reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Tak do noszenia :) Wiesz jednak ten moj wozek kiepsko sie sprawuje z tym 2 pietrem :( jak m. bedzie w domu to spoko ale sama nie dam rady ni chu chu :(
wiec chce sprobowac ta chuste zeby chociaz tak wyjsc na spacer, szybkie zakupy..

Pocieszylas mnie, bo ja dzis bede wyciagac rozmiar 68 patrzec, bo te co mam 0-3 i 62 albo na styk albo juz za ciasne :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Angel mój już 2 tyg w 3-6 ... Więc spoko , najgorsze jest to ze zaraz z hustawki wyrośnie .... I kto go bedzie bujal jak mamusia sprząta albo gotuje ?!
A z wózkiem ja mieszkałam kiedyś na flacie z kevinem jeszcze i miałam podpisana gondole, znioslam najpierw stelaz a pózniej schodzialan z małym w gondole i było gucio ;-) a zawsze możesz zakupić zapiecie do rowerów i stelaz ( bądź cały wózek) przypiac jak sie boisz ze poprowadzą , a poznij z maluchem zejść na ręku ;-) - potrzeba matka wynalazku

hej :)
angel- chcesz to ci wysle ze 2-3 te pieluchy, tylko ja mam 2 niewiem czy nie bedzie za mala :sorry2: ale sa spoko...
z chusta tyz poluje od paru dni na ebayu, eh... narazie jakos niemoge nic wygrac w rozsadnej cenie....

duze te wasze chlopaki, Nella miesci sie dalej w new born(wazy 4.470) :sorry2: na styk ale zawsze sie miesci... ostatnio pozamawialam jej sukienek pieknych i rozowych ahhhhhhhhh niech tylko cieplo sie zrobi :tak::tak:

co do pieluch to my właśnie próbujemy Huggiesy newborn 2 ... wydają mi się lepsze niż pampersy , nie śmierdzą... i rzadko przeciekają... w asdzie są w przyzwoitych cenach...

my się dziś ważymy :-) ale na razie rozmiar 0-3 chociaż zależy od producenta...

ja do gp w następną środę... zobaczymy co ze mną bo ja widzę jako jedyna z nas po cesarce... ale jakoś nie liczę na gina też pójdę w polsce jak pojedziemy...

rozmawiałam ze znajomą która zostaje tu... wiem trochę późno ale może którejś się przyda... otóż oni nie meldowali w Polsce tylko umieszczali akt urodzenia w polskim urzędzie stanu cywilnego bo po drugi paszport trzeba mieć polski akt urodzenia... oczywiście może to zrobić konsul ale wtedy umieszczą w jakimś urzędzie w Warszawie no i jak coś będziecie potrzebować to to szukaj nie wiadomo gdzie więc lepiej zrobić tam gdzie się mieszka mam na myśli w Polsce...

Tak zachwalacie te pieluszki -moze bym kupila hmm, na ta chwile mala siedzi w 1 pampkach , bylam z nia na sprawdzeniu ma 4kg:)mala kluska sie robi, ale jak pytalam o witaminy dla mnie i dla malej to uslyszalam ze nie musze -dziwny ten kraj serio, moze teraz zapytam Gp jak bedziemy mialy szczepionke za tydzien.

Abed my tez dziś sie ważymy napisze pózniej ;-)

Ewstra oni zawsze tak nie musisz ... Ja daje i d3 i co 2 dzień multi ... W Polsce i tak do pediatra pójdę niech zobaczy czy ciemiaczko ładnie zarasta

Angel ja tez mogę ci wysłać ja mam 3 midi ;-) zobaczysz które lepsze

abed- ja nie melduje w pl... niemam zamiaru tam wracac... i wlasnie bede robic ten akt urodzenia teraz jakos... jeszcze sie tym nie zajelam na dobra sprawe... a trza sie ruszyc bo do francji we wrzesniu chcemy jeschac ...

tylko jak tu dasz żeby wpisali do ksiąg to później jak będziesz potrzebować albo twoja mała w przyszłości wyciągnąć akt urodzenia to będziecie po warszawie szukać a jak zrobisz to tam gdzie mieszka twoja rodzina to będzie łatwiej... a paszport i tak możesz teraz zrobić, polski akt urodzenia potrzebujesz po roku... sami zdecydujecie...

my po ważeniu 4.4 kg :-)

abed- moja tesciowa pojdzie do urzedu cywilnego zalatwic wszystko...... takze spoko bedzie, po za tym zawsze moge wziasc kopie tutaj (a i tak mam dwie tak na wszelki wypdek)

reklama
abed super rosnie malenstwo :) my tez po wazeniu 6.4 kg i 64 cm dlugi :szok: chłop jak dąb :p
kamila nie musisz meldowac tylko umiejscawiasz akt urodzenia ( czyli wpisujesz do ksiag stanu cywilnego) w miescie gdzie najczesciej przebywasz lub gdzie ostatnio bylas zameldowana ty badz twoj M

Do góry