reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

agusia- zapominalam ci napisac ... bylam w tej family planing c, i narazie dostalam tabletki dla mam karmiacych... (te co bierzesz bez przerwy) zrobili mi test na ta chlamydie i jak nie mam jej to bede miec ta spirale zamontowana... dlugosc czekania na wyniki z chlamydii ok 2-3-tyg... + dali mi gumki... niewiem po co........

reklama
Kamila ja chlamydie miałam robiona w ciąży ... Była obowiązkowa ... Ale numer dali wam gumki? Hehe dobre, a ta spirala to bezpieczne ? Dobre obrotów ze możesz wyjąć kiedy chcesz ;) ja póki co chce wyjść z ciała sloniatka , a pózniej sie zobaczy ;) mąż mnie ciągła podgaduje o kolejna dzidzia , zawsze chciał 3 dzieci , twierdził ze odrazu to lepiej bo bedą sie razem chować , Kevin ma już 5.5 roku więc bawić sie jako tako nie bedzie z Alexem , ja nie chce wiecej dzieci choć marzy mi sie dziewuszka jeszcze kiedyś , ale póki co bastuje ;-)

agusia -ja tez mialam robiona w ciazy... ale oni musza i tak zrobic....
spirala jest bezpieczna, malo hormonow ma no i nie trzeba pamietac zeby polknac tabletke:wściekła/y: ja tez mam do zrzucenia 15kg, ale juz raz udalo mi sie zrxucic 17 kg a bylam na tabletkach wiec i teraz sie uda( hope soooooooooo)
ja chce miec jeszcze jedno- tak mysle za dwa lata gdzies... T chce chlopca a mi obojetne ja mam juz coreczke moja... moge miec druga a moze byc i syn :) choc kazdego dnia sie bardziej ciesze ze Nell to Nell a nie Alex :tak:

Hej co do tych pieluszej- kamila jak sie sprawuja?? Aga dalej ok?
Ja przerabiam pamersy teraz simply dry- z tych wszystkich narazie najlepsze. Mamy rozmiar 3 :zawstydzona/y: i jak dla mnie sa akurat :szok: Ale 4 do 18 kg to przeciez beda takie kolosy!! Nie wiem sama ..
No i zastanawiam sie nad tymi waszymi ale kurcze co z tym rozmiarem począć..

Za tydzien ide do GP na przeglad.. Myslicie, ze wysle mnie do gina? Nie wiem chyba dostaje okres, a pozatym wydaje mi sie, ze nie jestem najlepiej zszyta... :(

angel- gina??? marzycielka ........ mnie nikt miedzy nogi nie zajrzal od porodu........:crazy: pieluszki sa spoko u nas sie sprawdzaja, mala niema uczucenia, nie grudkuja sie ani nie zwijaja... ja uzywam 2 i sa akurat na Nellke a pamersy mialysmy new born 2 i smiem stwierdzic ze byly ciut wieksze od tych... wiec moze jak Dorian jest juz taki duzy to lepiej 3 zamow? lepiej za duze niz za mala, jak cos to dorosnie do nich...

szybko ta @ masz.... u mnie cisza narazie...

angel zgadzam sie z kamila... o ginie - zapomij ... mnie nawet nie dotknal i nie pytal prawie o nic... ale co tam jak tylko bede w polsce biegiem do mojego gina na MOT :-p

u mnie pieluszki ok, zamowilam nowa partie :) czasem zdarza nam sie w nocy przeciec kolo nogawki ale mysle ze to dlatego ze mam 3 a one sa dosc spore :) w dzien super - zadowolona jestem poki co kontynulujemy :tak:

angel bidaku @ ? u mnie narazie cisza :happy: ale z Kevinem dostalam w 8 tyg wiec sie spodziewam ... niestety czasy blogiego niekrwawienia dobiegaja konca :(

Sama nie wiem, rano dostalam plamien jak na @, brzuch pocmil ale do wieczora nie wiele tego bylo, zobaczymy jutro..

No ale dziewczyny jak powiem, że czuję straszny dyskomfort przy wejsciu do pochwy, powiedzmy sobie w prost jakbym miala z jednej srony scianki za bardzo sciagniete, i po potarciu to krwawi to chyba nie jest halo?? Na ogolnym pisaly laski, ze juz zaliczyly przytualnki po cieciu a ja sobie tego nie wyobrazam z tym jak to teraz czuje!!!

A co do pampkow to czy one az tak oplacalne? Wychodzi cena podobna.. Nie wiem zreszta wciaz szukamy zlotego srodka ;-)
Te simply dry fajne ale nr 3 naprawde wydaje sie byc na styk a nie widze zupelnie kupowac 4 do 18 kg :szok:
Serio troche zagubiona w temacie pieluszek jestem nie wiem co wybrac :(

Angel powiedz . Spróbuj może cię wysle, ale ja jak miałam tak ze wu sie wydawało ze mi szwy puściły to tylko mnie wysłał do pokoju obok i " lady doctor" oblukala - bezdotykowo i powiedziała ze ok. Po z tym mi 2 razy położna zakładała ( przy Alesiu) miedzy nogi aby sprawdzić szwy i gojenie... Raz musiałam sie co prawda upomnieć na 6 tydzień kiedy tobprzepisywali nas pod HV bo jakaś inna przyszła.

Co do pieluszek Angel 2x tańsze za 240 pieluch w rozmiarze 2 płacisz £19.99 a za 210 w rozmiarze 3 £21.00 więc różnica w cenie jest horendalna ;-) ja mam mieć dziś delivery bo w piątek nie zdążyłam na czas wróci - korki były ... A zeby było za Free dokupilam 4ro pak wipesow i kluczyki- gruzaki dla chłopca z alarmem lol ;-)

Jeśli chodzi o przytulanki to unas jeszcze nic , M boi sie odnoszę wrażenie , a ja tez załamana więc jakotakiej ochoty nie mam ...

No bede probowala napewno bo mnie to nie pokoi bardzo! Fajnego mam gp jade jeszcze do niego, ale pewnie bede musiala zmienic , dlugo nie pooszukuje , ze wciaz tam mieszkam :(

Co do okresu chyba falszywy? alarm, dzis nic :szok:

simply dry 7 f za 60 szt, czyli 180 szt za 21f to roznica 30.. a zreszta sama juz nie wiem..

Teraz musze koniecznie ta chuste sobie wyhaczyc na ebayu..

reklama
Jaka chuste? Ta do noszenia dzieciaczkow ? Ja mam nosifelko tomy 3 way i dalej w pudle raz tylko rozpakowane od nowości ... :confused: u bas dziś słoneczko więc jak mi dowodzą pieluchy to zabieram klucha na dwór , z tym ze mam pomiędzy 1 a 3 do Health centre na wazenie ;) ciekawe jaki kluski duży , wszystkie ciuchy na 3-6 :rolleyes: kluska , plecaki mamusie bolą .... Jak on tak bedzie rósł to ja nie wiem ... Ehhh

Do góry