reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

zmykam :-)
dobrej nocki marcóweczki!

aneczka trzymaj się ;* i do następnego napisania :-D oczywiście w szybszym trybie... bo z pare miesięcy chyba nie pisałyśmy to teraz trzeba bardziej się postarać :happy2:

reklama
A mnie już od miesiąca wszystko boli dołem. Lekarz powiedział mi wczoraj że czuje już główke ale mam jakąś pępkową szyjkę która jak twierdzi słabo sie rozwiera:szok: No i Niuniolek ma zniekształconą głoweczkę od siedzenia nisko. A właśnie nie wiem czy wiesz ale na ostatnim USG mojej Córeczce wyrósł siusiaczek :-D:-D:-D

Nie strasz mnie :-D ja mam wizytę na 10 lutego.. i będę błagać o USG , bo się martwię :dry: i czy by na pewno wszystko OK ;-)

Mi pan Cz wypadl dopiero jak przebili mi wody...byl okropnie duzy, pewnie dlatego tak dlugo meczylam sie, zeby miec jakiekolwiek rozwarcie. Mam nadzieje, ze teraz bedzie szybciej:-(
Co do recznego wazenia, to lekarze i polozne potrafia okreslic wage po wielkosci dzieciaczka, maja doswiadczenie i wiedza ile, i w ktorym tygodniu powinna miec dziecinka.
Dziewczyny ja tez juz chce urodzic, kosci mi sie rozjezdzaja i boli nawet lezenie:-(

No i mnie lezenie nawet boli:-:)-:)-( a do tego wczoraj jak pytałam lekarza czy moge brać nospe lub coś przeciwbólowego na te cholrne krocze to powiedział, że nie ma sensu bo ciąża donoszona i nie ma co spowalniać.

własnie w tv mówili że znisli warunek wizyty do 10 tygodnia przy wypłacie becikowego. Wystarczy jedna wizyta przez cały okres ciazy czyli pewnie karta ciazy wystarczy :tak:

U mnie na obronie też były trzy pytania:
pierwsze - jak sie pani nazywa?
drugie - jaki jest temat pani pracy?
jedynie trzecie było w jakis tam sposób nawiązujące do tematu, ale takie pytanie, ze każdy mógłby na nie cos odpowiedzieć. Nie broniłam się w terminie, więc komisja tez olewała sobie co nieco, bo w sumie nie stawiali ocen wyższych niż dostateczny, więc po co mieli się ścierać.
Tez dobrze :-D:-D:-D
Ja taka wyluzowana siedze, a przeciez ja tez mam egzamin :szok::szok::szok:
Co prawda nie obrona pracy, ale lekko nie bedzie bo robie cos takiego jak Zapewnienie jakosci na uczelni, a po tym wybieram sie na dwa lata uzupelniajacych, no i wlasnie 25 marca mam egzamin :sorry2: Jak bede miec cc to pewnie doturlam sie na niego, a jak nie, to chyba dopiero w kwietniu go bede zdawac :baffled:

własnie w tv mówili że znisli warunek wizyty do 10 tygodnia przy wypłacie becikowego. Wystarczy jedna wizyta przez cały okres ciazy czyli pewnie karta ciazy wystarczy :tak:
O widze, ze banda idiotow w koncu ruszyla lepetynami :baffled: No coz, lepiej pozno niz wcale :-D

jestem po wizycie u lekarza...i dobrze mówiłam...tylko się wqrwiłam....
okazało się że Pani gin mi nie wystawi zwolnienia bo nie prowadzi mojej ciąży - no ale to nie moja wina że akurat mój gin sobie wolne wziął :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pani w recepcji załatwiła mi więc zwolnienie od internisty...ale tylko do 10tego...a gin mój wraca 9lutego ale już nie było na 9tego dla mnie miejsca więc dopiero 16 do niego pójde...tak więc zapisałam się do innej Pani doktor internisty na 11stego...i k***a...oni to tylko problemy robią - bo myślą że ja mam siły do nich co kilka dni chodzic ...uje złamane :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Odebrałam też wyniki posiewu zpochwy :dry: i czytam: "Wychodowano - LACTOBACILLUS spp. dość liczne kolonie"
- któraś wie o co cho?????:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Kolejna banda idiotow, slow brakuje jak sie kobiety w ciazy traktuje :no: I masz tak latac z brzucholem po glupi papier :confused: Co za debile!

hej mamusie :-)
my juz w domu, odezwe sie potem :-)
Dobrze, ze juz w domku :tak:
Chociaz jak przeczytalam Twojego posta to mnie zmrozilo :zawstydzona/y: To musialo byc straszne!!!

