reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ja tez sie zastanawiam czy moje ostatnie zwolnienie przejdzie..
najpierw wypisujac polozna pomylila sie w dacie, bo napisala ze 2008 rok. no to zmienila i podsteplowala.
po weekendzie w poniedzialek mialam to zwolnienie wyslac do ksiegowej poczta.. ale robiac sobie ksero, spojrzalam ze wpisala mi zle nazwisko.. zamiast Szymańska dostala Szmańska..
no to ide do poloznej.. no i poprawila mi dlugopisem nazwisko tylko na ten mojej karteczce.. bez zadnej pieczatki.. bo pieczatka juz byla.. a w tym dniu przyjmowal inny lekarz i ekstra :-D
a ciekawe czy to co pojdzie do zusu od lekarza tez poprawi.
no i czekam tylko na list z zusu ze bede musiala jechac i wyjasnic.. porazkaaaaaaaaaa...
no u mnie sytuacja taka, że wypisała mi zwolnienie od 2 stycznia(prawidłowo) ale z dniem 6- a może tylko 3 dni wstecz- i musze to teraz skorygować, więc pewnie wypłate dostanę podwójną w lutym:(

ja tez sie zastanawiam czy moje ostatnie zwolnienie przejdzie..
najpierw wypisujac polozna pomylila sie w dacie, bo napisala ze 2008 rok. no to zmienila i podsteplowala.
po weekendzie w poniedzialek mialam to zwolnienie wyslac do ksiegowej poczta.. ale robiac sobie ksero, spojrzalam ze wpisala mi zle nazwisko.. zamiast Szymańska dostala Szmańska..
no to ide do poloznej.. no i poprawila mi dlugopisem nazwisko tylko na ten mojej karteczce.. bez zadnej pieczatki.. bo pieczatka juz byla.. a w tym dniu przyjmowal inny lekarz i ekstra :-D
a ciekawe czy to co pojdzie do zusu od lekarza tez poprawi.
no i czekam tylko na list z zusu ze bede musiala jechac i wyjasnic.. porazkaaaaaaaaaa...

O rany, ależ macie zamieszanie z tymi zwolnieniami - nie zazdroszczę:no::no::no:ja mojej gin napisałam wszystkie dane do zwolnienia na karteczce i ją jej podsuwam, jak wypisuje zwolnienie...mam pewność, że nie pomylę się podając jej dane:-D

byłam dzisiaj u mojego gina po L-4 - oczywiście biegłam na ostatnią chwile, bo zdawało mi się, że mam na jutro, dopóki nie włączyło mi się przypomnienie w telefonie:dry:

wpadam, mówię, że ja tylko po L-4, a on do mnie, ale jak tylko po zwolnienie, ja muszę panią zbadać:dry::confused:

no extra - pomyślałam, bo byłam w ogóle nieprzygotowana na badanie podwozia
zmachana,niewygolona - potwór nie kobieta:sorry2:

juz gotowa byłam na mega wstyd, ale gin widocznie się zlitował i tylko zmacał brzuch i podejrzał dzidizola przez usg, uffffffff:-D:-D

przy okazji wypisał mi lek na ciśnienie - nie uwierzył, że 150/94 to efekt sprintu przez miasto w 15-stopniowym mrozie i strachu przed wstydem, jakiego miałam sie najeść na fotelu:dry::dry::dry:

kazał mi mierzyc cisnienie raz dziennie i w razie wysokiego łykac pigułę:baffled:

przy okazji dowiedziałam się, że:
- schudłam 2 kilo
- do szpitala dla dzecka mam zabrać tylko pampersy i mokre chusteczki -reszta jest na oddziale;-)

Tak podczytałam i się wtrącę: te koszulki to na allegro? Można prosić o link?:-)

ja tam zamierzałam kupic u tego sprzedawcy koszulke dla M na prezent:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

ale zdecydowałam, że kupię Szymkowi takie bodziaki:

Jedyne w Polsce eleganckie czarne body / 62 kr.r. (890729880) - Aukcje internetowe Allegro

Super Prezent -Zaprojektuj body /62 długi rękaw! (899039513) - Aukcje internetowe Allegro

2 czarne - jeden znapisem Metallica (ulubiony zespół Marcina), drugi z napisem Mały Bishop (Bishop - ksywa mego M jeszcze z czasów LO:-D)

i jakis jeden z kolorwych, bo śmieszne są

no Małżowi dokupuje czapkę-uszatkę, żeby mu uszęta nie marzły;-)

candy - nie obraź się, ale zgadzam się z młodą mamuśką:dry:

O rany, ależ macie zamieszanie z tymi zwolnieniami - nie zazdroszczę:no::no::no:ja mojej gin napisałam wszystkie dane do zwolnienia na karteczce i ją jej podsuwam, jak wypisuje zwolnienie...mam pewność, że nie pomylę się podając jej dane:-D
moja już sama sobie wypisała wszystkie dane, i wpięła w kartę, ale pomyliła się(pewnie przez nieuwage) bo zazwyczaj jest bardzo dokładna...każdemu może się zdażyć, tylko teraz ja muszę dymać i to wyjaśniać:/

ja daje dowod i sama jej dyktuje nazwe firmy i nip.
ale widac przepisac z dowodu to tez problem :-D

reklama
Witam poraz drugi:-)

Jakoś pzrezyłam tą syberię na zewnątrz, chociaż rano myślałam, ze zamarznę w autobusie, wogóle chyba nie grzał:szok: Ale jak wracałam innym to było cieplutko, ale zimno jest przeokrutnie, aż ciężko oddychać. Przedmiot zaliczony a i inne sprawu w dziekanacie pozałatwiane, także przynajmniej tyle dobrze, ze się wybrałam w tą zimuchę na uczelnię. Jutro powtórka z rozrywki tylko, że godzinę wczesniej, no i kolejne zaliczenie:baffled: Oczywiście nic jeszcze się nie uczyłam i nie wiem czy mój mózg cokolwiek zakoduje:baffled::confused:

A i oddałam dzisiaj swoją magisterkę promotorowi, a on do mnie: a co ja mam z tym zrobić:confused::confused::confused::confused: No trochę mnie zbił z tropu, ale powiedziałam, zeby przejrzał, albo coś... On chyba po prostu nie sprawdza tych prac hehehe tylko się pisze i odrazu idzie do wydruku i sie składa ja... albo nie wiem.. normalnie zgłupiałam jak mi tak powiedział:oo2:

ona witamy w naszym gronie!:-)

Wama jestem za co do twoich propozycji z nowymi wątkami:tak::tak:

Ja oczywiście mam plan sie dzisiaj uczyć, ale coś czuję, że skończy się na tym że przeczytam to wszystko ze średnim zrozumieniem, bo z tym mam ostatnio problemy;-);-);-) i wkoncu wytnę ściągi:-p i będę się obijać:happy2:
Zrobiłabym pranie ciuszków i reszty rzeczy dla niuńka, ale mam tylko jedną suszarkę w domu i siora już ją zajęła:baffled:

Idę zaraz sobie kakao zrobić i poczytać pozostałe nasze wątki:tak:

Do góry