reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Chyba jak pojde sie tam zapisac :)) za 3 tg to zpytam raz jeszcze :))
Czarnuszka u ciebie wszystko ok ? dajesz rade bo costam czytalam ze mieli cie polozyc do szpitala dobrze ze do tego nie doszlo :)) jak sie czujesz ??
I nasza rybka kochana dzielna kobitka walczy mocno :))

Mi moja polozna powiedziala ze aby do 37 tc i wtedy ciaza jest donoszona :)) a gin ex gin mowil 34 tc ? zwaroiwac idzie :))

reklama
Czarnuszka u ciebie wszystko ok ? dajesz rade bo costam czytalam ze mieli cie polozyc do szpitala dobrze ze do tego nie doszlo :)) jak sie czujesz ??

Mi moja polozna powiedziala ze aby do 37 tc i wtedy ciaza jest donoszona :)) a gin ex gin mowil 34 tc ? zwaroiwac idzie :))

Donoszone jest po skończeniu 37 tc i wtedy też mówi się, że urodzone w terminie. W 34 tc jest nadal wcześniakiem, ale spada ryzyko wielu komplikacji.

MABORKA RAZ JESZCZE GRATULACJE
Jejku bidulko ile ty przeszlas ale teraz bedzie ci wynagrodzone i jak tylko maly dojdzie do siebie wrocicie wszyscy szczesliwie do domku :))
Poczytalam tak przelotnie tyle tego jest ze nie dam rady nawet jak bym chciala wiedziec co u kazdej z was osobna bo co przeczytam to zaraz zapominam :(
Ale mam nadzieje ze wszystko ok .

Jejku az strach sie bac i normalnie szok ze juz jedna Marcoweczka jest MAMA :))
Jasne fajnie juz maza soba ale co przeszla to jedna ona wie bidulka .
Torbe juz wczoraj kupilam i spakowalam mam juz wszystko i jakby sie cos dzialo jestem gotowa chyba gotowa ,bac sie zaczynam :)
Dziewczyny trzeba tez pampersy i chusteczki dla dziecka brc ze soba do szpitala czytam daja ?
Ile biezecie ciuszkow dla malenstwa ?

U mnie w szpitalu dla dziecka potrzebne są tylko chusteczki i pampersy, chyba że okaże się, że ma ono uczulenie na detergenty szpitalne, to wtedy każą przynosić własne ubranka. Jeśli nie to własne ubranka dopiero na wypis:tak::tak:

Hello to ja!!!!Ale mniałam noc,normalnie nie mogłam zasnąc,szlam spać o 22,bo byłam senna,a jak sie połozyłam to do 1 nie mogłam usnąć.Trzy razy kibelek wszystko mnie bolało mały grasował w brzuszku i na dodatek uciskał mnie na dole i kuło mnie,a dzisiaj mnie spojenie łonowe boli i chodze jak kaczka,a czeka mnie dzisiaj kolęda.Moja siostra mówiła,ze powodem obnizania brzuszka jest to że synuś uciska na szyjke,mam nadzieje,że do głowy mu nie przyjdzie myśl wyjscia wczesniej:no:Musze jeszcze pokupować pare rzeczy dla Bartusia.

A może powodem obniżenia brzuszka jest fakt, że dzidzia ułożyła się główką w dół? Ja mam przynajmniej taką nadzieję :tak: bo mój Franek juz tak jest od zeszłego tygodnia ułożony, a jestem dopiero w 29 tygodniu:confused:

Gosia, odradzam cc. Całą sobą odradzam.

Baby "przystosowane" do naturalnego rozwiązania. A z anegdotek położnych: lekarze tak szwy w prezencie zakładają, że potem jest nawet ... ciaśniej i mąż zadowolony ;-)

tak tak mialam lezec w szpitalu bo szyja skrocona no ale na szczescie leze w domku...tylko czasami mi sie to nie udaje bo Sebus...:cool: mi lekarka powiedziala ze do 34 tygodnia rozwiajaja sie plucka i po 34 tygodniu nie ma ryzyka ze cos teges sie stanie....wiec ja musze do 34 tygodnia lezec minimum.... :) a to jeszcze 4 tygodnie :(( kurde jak juz bym chciala chociaz 32 byc :(

Rybke to ja normalnie podziwiam...od poczatku ciazy i dotrwała juz tak dlugo...zreszta Patinka to samo bez szyjki a daje rade...:szok:

Misia- to imi sie przyda Twoja informacja co wziąść. Bo się zastanawiałam. A idziesz się tam wcześniej umówić / zapisac czy nie? Bo nie wiem co robić?

Udało mi sie szybko pozalatwiać sprawy - jak nigdy . A za 2 h jadę do gin. Jeju jak mi sie nie chce . Najgorze że tyle muszę telepać się busem . A te jeżdża jak szalone nieraz.
Ale samej 40 km samochodem to też mi sięnie uśmiecha w taką pogodę :-(.

A może powodem obniżenia brzuszka jest fakt, że dzidzia ułożyła się główką w dół? Ja mam przynajmniej taką nadzieję :tak: bo mój Franek juz tak jest od zeszłego tygodnia ułożony, a jestem dopiero w 29 tygodniu:confused:

Tak:tak: mój też jest już ułożony główka w dół,mam nadzieje,że to jest przyczyna obnizenia brzuszka!!!

reklama
A zapomniałam:wściekła/y:, a to mi się często zdarza ostatnio. Nawet nieraz nie pamiętam czy np. jadłam kolacje czy nie :szok:

Gosia - jak ja Ci zazdroszczę , jak ja bym chciała SN . Dopiero za tydzień usg - może się coś dowiem. Ale strasznie się boję cc:szok:.

Do góry