reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Kochane ja uciekam. Ledwo na oczka patrze no i musze sie wygodnie położyc bo brzusio sie stawia.
Spokojnej i bezproblemowej nocki wam życze!! Buziaki!:-):-)

młoda mamuśko1 POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO I MONIAZUBER WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK!!!!:-)

ja nie miałam jeszcze KTG...w ogóle to jak wylądowałam na IP w 3miechu ciąży z ostrymi bólami podbrzusza to mnie ginka tylko zbadała i zrobiła USG....i kazała brać no-spe:sorry:

16 lutego mam wizyte u mojego gina to go zapytam o USG i KTG...bo już niedługo:szok::szok::szok:

u mnie KTG robia po 38tc. w pierszej ciazy w szpitalu tez mialam pierwsze po skonczonym 38 tc., w tej klinice w ktorej teraz rodze tez tak jest

teraz mialam jedno KTG juz w 35 tc ale to dlatego ze mialam jakies male plamienie i sprawdzali czy nie mam skurczy

no a przy porodzie to chyba obowiazkowo , bo to chodzi chyba glownie o to zeby sprawdzic jak tetno dziecka reaguje na czynnosc skurczowa macicy, ja mialam robione przed porodem jak pojechalam do szpitala no i polozna podczas porodu tez pare razy mi przykladala to urzadzenie, a laska kolo mnie ktora rodzila dluzo dluzej to dlugo pod tym ktg lezala

Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz zakupy w aptece dbam o zdrowie przez internet, no i nie wiem ile mam czekać na realizację, tzn. kiedy to będzie do odebrania. Zamawiała już może któraś z was w tej aptece?? Bo nic nie napisali czy przyjdzie jakiś mail czy coś, że produkty są już do odebrania.
Jakiś czas temu robiłam zakupy w tej aptece i czekałam chyba 3 dni :p Zawsze można zadzwonić do apteki i się spytać czy są już do odebrania.
czesc dziewczyny,
wczoraj coś nie tak było z moim brzuszkiem bo po prawej stronie miałam twardy i mocno odstający a po lewej mięciutki i dużo mniej wypukły, normalnie sie przestraszyłam, nie miałam aż takiej dużej różnicy nigdy. boje sie ze mały ułożył się poprzecznie.... a był już główką w dół :/ we wtorek wizyta, zobaczymy co i jak.
z drugiej strony właśnie po tej prawej stronie czuje mocne ruchy... więc tak jakby to nie była główka. ale może rączki przy niej czy coś..........................................
Mój brzuszek też jest nie proporcjonalny, z lewej wystaje z prawej wystaje po środku pusto, domyślam się, że z jednej strony są nóżki, z drugiej pupcia, a w dole główka, nieźle te nasze dzieciaczki są skręcone :)
tiffanitami witamy w naszym gronie:)

miałyście może badanie KTG , bo zastanawia mnie czy to badanie jest potrzebnie i obowiązkowe??:confused:
Ja jeszcze nie miałam :) Ale lekarz do którego chodzę ma sprzęt w gabinecie :)

A ja jestem padnięta i spadam spać :tak: ale na koniec dnia pochwalę się - umowa podpisana :-)- mieszkanko już nasze :-):-):-):-).
Dobrej nocki

Kochana, gratulacje!! :-) nie ma to jak swoje własne :-)

miałyście może badanie KTG , bo zastanawia mnie czy to badanie jest potrzebnie i obowiązkowe??:confused:

no ja miałam już nie wiem, ile razy, nawet pasy mam swoje własne ;-)
u mnie niby pierwszy raz nie było potrzebne, ale mi zrobili i okazało się, że serduszko małej szwankuje, na tym zapisie wychodzi jeśli coś nie tak... :-(
a w czasie porodu to chyba obowiązkowo, żeby sprawdzić, czy sie dzidzia za bardzo nie stresuje :sorry:

uciekam już! na razie ;-)

Dobry wieczór :)

Nie mam siły czytać Waszych wszystkich wypocin:-p

Co do ktg, to ja miałam robione od 30 tc, czyli na 2 ostatnich wizytach.
Nie mam żadnych problemów, ot tak lekarka chce sprawdzać tętno malucha. I powiem, że to dość stresujące;-) Za pierwszym razem o mało nie zemdlałam, bo nie wiedziałam, czy mogę położyć się na bok, a na plecach robi mi się słabo. A za drugim mały się 2 razy tak ruszył, że maszyna przestała wyczuwać tętno. Ja oczywiście mało zawału nie dostałam:sorry:

Mój ginek robi od 35/36 tyg. ktg. No i też ma sprzęcior u siebie w gabinecie, co sobie bardzo chwalę, bo gabinet ma ulicę ode mnie. I jak coś mnie martwi to w każdej chwili moge podejść i zrobić. To już bezpłatnie oczywiście :)

reklama
tutaj CTG robi sie od 20 tc najpierw raz na 4 tgpotem od 34 tc co tydzien :) pokazuje akcje serca dziecka i skurcze .Jak sie pojedzie do szpitala przed porodem bo albo wody odeszly albo kurcze lapia to pierwsze co robia to CTG potem dalsze kroki :)Dla chcacych rodzic w wodzie tez jest specjalne CTG co pod woda dziala :) takie cuda maja .CTG tez podlaczaja kobieta ktore przychodza z problemami w ciazy ale dopiero od 20 tc jest to barziej mozliwe bo wtedy serduszko dziecka da sie bez wiekszych problemow wykryc :)Ja to lubie daje mi taki spokoj jak leze i slucham i patrze na wykres :)

Do góry