Ja myslalam, ze nie wysiedze ostatniej godziny na uczelni :shocked2:
Ale teraz juz w domku, zjem cos i do wyrka :-) Mam nadzieje, ze po ostatniej bezsennej nocy bede spac jak zabita :happy2:

hej dziewczyny
a u mnie tez jakos dziwnie po wizycie:baffled:
niby caly czas wszystko bylo okej a tu dzis cisnienie u szanownej pani doktor skoczylo do 155/95 czyli mega duzo jak na mnie bo generalnie to zawsze mialam za niskie... no i musze teraz kontrolowac to bo jej powiedzialam ze mierze sobie w domu i najwyzsze to bylo 135/85 to chyba nie tak wiele, no i na wizyte kazala przyjsc za tydz bo niby ja to niepokoi... ale za to wcale mnie nie badala!!! nie wiem czemu, szybko tylko usg zrobila zeby serducho zobaczyc i tyle...:szok: a no i widac ze glowkowo synus ulozony, no i skierowanie ale tylko mocz i morfologia,nie wiem moze za tydz cos wiecej sie dowiem bo przez to cisnienie to cala wizyte skolowana bylam
a czekalam na nia dzis ponad pol h wiec sie uspokoilam i zmachana nie bylam.

poza tym bylam w kinie i tam dramat!! tak goraco ze sciagalam golf i siedzialam w samej koszulce a i tak wytrzymac nie moglam, 2,5 h bo na tym zas... avatarze bylam ,juznigdy w ciazy do multiplexu!!!

mcgosia to dziwne rzeczywiscie ze inny ginekolog nie dal zwolnienia bo z reguly zaawansowanej ciazy daja. z kolei jak ja mialam taka syt to mowily panie w rejestracji ze wlasnie internista raczej nie da... nie wiem co to jest

ionka dobrze ze wyszlas :-):-)

Ufff... To dobrze dzięki za informacje:tak: Bo ja pierwsza wizyte mialam w 7tc ale kartę mam założoną od 15tc więc pewnie by sie czepiali.

Kurcze... Spać nie mogę bez przerwy chodze do kibelka bo jakaś biegunka mnie dopadła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jakoś dziwnie jestem pobudzona hehe

Czesc dziewczynki.Ja dzis caly dzien w biegu szkola dzieci itd no i niedawno wizyta.
Dolanczam sie do dziewczyn z szybszym porodem.
Termin mam na 3 marca i mowie do lekarza ze przed 24 lutym nie rodze a on oswiadczyl mi ze 24 to ja juz dawno bede po porodzie.I ze jednak nie zaryzykuje SN bo dziecko jest bardzo duze jak na wiek.Juz dzis podjaby decyzje o terminie cesarki ale musial drugi raz robic wymaz na paciorkowca bo nie zrobili mu i mam za tydzien przyjsc po wynik i dowiem sie co i kiedy.
Jestem wsciekla ale on tlumaczy mi ze boi sie ze zacznie sie porod i bedzie za pozno na cesarke a mam sporo do szpitala I przykazal ze w razie skurczy regularnych nie moge czekac dlugo(juz nawet ponad 10 minut).

Jestem zla bo mial dzidzius czekac na babcie a do tego z przygotowaniami jestesmy w lesie.No i zbadal mi szyjke i powiedzial ze zamknieta ale prawie juz jej nie mam ale nie powiedzial zebym lezala.Wogole pytam sie co na te moje bole i twardnienia oprocz nospy to on mi zebym i nospy nie brala tylko na porod sie szykowala.Slodki.

