reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Molly Anna a macie juz imie? :happy2:

Ja jeszcze miesiac i zaczynam macierzynski! :-) Bede wtedy sprzatac, prac, prasowac, ukladac i kuuuupowac resztki, ktore beda potrzebne. Ale nie bedzie tego wiele na szczescie :-D
Na poczatek pewnie zaopatrzymy sie w pampersy, kupie 1-2 paczek newborn, a pozniej najwyzej M dokupi wieksze. Znajomi mi mowili, ze jak dzidzius byl juz starszy uzywali tanszych pieluch z Aldiego i byli zadowoleni. Pewnie tez sprobujemy. Ale to tak po pol roku raczej.
Dobra, ide pogadac z depilatorem :nerd:

Mloda Mamuska wszystkiego najlepszego na nowej drodze!!! :-)
Mag349 ja jak patrze na Twoj suwaczek, to mi krew mrozi w zylach :szok: 58 dni :szok: Ale leci :-D

Dzięki Tabasia ;-):tak:

Już na szczęście po wszystkim :-) A ja się tak stresowałam:-p Z małego przyjęcia dla najbliższych zrobiło się weselicho, z tego co wiem każdemu się podobało... hehe. I mimo, że 8my miesiąc to całą imprezę hulałam na parkiecie.. I nic mnie nie bolało, najlepsze :tak: A kościelny robimy na wielkanoc od razu z chrztem dzidźki :tak: Jak chcecie zobaczyc fotki to zapraszam na naszą-klasę:-p

No to ja mam miesiąc wcześniej termin :tak: Wolę się zabezpieczyć, bo to nigdy nic nie wiadomo, a w razie czego też nie będzie miał mi kto pomóc.
Zaczęłam kompletować ostatnio, po tym jak znajoma na innym forum urodziła w 35 tyg., choć nic nie zapowiedało wczesniejszego porodu. No, a mi się juz kończy 32 tydzień, więc lepiej dmuchac na zimne :-D
No właśnie, miesiąc to bardzo dużo! Szczerze, to chciałabym być na Twoim miejscu:-)
Co do urodzenia wcześniej, to wiadomo że wszystko się może zdarzyć, ale wolę nie dopuszczać do siebie myśli, że urodzę np miesiąc wcześniej. I tak cały czas drżę o tego bobasa...
A głównym powodem mojego wstrzymywania się z kupowaniem jest to, że pokój, w którym ma być dzidziuś jest na razie naszą sypialnią i musimy zrobić przemeblowanie:no:

Tabasia - będzie najprawdopodobniej Kubuś :-)

witam w 2010 :-)
teraz to juz zupełnie z górki :-)

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!! Życzy Młoda para :-p

Kochana, to tak 3 dni balowaliscie? ;-)
jeszcze raz gratulacje! :-)

słuchajcie, rano myślałam, że rodzę :szok: dostałam skurczy, nie były baaaardzo bolesne, no ale całkiem bezbolesne też nie :confused:
leżałam i czekałam co będzie dalej, ale po 5 takich odpuściło i teraz spokój :blink:
teraz też ok :zawstydzona/y: ale się zestresowałam :szok:

wczoraj było milutko, wypiłam 7upa z kroplą szampana ;-) tez bąbelki ;-)

co do pieluch, to mi kazali do szpitala 2 paczki wziąć, więc trzeba kupić ze 3 ;-) te najmniejsze pampersy :tak: albo może 2 paczki najmniejszych i potem juz te ciutke większe? :confused:
no i na razie tylko pampersy ew. huggiesy, na te tańsze sztywne przyjdzie pora ;-)

Mag349 ja jak patrze na Twoj suwaczek, to mi krew mrozi w zylach :szok: 58 dni :szok: Ale leci :-D

Kochana, a wiesz jak mi mrozi? :-D

Młoda Mamuśka - ja równiez wszystkiego najlepszego życzę. Super, ze zadowoleni jesteście :tak:

