reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Tak do noszenia :) Wiesz jednak ten moj wozek kiepsko sie sprawuje z tym 2 pietrem :( jak m. bedzie w domu to spoko ale sama nie dam rady ni chu chu :(
wiec chce sprobowac ta chuste zeby chociaz tak wyjsc na spacer, szybkie zakupy..

Pocieszylas mnie, bo ja dzis bede wyciagac rozmiar 68 patrzec, bo te co mam 0-3 i 62 albo na styk albo juz za ciasne :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Angel mój już 2 tyg w 3-6 ... Więc spoko , najgorsze jest to ze zaraz z hustawki wyrośnie .... I kto go bedzie bujal jak mamusia sprząta albo gotuje ?!
A z wózkiem ja mieszkałam kiedyś na flacie z kevinem jeszcze i miałam podpisana gondole, znioslam najpierw stelaz a pózniej schodzialan z małym w gondole i było gucio ;-) a zawsze możesz zakupić zapiecie do rowerów i stelaz ( bądź cały wózek) przypiac jak sie boisz ze poprowadzą , a poznij z maluchem zejść na ręku ;-) - potrzeba matka wynalazku

hej :)
angel- chcesz to ci wysle ze 2-3 te pieluchy, tylko ja mam 2 niewiem czy nie bedzie za mala :sorry2: ale sa spoko...
z chusta tyz poluje od paru dni na ebayu, eh... narazie jakos niemoge nic wygrac w rozsadnej cenie....

duze te wasze chlopaki, Nella miesci sie dalej w new born(wazy 4.470) :sorry2: na styk ale zawsze sie miesci... ostatnio pozamawialam jej sukienek pieknych i rozowych ahhhhhhhhh niech tylko cieplo sie zrobi :tak::tak:

co do pieluch to my właśnie próbujemy Huggiesy newborn 2 ... wydają mi się lepsze niż pampersy , nie śmierdzą... i rzadko przeciekają... w asdzie są w przyzwoitych cenach...

my się dziś ważymy :-) ale na razie rozmiar 0-3 chociaż zależy od producenta...

ja do gp w następną środę... zobaczymy co ze mną bo ja widzę jako jedyna z nas po cesarce... ale jakoś nie liczę na gina też pójdę w polsce jak pojedziemy...

rozmawiałam ze znajomą która zostaje tu... wiem trochę późno ale może którejś się przyda... otóż oni nie meldowali w Polsce tylko umieszczali akt urodzenia w polskim urzędzie stanu cywilnego bo po drugi paszport trzeba mieć polski akt urodzenia... oczywiście może to zrobić konsul ale wtedy umieszczą w jakimś urzędzie w Warszawie no i jak coś będziecie potrzebować to to szukaj nie wiadomo gdzie więc lepiej zrobić tam gdzie się mieszka mam na myśli w Polsce...

Tak zachwalacie te pieluszki -moze bym kupila hmm, na ta chwile mala siedzi w 1 pampkach , bylam z nia na sprawdzeniu ma 4kg:)mala kluska sie robi, ale jak pytalam o witaminy dla mnie i dla malej to uslyszalam ze nie musze -dziwny ten kraj serio, moze teraz zapytam Gp jak bedziemy mialy szczepionke za tydzien.

Abed my tez dziś sie ważymy napisze pózniej ;-)

Ewstra oni zawsze tak nie musisz ... Ja daje i d3 i co 2 dzień multi ... W Polsce i tak do pediatra pójdę niech zobaczy czy ciemiaczko ładnie zarasta

Angel ja tez mogę ci wysłać ja mam 3 midi ;-) zobaczysz które lepsze

abed- ja nie melduje w pl... niemam zamiaru tam wracac... i wlasnie bede robic ten akt urodzenia teraz jakos... jeszcze sie tym nie zajelam na dobra sprawe... a trza sie ruszyc bo do francji we wrzesniu chcemy jeschac ...

tylko jak tu dasz żeby wpisali do ksiąg to później jak będziesz potrzebować albo twoja mała w przyszłości wyciągnąć akt urodzenia to będziecie po warszawie szukać a jak zrobisz to tam gdzie mieszka twoja rodzina to będzie łatwiej... a paszport i tak możesz teraz zrobić, polski akt urodzenia potrzebujesz po roku... sami zdecydujecie...

my po ważeniu 4.4 kg :-)

abed- moja tesciowa pojdzie do urzedu cywilnego zalatwic wszystko...... takze spoko bedzie, po za tym zawsze moge wziasc kopie tutaj (a i tak mam dwie tak na wszelki wypdek)

reklama
abed super rosnie malenstwo :) my tez po wazeniu 6.4 kg i 64 cm dlugi :szok: chłop jak dąb :p
kamila nie musisz meldowac tylko umiejscawiasz akt urodzenia ( czyli wpisujesz do ksiag stanu cywilnego) w miescie gdzie najczesciej przebywasz lub gdzie ostatnio bylas zameldowana ty badz twoj M

Do góry