Co do starszych dzieci to ja najlepiej wiem ze nie wszystko zalezy od wychowania i zajmowania sie dziecmi.Charakterek tez ma swoj wplyw.

Moj pierwszy synek niby powinien byc rozpuszczony i maminsynkowy i nie zaprzecze ze byl rozpieszczany i nietylko przez dziadkow ale i ciocie wojkow i cala moja rodzine(pierwsze dziecko w rodzinie od 13 lat)a wszyscy mieszkalismy dom przy domu,a on umial zajac sie soba nie byl marudny moglam wszystko przy nim zrobic(chodz uwielbial grzebac w sprzecie elektronicznym taty i nieraz tam G cos wyciagna ze stacji dyskow lub magneytowidu).I bynajmniej nie siedzial przy bajkach(nie lubial ich od dziecka)Ale co prawda to prawda wspolnie czesto bawilismy sie w rozne zabawy w trakcie spacerow,i zajec domowych.Mial 2 latka liczyl do 20(liczenie schodow)1,5 roku slicznie mowil wierszyki.Aniol nie dziecko.Teraz troszke mniejszy aniol.

Za to corcia to odmieniec.Wiecznie chciala koncentrowac moja uwage na sobie(do dzis nie umie dlugo sama soba sie zajac)Pomimo ze tak samo ja chowalam i uczylam mowic zaczela zdaniami gdy miala dopiero skonczone 2,5 roku,nocnika na oczy nie chciala widziec nie wspomne o liczeniu,wierszykach itp.
Mialam tyle dobrze ze chec zabawy przelala glownie na starszego brata i ma to do dzis ze wiecznie placze ze Kuba nie chce sie z nia bawic.
I nie zebym nazekala na nia bo jest przekochana i serce ma przeogromne.Chetnie we wszystkim pomaga i to z wlasnej woli.Tylko chcialam pokazac ze pomimo podobnego wychowania mialam dwoje roznych dzieci.

Ionka super ze juz w domciu,ale obserwoj maluszka.

Wiecej przyznaje sie nie pamietam.
Jutro raczej sie nie odezwe bo rano do jednej pracy i 2 szkoly dzieci i wieczorem do drugiej pracy wiec dopiero pewnie w sobote was nadrobie bo wroce po polnocy.

AFI to wody? kurdeeee nawet nie wiedziałam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ci lekarze nic nie tłumaczą...Powinni kobietom w ciąży dawać słownik z określeniami USG!!!:wściekła/y:

reklama
Witajcie z rana:-)
Ja się szykuje do pracy zawieść L4 i tak mi sie nie chce..zwlaszcza ze to nie ziemska godzina a poszłam spac parwie o 2:wściekła/y:

Ionka to straszne co przeżyłaś- nie jestem w stanei tego sobie wyobrazić:szok: Ważne ze teraz jest wszytko dobrze , uważaj na siebie

MoniSka witam w klubie 12+ :-D a ty należysz do tego programu ZMiJ:confused: Bo jak tak to chyba czestesze wizyty powinnaś miec..ja teraz mam co 3 a potem co 2 tygodnie;-) Usg mialam w 31tc ale mialam isc jescze raz ok 34-35tc ale gin mi powiedziala ze tez nie ma takiej potzreby:baffled:
A ja sie wytraszylam bo u kolezanki córci ktora przedwczoraj urodzila wykryli
torbiel na jajniku i byli zdziwieni ze tego wczesniej na usg nie wykryli (chodzila prywatnie na usg przez całą ciąże) wiec chyba te usg poiwnnie byc czestesze i rzetelniejsze niz takie po łebkach:-(
A badania to masz chyba cały komplet...a mialaś robiony posiew moczu?? i chyba chcialas isc do okulisty na Inflandziej...bo ja mam teramin na 2 marca ale chyba zrezygnuje bo mam wade -1.25 i gin powiedzial ze okuliste zleca sie przy zdecydowanie wiekszych wadach wiec nei wiem co robic...jak bede sie wypisywac dam znac bys od razu wskoczyla w moje miejsce:-)

Ostatnia edycja:
Do góry