reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mrozik_j, ja tylko napisałam, co mi lekarz powiedział. A że nie jest to mój lekarz prowadzący, to nie mogę nic powiedzieć o jego wiarygodności.

reklama
Cześć kochane,
jakos ostatnio nie mam weny do pisania:-(męczą mnie te zawroty głowy:-(
3mam kciuki za młodą mamusie1:tak:no i oczywiści za madzie i rybke:tak:

Ja to mam puls 100-110 ud/min. Wcześniej mialam 75-80 ud/min. Ale u mnie spowodowane to jest Fenoterolem:tak: i można się do tego przyzwyczaić hehe

młoda mamuśka pewnie da nam znać jutro, po cesarce przecież trzeba leżec plackiem 12 godzin

Ej...niemożliwe!!! Mi moja gin mowila ze po 2 godzinach się wstaje. Ze 2 godz trzeba lezec, ale potem im wczesniej wstaniesz tym lepiej i potem tak nie boli. Zresztą slyszałam już nie raz, ze dziewczyy wstają po 2-4 godzinach.....jasne ze cierpią i boli, ale podobno najlepiej to rozchodzic.

igi to ja nie wiem, no bynajmniej jak byłam w szpitalu, to dzieczyna miałą mieć cesarkę i mówili jej że przez 6 godzin nie może podnosić głowy, a przez 12 wstawać, dlatego zresztą cewnik zakładają
2,4 godziny po Sn to chyba się wstaje a nie po cesarce, przecież to jest operacja

Ej...niemożliwe!!! Mi moja gin mowila ze po 2 godzinach się wstaje. Ze 2 godz trzeba lezec, ale potem im wczesniej wstaniesz tym lepiej i potem tak nie boli. Zresztą slyszałam już nie raz, ze dziewczyy wstają po 2-4 godzinach.....jasne ze cierpią i boli, ale podobno najlepiej to rozchodzic.

U mnie tez trzeba 12 godzin plackiem leżeć. Nawet nie można głową ruszac za bardzo. A jak się wcześniej wstaje, to podobno jakies komplikacje często i problemy z bólami głowy.

Ale bym zjadła pączka... albo dwa :-D.

Ale wiecie co? Moja dieta ma kilka zalet - poza tym, że nie tyję, to nie mam zgagi :tak:. A dzisiaj zjadłam jednego gryza pączka i od razu musiałam wziąć rennie :eek:.

Co do cesarki, to ja tez słyszałam, że trzeba leżeć 12 godzin po znieczuleniu podpajęczynówkowym, bo inaczej może bardzo głowa boleć. Ale może teraz jest inaczej...

reklama
czytam o tych cenach za gaz i szczerze powiedziawszy jestem zaskoczona, że to tyle kosztuje :eek:
no ale ja, że tak powiem, nie jestem w temacie, więc sie nie znam :zawstydzona/y:

my w ogóle nie mamy gazu w domu, wszystko na prąd...
ale tutaj nie ocieplają domów w ogóle (w sensie jakiejś izolacji termicznej) i to jest do doopy, bo teraz zima była naprawdę mroźna i jak się grzeje, to jest ok, ale wyłącz na minutę i od razu ciepło ucieka...
u nas w domu jest tak około 17-19 stopni :tak:
dla mnie to w sam raz, jak jest czasem ponad 20, to umieram ;-)

echhh, pączka bym zjadła :zawstydzona/y:
wszamałam galaretkę i nie pomogło :sorry:

Do góry