reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dzien dobrerk :)
Bylam u gina no i szyjka 18mm glowka nisko...i skierowanie do szpitala na 2 tygodnie....:eek: dała FENOTEROL i jakies jeszcze zbym nie miala kolatan serca no-spa nadal i magnez to samo no i jak nie pojde do szpitala to lezec w domku...bo powiedziala ze nawet 2 tygodni nie wytrzmam chodząc....nooo i K chyba od poniedzialku weznie wolne chociaz na tydzien i bede w domku...

Mloda mamusia - jejciu...zazdroszcze ..ale musi jej byc miło i cudownie !!!! tu;ic swoja malenka!!!!

wróciłam z IP właśnie...straszne miałam zawroty głowy, aż mi pot leciał z czoła...okazało się że mi cukier spadł, na ktg miałam lekkie skurcze, po badaniu wewnętrznym\9bardzo nie przyjemnym) mam 1cm szyjke i to miękką i główka bardzo nisko, lekarz powiedział, że niedługo powinnam urodzić...
- ojejjjjj kochana!!!! :szok: pewnie Ty tez niedlugp bedziesz tulic swoją niunieee :):szok:

echh, ci mężowie :-p
mój kiedyś, jak byłam chyba w 4-5 miesiącu, zwolnił się z pracy, bo JA rano źle się czułam :-D tylko, że ja poszłam do pracy i normalnie 9 godzin byłam, a ten tak sie mną przejął :-D
no myslałam, że padne, jak się dowiedziałam :-D
- zaboli ich głowa i umierają kazdy ma przy nich skakac i sie nimi opiekowac.....no typowy facet:eek:

Czarnuszka, to leżeć i się nie wygłupiać!
Jeszcze masz za wcześnie na rodzenie, musisz trochę wytrzymać!
Niech się Twój mężuś w końcu trochę wykaże!

och czarnuszka chciałabym już ja tulić:tak:i miec poród za sobą...
brzuch nawala mnie, idę się położyć
DOBRANOCKA WSZYSTKIM

Ja po wizycie u gina. Wszystko jest ok.:tak: Co do tego białka w moczu, to powiedział, ze taką ilością się nie trzeba przejmować i nic mi na to nie zalecił. Tak jak pisałam wam niedawno, że mam zwiększoną wydzielinę i sie zastanawiałam, czy wziać sobie czopka, co mi przepisał wrazie jakby coś nie tak było i go wkońcu nie wzięłam, bo zgłupiałam, no to po zbadaniu powiedział, że infekcji żadnej nie ma, ale rzeczywiście zwiększona wydzielina i mam sobie zapodawać te czopki jeden na 7-10 dni. Poza tym główka małego jest wysoko, szyjka twarda, zamknięta.
Powiedziałam też o tych leniwych ruchach małego, to dał mi kartę ruchów, żebym prowadziła, żeby zobaczyć czy jego aktywność nie spada, czy po prostu tak ma. No i oczywiście była waga:unsure: przytyłam kolejne 4,5 kg, czyli mam już 20 kg do przodu i ważę 83,5kg:confused2: porażka. Wogóle to jest jakieś chore, że po świętach przytyłam tylko 3 a teraz znowu 4,5. A wogóle najbardziej mnie dziwi to, że ja ciągle chodzę we wszystkich ciążówkach tych samych od początku ciąży i się w nie mieszczę. Oczywiście jestem grubsza, ale normalnie to chyba nie powinnam się mieścić w żadne z nich przy tylu kilogramach nadwagi. A najbardziej wkurza mnie to, że pomimo iż nie jem wszystkiego co bym chciała i ile bym chciała to i tak tyję jak głupia. To jakbym sie nie ograniczała to bym ze 30kg już miała na plusie czy co???!!:angry:

Ja po wizycie u gina. Wszystko jest ok.:tak: Co do tego białka w moczu, to powiedział, ze taką ilością się nie trzeba przejmować i nic mi na to nie zalecił. Tak jak pisałam wam niedawno, że mam zwiększoną wydzielinę i sie zastanawiałam, czy wziać sobie czopka, co mi przepisał wrazie jakby coś nie tak było i go wkońcu nie wzięłam, bo zgłupiałam, no to po zbadaniu powiedział, że infekcji żadnej nie ma, ale rzeczywiście zwiększona wydzielina i mam sobie zapodawać te czopki jeden na 7-10 dni. Poza tym główka małego jest wysoko, szyjka twarda, zamknięta.
Powiedziałam też o tych leniwych ruchach małego, to dał mi kartę ruchów, żebym prowadziła, żeby zobaczyć czy jego aktywność nie spada, czy po prostu tak ma. No i oczywiście była waga:unsure: przytyłam kolejne 4,5 kg, czyli mam już 20 kg do przodu i ważę 83,5kg:confused2: porażka. Wogóle to jest jakieś chore, że po świętach przytyłam tylko 3 a teraz znowu 4,5. A wogóle najbardziej mnie dziwi to, że ja ciągle chodzę we wszystkich ciążówkach tych samych od początku ciąży i się w nie mieszczę. Oczywiście jestem grubsza, ale normalnie to chyba nie powinnam się mieścić w żadne z nich przy tylu kilogramach nadwagi. A najbardziej wkurza mnie to, że pomimo iż nie jem wszystkiego co bym chciała i ile bym chciała to i tak tyję jak głupia. To jakbym sie nie ograniczała to bym ze 30kg już miała na plusie czy co???!!:angry:

Super, że z maleństwem wszystko w porządku:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

czarnuszka to widzę że mamy szyjkę podobnie, ale ty musisz się bardzo oszczędzać bo jeszcze ci troche zostało

a swoją drogą to ja mogłabym juz tak za tydzień lub 2 rodzić ahhh... boję sie , lecz bardziej nie mogę sie Miłoszka doczekać :rolleyes:

zjadłam dziś 6 pączków i mam dość :sorry2:

reklama

Witaj w klubie!
Ja mam tak samo - na ostatniej wizycie 20 kg do przodu, mimo że się oszczędzam z jedzeniem i uważam na to co jem. Też cały czas chodze w tych samych ciążówkach, do tego w stanikach i sweterku sprzed ciąży (a nie byłam jakas obszerna). I też się zastanawiam zawsze gdzie to jest?! Widzę, ze przytyłam, ale tak normalnie, nie 20 kg. Puchnę, więc mi się woda zatrzymuje w organiźmie, ale żeby tyle?! :eek:

Do góry