reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
rybka - ty to normalnie kombatantka jesteś:-D
trzymaj się zdrowo w dwupaku:tak:
mój brat tez ma zespół Gilberta, leczy się u jakiegoś prof. Simona z Wro:tak:

agniesiak - ja na obiad nie robię nic, tyle zarcia zostało po świetach, ze sobie naprawdę podaruję:dry:

pisałyście o dzieciakach
my chcemy mieć 2 lub 3:-D

za 2 latka następne i może za kolejne 2 trzecie:-p

sama mam trójkę rodzeństwa (ja - 27 l., brat - 25 l., siostry bliźniaczki 24 l. - więc niewielka różnica wiekowa) i skoro moi rodzice dali radę wychować nas i wysłać całą 4 na dzienne studia to i my damy:-D

mieszkałam w pokoju z bratem, czasem się laliśmy (częściej biłam się z siostrami:-D)

teraz mamy świetny kontakt i nie wyobrażam sobie, że mogłabym byc jedynaczką:-D

Ja też nie wyobrazam se nie mieć rodzeństwa :) Ja chciałam trójeczkę, ale trzecie jak dzieci pójdą do szkoły, ale zobaczy się co będzie, czy później nadal będę chciała.
Co do obiadu, ja nic dzisiaj nie robię, dostałam "wałówkę" od babci i mamy, także dzisiaj nie gotuję, a zaraz sobie zjem ciasto :-p

Po za tym przywiozłam troszkę rzeczy dla Natalki typu sukieneczki, body, śpiochy itp. większość różowa, siostra jeszcze wyśle mi reszte ubranek, jak synek z nich wyrośnie. Po za tym dostałam laktator Aventu, podkłądy, tantum rosa, płyn do ciała i włosów i koło poporodowe, które ani mi w sumie się nie przydało, ani siostrze, mam nadzieję, że tak pozostanie :-p

Widzę, że przeważają opinie, ża jak rodzeństwo to prawie za jednym zamachem:-D, ja się na to nie piszę.

Musiałabym się liczyć z tym, ze zostają w domu z dziećmi przez ok 5 lat. Powiem wam szczerze, że perspektywa dwóch lat w domu mnie przeraża. Potem problemy ze znalezieniem pracy. Po takiej przerwie to tak jakby zaczynać od zera.:baffled:, ale to tylko moje zdanie;-)

Nie mam już cierpliwości do klientów. Niech ten tydzień już się kończy:wściekła/y:
Przychodzi taki jeden z syfonem całym z taj kanalizacyjnej mazi i chce oddać, bo mu nie pasuje. Mówie, że syfon wygląda jak używany i niech go umyje. Przetarł reklamówką i pyszczy na mnie, że z poprzednią ekspedientką problemów nie było. Nie wytrzymałam i też podniosłam głos. Dałam mu szmatę, to z łaska przetarł. W końcu oddałam mu te pieniądze eh. choć i tak musiałam wsadzić te cale bebechy pod kran i umyć.

Ja też nie wyobrazam se nie mieć rodzeństwa :) Ja chciałam trójeczkę, ale trzecie jak dzieci pójdą do szkoły, ale zobaczy się co będzie, czy później nadal będę chciała.
Co do obiadu, ja nic dzisiaj nie robię, dostałam "wałówkę" od babci i mamy, także dzisiaj nie gotuję, a zaraz sobie zjem ciasto :-p

Po za tym przywiozłam troszkę rzeczy dla Natalki typu sukieneczki, body, śpiochy itp. większość różowa, siostra jeszcze wyśle mi reszte ubranek, jak synek z nich wyrośnie. Po za tym dostałam laktator Aventu, podkłądy, tantum rosa, płyn do ciała i włosów i koło poporodowe, które ani mi w sumie się nie przydało, ani siostrze, mam nadzieję, że tak pozostanie :-p

Hm, ja też w zasadzie dostałam wałówkę, a w niej z domowej wędzarni boczek. Super, tylko dosyć tłusty, więc "na żywo" go nie zjemy....będzie więc spaghetti - uwielbiamy włoszczyznę, więc obiadek prosty i szybki:-):-):-)

Co do rodzeństwa to ja mam dwóch starszych braci: 30 i 29 lat no i ja 24latka :) I bardzo się cieszę, że ich mam:) Choc wiadomo, że niesnaski i nieporozumienia bywały;P Ale świetna ta różnica wieku moim zdaniem:) Zawsze jak mnie jakiś chłopak odprowadzał albo dzwonił to moi bracia mieli go na oku i mówili, że zanim za mąz wyjde to muszą przebadac tego mojego przyszłego męża:) Nie ma co.. dbali o mnie:) Miałam dwóch rycerzy no i mnóstwoooo znajomych chłopaków dzieki braciom :D

M mi robi pieczone ziemniaczki i kotleciki z wczoraj mamy:tak::-)

rybka 5 ciąż :szok: to rzeczywisie weteranka :-) ja bym chciala miec trojke, ale niech mam choc jedno to bede szczesliwa :tak:

boczek... hmm mama moja na swieta zrobila 2 wedzone boczki wlasnej roboty i przyjechalismy do nich na swieta i moj maz zjadl jeden caly i kawalek drugiego :eek: wuobrazacie sobie ze przez 4 dni byl tylko na boczku i chlebie ?? no i oczywiscie slodkie i wodeczki ciut ;-)
kurde brzuchol mnie w nocy tak boal zemyslalam ze zdechne, co sie budzilam w nocy to jak zabolalo to szybko byle zasnac i nie bolalo. ale tak cmi dziwnie ale mocno dosc... juz trzeci dzien. pozniej rano niebolalo a teraz znow... cholera czy to okres??:confused: czy jakims cudem zaszlam znow... az sie boje bo w sumie chba jedna @ by sie przydala przed kolejna ciaza bbbrrrr az mam stracha :blink:

reklama
kurde brzuchol mnie w nocy tak boal zemyslalam ze zdechne, co sie budzilam w nocy to jak zabolalo to szybko byle zasnac i nie bolalo. ale tak cmi dziwnie ale mocno dosc... juz trzeci dzien. pozniej rano niebolalo a teraz znow... cholera czy to okres??:confused: czy jakims cudem zaszlam znow... az sie boje bo w sumie chba jedna @ by sie przydala przed kolejna ciaza bbbrrrr az mam stracha :blink:

tak myślę, że to może taki ból przed @ .Troszkę mocniej odczuwasz bo to pierwsza po przerwie. Oby się tak okazało , że już masz@ i powoli i już na spokojnie działać.
Trzymam kciuki żeby było po Waszej myśli:-):-):-)

Do góry