reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie mamuśki:-)

Ja dziś zaliczyłam pediatre, Igor z gorączką i bólem brzucha od wczoraj, dostał jakieś lekarstwa, USG brzuszka muszę mu zrobić,kał i mocz bo tak narzeka często na ból brzucha. Obawiam się żeby nie miał jakiejś bakteri lub robala:-:)-(

Ojojoj dzisiaj pan ordynator powiedzial nam, ze w czwartek bedziemy rodzic... białko mam tak wysokie, że lepiej bedzie jak urodze jak najszybciej..

NIe ja przez cc, mam wskazanie :-) Ale chciałabym naturalnie.. przerazaja mnie te zastrzyki co sie robi po cc

Życzę powodzenia i nie martw się tak bardzo :tak: jestem po CC i nie wspominam tego jako jakieś traumatyczne przeżycie:tak::tak:

A co do tych zastrzyków to mi się wydaję, że to jakoś nie bardzo:no: Pierwsze słysze:no::confused::confused:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

patrzcie co znalazłam, chore to jakieś: Karmi 8-letnią córkę piersią! VIDEO!

blehhhh:baffled::baffled::baffled:

hej Od rana jestem zakrecona ,po sniadaniu znowu spalam i obudzil mnie bol jak na @ i teraz tak muli ,krocze mam takie obolale ze ledwo chodze i nic tylko leze i leze :/Lapie mnie taki dziwny bol tam na dole tak jakby w kroczu taki scisk i zaraz puszcza nie wiem moze to skurcz :/ jaknie przejdzie to idziemy do szpitala .Strasznie dziwnie sie czuje ,jestem tak zmeczona jakbym 24 charowala a dzisiaj nawet nic nie tknelam :( zrobic cos to wyczyn ja nie mam sily z lozka wstac bo mnie wszystko boli.Mala tam fika i dopoki ja czuje wydaje mi sie ze wszystko ok .M konczy malowanie a ja dogorywam i nic mi sie nie chce .Wsadzilam rybe do piekarnika i niech sie piecze do tego frytki i reszte mam gdzies :/ mialam dzisiaj tyle porobic i sernik upieci to i tamto a nie robie nic :/Co raz gorzej zamiast coraz lepiej ja juz nie daje rady

Dzem dobry po raz drugi :-D
Spalam prawie 3h.
Wiecie co? Nie kumam tego, ze w dzien spi mi sie o niebo lepiej niz w nocy, spalam tylko na lewym boku i nic mnie nie bolalo :szok:

No widzisz to fajnie... A co do zastrzyków, to słyszałam, że każdemu teraz dają, ale nie jestem pewna...
Oooo to pierwsze slysze o czyms takim. Ale moze.

Ionka a to bialko wychodzi na papierku?

Ja chyba na zakupy nie pojde, ogarnal mnie przerazajacy len :-p
Mi wczoraj bylo strasznie niedobrze, normalnie mialam mdlosci :dry:
Co do rozwolnienia, to czytalam, ze jak organizm sie oczyszcza przed porodem to leci to wszystko takie jak woda. I to jest naprawde ostra sraka (sorry za wyrazenie) :-D:-D:-D

wawejka- mi się podaoba Laura :tak:,a tatusia trochę postrasz ;) np. podnieś kilka razy kwotę albo jakieś trochę większe wymagania ;) ja bym ze swoim żartowała - że nie ma sprawy mogę pomyśleć ale to 2 tys tylko daje a imię na całe życie zostaje :-). A imię to i tak raczej Wy wybierzcie :tak:
aniaskrzat- swoje przeszłaś bidulo , ale to nie nasza wina :no::no::no:- ja obstawiam na Twoją teściową ;) :-D:-D:-D, może już teść nie chciał ich jeść i Wam oddała < żąrt oczywiście> :-D:-D:-D

karlajna- ja biore no-spe forte - ale po połowie tabletki 3 razy dziennie, mi kazała brać ta niby normalną ale w aptece mi wytłumaczyli że to to samo- i albo mam brać 1 tab. tej 40 mg albo połowa tabletki nospy forte. No i ta forte to chyba nie jest na recepte. Ale nie wiem bo ja dostałam 3 paczki od teściowej bo ona bierze i narazie mi starczyło.

Dzem dobry po raz drugi :-D
Spalam prawie 3h.
Wiecie co? Nie kumam tego, ze w dzien spi mi sie o niebo lepiej niz w nocy, spalam tylko na lewym boku i nic mnie nie bolalo :szok:

Oooo to pierwsze slysze o czyms takim. Ale moze.

Ionka a to bialko wychodzi na papierku?

Ja chyba na zakupy nie pojde, ogarnal mnie przerazajacy len :-p
Mi wczoraj bylo strasznie niedobrze, normalnie mialam mdlosci :dry:
Co do rozwolnienia, to czytalam, ze jak organizm sie oczyszcza przed porodem to leci to wszystko takie jak woda. I to jest naprawde ostra sraka (sorry za wyrazenie) :-D:-D:-D

He he to mnie uspokoiłaś ;D

dziewczyny, a mnie ostatnio suszy jak zbój... :confused: rano do śniadania wypijam litr herbaty (robie sobie czajniczek) i później co chwile wypijam całe szklanki (te duże z ikei) napoju... susza jakaś....

te białko to nie ciekawe, ide zobaczyć moje wyniki przy ciąży olkwej :tak: bo tez wtedy miała troche białka....

Witam Kochane Brzuszki!!

Nie nadrobie was teraz bo jestem u rodziców. Ogólnie czujemy się dobrze. Brzusio jeszcze się stawia ale już nie boli. Ja mam nakaz totalnego leżenia i nic nie robienia. Mam wytrzymać 2-3 tygodni. Franiu jest duży bo ma około 2800g. Ja uciekam bo jak siedze to sie stawia. Buziaczki Papa:*

o mam, miałam wtedy 40mg/dl i moja wtedy ginka kazała mi zrobić posiew i w nim nic nie wyszło i nie posłała mnie do szpitala... hmm
ale i tak za pare dni się w nim znalazłam bo mnie nerki bolały....:baffled:

reklama
karlajna- ja biore no-spe forte - ale po połowie tabletki 3 razy dziennie, mi kazała brać ta niby normalną ale w aptece mi wytłumaczyli że to to samo- i albo mam brać 1 tab. tej 40 mg albo połowa tabletki nospy forte. No i ta forte to chyba nie jest na recepte. Ale nie wiem bo ja dostałam 3 paczki od teściowej bo ona bierze i narazie mi starczyło.
a jak moj Karol chcial mi kupic nospe forte, to powiedzieli w aptece ze tylko na recepte :confused:
Witam Kochane Brzuszki!!

Nie nadrobie was teraz bo jestem u rodziców. Ogólnie czujemy się dobrze. Brzusio jeszcze się stawia ale już nie boli. Ja mam nakaz totalnego leżenia i nic nie robienia. Mam wytrzymać 2-3 tygodni. Franiu jest duży bo ma około 2800g. Ja uciekam bo jak siedze to sie stawia. Buziaczki Papa:*

no to uciekaj lezec, zeby nie bylo znowu cyrkow. Fajnie, ze juz w domku :-)

Do góry