Molly_anna - możemy się zamienić, bo dla mnie to jakoś za szybko leci. Choć muszę przyznać, że jest mi już coraz ciężej: i oddychać i wykonywać niektóre czynności... A wdrapanie się na moje 4 piętro to dopiero wyczyn :-D Po tym to dopiero sapię jak parowóz :-D

Witam sie i ja w Nowym Roku,
u kolżanki ni siedziałam za długo, mało mi wbijała coś między żebra, a poza ttm muzyka chyba taka głośna jej się nie podobała:baffled:
a ja od rana jestem zestresowana, zawsze na sylwestra dajemy psu taki lek, bo on się bardzo bali petard, no i w tym roku zmniejszyłam mu dawkę, z racji z tego że już staruszek, no i co sie stało....nie może się bidulek podnieść do tej pory, na spacer nie ma jak z nim wyjść, jeju tak mi go szkoda strasznie, aż się popłakałam:-(

Młoda mamusia-gratulacje~!!! Wszytskiego słodkiego na nowej drodze!!!

ionka-nie zazdroszczę przeżyć porannych:shocked2:O kurcze, ty lwepiej sobie spokojnie poleż i nie prowokuj dzidziolka:tak:

molly_anna- witamy! Zaglądaj do nas i pisz tak często jak sie da:-)

mag349-ty faktycznie chyba najwczesniejszy z nas termin masz. Nie dziwiee się, że już pakujesz się na całego.

Ja w połowie stycznia albo pod koniec zamierzam zacząć prać ubranka i wszytsko układac w komodach. Może przez cały luty tak mocno sie nie zakurzą:dry: No i jeszcze zakup wózka nas czeka. Wczesniejszy poród nie wchodzi u mnie w grę, musze doczekać co najmn. 37 tyg. bo w tej klinice przyjmują dopiero w 37tc:szok:.Więc jeśli akcja zaczęłaby się np. w 36 tc to prewnie musiałabym wojowac zeby mnie przyjęli, zresztą jeszcze zapytam ichniego lekarza. Tak czy siak finalnie nie chciałabym trafic do państwowego szpitala bo chcę cc a tam mi nie zrobia na bank. Teraz jakis dziwny nacisk na porody SN a ja się na to nie piszę:wściekła/y:. Dlatego też do 37 tc nie ma prawa nic się wydarzyć! Oby!

reklama
Młoda mamusia-gratulacje~!!! Wszytskiego słodkiego na nowej drodze!!!
No to kupie 3 paczki tych najmniejszych moze jutro jeszcze bedzie promocja :)
Wlasnie skonczylam sprzatac gore :) i posciel z kolyski juz sie suszy :)
A w pralce juz sie bodziaki i koszulki piora :) cos mnie wzielo ale jak tak przemysle to zanim wyschnie zanim poprasuje to styczen zleci :-D a ze nie uzywamy suszarki bo duzo pradu ciagnie i szybko rzeczy sie niszcza i nie pachna to schnie na takim pajaku :)

Ach nie moge sie doczekac prasowania :)a ze uwielbiam prasowac to bede miec zajecie :)

Tak liczylam te wszystkie rzeczy to wcale tak duzo tego nie ma :/
50-56 z 15 bodziakow mam na krotki rekaw
50-56 z 10 bodziakow na dlugi rekaw
50-56 z 10 bluzeczek
50-56 z 10 kaftanikow
50-56 14 pajacykow
50-56 z 10 roznych spodenek
50-56 pare sweterkow ,dresy .bluzy i spiwor :)
ale jak pomysle ze dziecko trzeba tak 2-3 razy do dnia przebrac (tak mi znajome mowia ) to hmmmmm nie wiem czy bedzie wystarczajaco nie wiem czy nadaze prac :/
Rozmiarow 62-68 mam tez tak mniej wiecej tyle samo moze bluzeczek i spodni wiecej :) nie liczac tych wszystkich sukienek :) ale przecierz to nie na codzien .

ach zwariowac idzie jak czlowiek nie ma pojecia czego i ile .

Dobra wypije cappucino i sprzatam dol :)

Do góry