatnio:-(
Tak myślę czy to moje dzieciątko się obróciło. Im bliżej USG tym więcej o tym myślę. Przekonam się w poniedziałek.
Jak tak piszecie, że czujecie kopniaki w żebra- ja takich nie czuję. :-( Na górze to raczej cosik twardego się wypycha a kopniaki to raczej w podbrzuszu czuję. Już sama nie wiem.
Już sama nie wiem jak wolałabym rodzić- bo mam też wskazanie od swojego okulisty do cc, a inny mówi , że mogę rodzić naturalnie . i nie wiem kogo słuchać:-( Boję się o oczy, a z drugiej strony rodzić naturalnie to lepiej.
Dokladnie jak Candy pisze, to pupcia, a w podbrzuszu raczki :tak:
Moj tak tymi lapkami miesza, ze mam czasem wrazenie, jakby targal za pepowine :szok:
Alex juz byl odwrocony jakos okolo 30tc, bylam w szoku jak poszlam na usg :-D

wrocilam :)
posiew pobrany :)w ponuiedzialek wyniki mam nadzieje ze to moje ostatnie badanie, a jutro do Ginaaaa!!!!!!! aaaaaa ciekawe jak moja szyja :)
pogode mamy sliczna!!!! nie dosc ze na plusie chyba z 5 stopni, snieg topnieje i sloneczko tak mocno swieci ze moj pierworodny w aucie sie normalnie opalił
HIV odebrany wyniczek oczywisty ujemny. :-D

ja badanie mialam ale nie wiem czy to dlatego ze to standard, czy bardziej dlatego ze wspomnialam lekarzowi ze Jas jak sie urodzil to mial infekcje i mial antybiotyk, a ja w okolicach 7 miesiaca poprzendiej ciazy mialam podwyzszone CRP (ale w sumei to samo spadlo bez zadnego leczenia...).
Na HIV badania nie mialam. ale nie wiem czy nie robia po porodzie; ale to chyab dziecku robia.
na KTG juz pisalam ze jechac nie musze chyab ze cos mnei zaniepokoi
kochana na hiv sie robi badanie w ciazy zeby w razie co wiedziec jak sie zachowac przy porodzie jak dzidzia zachoruje na aids. Koszmarne to. Nie kazdy lekarz kaze, no u nas każa robic na szczescie jest darmowe

candy - ja zrozumiałam, ze z braku zelaza nie ma sił ;-):sorry:
kamikaa - no moze i nic sie nie dzieje, ale trochę to z opisu przypomina rozwieranie szyjki. Jutro sie dowiesz. Jak nic innego sie nie dzieje, to spokojnie - byle do jutra, do wizyty
- ja tez nie mam sił...hemoglobina mi spadla do 10.7 a zawsze to z 13 miałam..:eek:

kochana na hiv sie robi badanie w ciazy zeby w razie co wiedziec jak sie zachowac przy porodzie jak dzidzia zachoruje na aids. Koszmarne to. Nie kazdy lekarz kaze, no u nas każa robic na szczescie jest darmowe

u nas tez nie kaza. Pewnie jakby kobieta poprosila, ze jest ryzyko, ze jest zarazona to pewnie wtedy by musiala zrobic.

czarnuszka ja marzę całą ciążę o hem chociaż 9,0 :rofl2:

dobrze że kruszynka ionki zdrowiutka i ładnie je to ważne a pierwsze karmienia nie należą do łatwych:tak:

a propo badań to ja jeszcze mam zrobić krzepnięcie krwi, sód i potas. nie wiem o co w tym chodzi. No i nie zauważyłam albo przegapiłam żeby i któraś z Was miała je zlecone do zrobienia

reklama
a propo badań to ja jeszcze mam zrobić krzepnięcie krwi, sód i potas. nie wiem o co w tym chodzi. No i nie zauważyłam albo przegapiłam żeby i któraś z Was miała je zlecone do zrobienia

krzepniecie krwi bada sie przed operacja, moze w razie jakbys miala miec cesarke...
ja nie mialam zleconego oczywiscie;-)
a sod i potas to juz nie wiem...

zlapala mnie tak sennosc ze nigdzie nie bylam, moze jutro skocze, albo wieczorem z moim m:-)

Do góry