reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no internet to czasem pomocna rzecz ale tez w duzej mierze szkodzi jak po porodzie to jak mi ciasniej bylo i sie balam palucha wsadzic to pozniej sobie wkrecalam ze mi macica wypadla haha :-D:-D:-D bedzie dobrze mrozik, jutro napewno uslyszys dobre wiadomosci ze z dzidzia ok wszystko a moze da sie zwalczyc przyczyne tej male ilosci wod i sie da ja jescze nadrobic... trzymam kciuki :tak:

reklama
mag - a to ci dopiero "podarunk" :-D. Nono, pozazdrościc hojności ;-). Fajna niespodzianka
A co do wagi małej, to raczej mniejsza niż większa :) - prawie idealnie w środku siatki centylowej - troszeczkę pod. Jak dalej będzie taka proporcja to waga w 40 tygodniu wyjdzie tak 3100-3300, czyli norma - a Filip zawsze ważył 2 tygodnie do przodu i urodził sie 4 kg, i to 2 tygodnie przed terminem, tak więc do 4,5 kg by pewnie dobił

no to akurat:-D
nie będziesz się musiała męczyć z dużą dziewczynką:-D

a internet nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem, można sobie co nieco wkręcić:tak:

trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku z Malutką

U nas tez waga ponad norme - w 29tyg bylo 1650g (srednia to ok. 1400).
Kurcze - mam nadzieje, ze go nie upase do 4kg bo sie zalamie jak mi przyjdzie go rodzic :-D
A czy od 4kg to juz nie robia problemow z cesarka?

Priscilla - niestety przy kolejnym dziecku to uważają że i 5 kg urodzisz. Moja kolezanka miała 4600 i kazali jej naturalnie rodzic, bo juz jedno urodziła. Dopiero jak powiedziała że przy pierwszym miąła krwotok, al było malutkie i mieli jej krew przetaczać to się wzięłi i 2 dni debatowali i w końcu ja pocięli.
Jeszcze jedna sprawa że mog ana usg zmierzyc i powiedziec że 3800 - tyle im wyjdzie, a jak sie urodzi to sie może okazac że 4200 :-D.
Zależy jak u Ciebie podchodzą lekarze :tak:

hej kochane, ja juz po glukozie i reszcie badań
nie była zła, po prostu jakbym piła rzadki lukier, tylko mnie troche potem muliło i odbijało mi się smakowo cukrem pudrem:eek:

ale z innej beczki
M wrócił wczoraj od taty z Niemiec z prezentem dla mnie - Teściu zaszalał i kupił mi ...auto:szok:

jestem nadal w cięzkim szoku
nie było jakies mega drogie (taki mały opel corsa), ale i tak straszliwie się cieszę
będe nim sobie smigać:-D:-D:-D

to ci komplement dowaliła:-D:-D:-D

hmmm...a po choleęe ona jadła to łożysko ?!?!?!?:baffled::confused:

u mnie też (mam 6 stycznia) - mam nadzieję, ze nasz dzidzie wreszcie sie dyspozycyjnie do zdjęcia rozkraczą:-D

będzie dobrze...
dużachna już twoja niunia:-D
- Kochaaaaaaanaaaa ło ho ho to Ci dopiero preznent!!!!!!!!!!!!! zazdroszcze :) mi maz chce kupic w styczniu...ale zobaczymy co z tego bedzie

U nas tez waga ponad norme - w 29tyg bylo 1650g (srednia to ok. 1400).
Kurcze - mam nadzieje, ze go nie upase do 4kg bo sie zalamie jak mi przyjdzie go rodzic :-D
A czy od 4kg to juz nie robia problemow z cesarka?
- sa kobiety ktore 4,5 kg rodzily naturalnie wiec nic przesadzone zalezy jakie ma sie biodra i wogole...pierworodki czesciej maja CC przy duzej wadze a kolejne to juz pestka.... mowie o sobie:-D hehe mam nadzieje ze moj krystek nie bedzie za duzy bo nie chce sie meczyc zac...sebek 3800 2 tygodnie przed terminem.. :)

mi gin powiedziała zeby wody absolutnie tak dużo nie pić, bo wypłukuje żelazo. lepiej soki,zupy, kompoty. Ja piłam dużo wody i podobno m.in to przyczyniło sie do anemii

Witam Mamusie:-) U mnie nocka była oki ale nad ranem tak mnie mały zaczoł kopać że szok:tak:. Ja od 7 rano na nogach bo musiałam do przychodni lecieć na morfologie i siuśki:-) Dzięki za porady w sprawie tej legitymacji ubezp. teraz to już jestem doinformowana:-D:-D Ja mam usg za tydzień, już się doczekać nie mogę aż małego zobacze...

1kkarolaa1 no co ty?

wszędzie trąbią, żeby właśnie pic sporo wody, a resztę uzupełniać sokami

kurczę...co lekarz, to inna opinia:-D
a ty masz sobie wybrać, co ci pasuje:-D

ja tam wlewam w siebie wodę, bo lubię
ale nie stronię od soków (pomarańczowego, porzeczkowego i grejpfrutowego - mniam)
no i pije jeszcze sok marchwiowy Marwit - ten jednodniowy

tu info o nowych urlopach macierzyńskich:
Od 2010 r. nowe urlopy dla rodziców - Biznes w INTERIA.PL - notowania giełdowe, nieruchomości

Ostatnia edycja:
[video=youtube;CLlOKuEg8N4]http://www.youtube.com/watch?v=CLlOKuEg8N4[/video]

tu lepszy poród i taki bardziej rzeczywisty niz tamten co dałyscie...
ale wiecie co jak sie oglada te filmy z pozycji ogladajacego to jest duzo bardziej obrzydliwy niz z punktu widzenia juz na fotelu do rodzenia hehe...wiec sie nie stresujcie kobitki :)

reklama
1kkarolaa1 - jak dla mnie to dziwny powód podała. Woda żelaza nie wypłukuje. Ja pije ogromne ilości wody (w pierwszej piłam jeszcze więcej) i mam hemoglobine 13, wiec rewelka - i to bez żadnych tabletek. No i z Filipkiem dopiero pod koniec ciąży miałam leciutko poniżej normy a 5 litrów wody to wypijałam na dzień plus inne płyny

Do góry