reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dziewczyny, takie pytanie.
Czy fakt, że od przeszło 6 lat praktycznie jedynym zabezpieczeniem jakie stosowaliśmy (tak wiem, że to żadne zabezpieczenie stad pytanie) był stosunek przerywany bez liczenia dni płodnych, niepłodnych itp (jedynie na początku związku z miesiąc-dwa i później na 1,5 roku przed zaplanowanym ślubem używane prezerwatywy) sprawia, że musimy już teraz na początku drogi w tych poważnych staraniach myśleć o bardziej dogłębnej diagnostyce ? A raczej zacząć sie diagnozować dogłębnie bo od myślenia to tylko głowa boli
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Bo jedna para w stosunku przerywanyym nie zachodziła bo miała szczęście a druga nie zachodziła bo ma problemy z płodnością, które wyszły duzo później. Podstawowe badania zrób, nie tylko tsh ale resztę dla pewności. Krzywą, wit D, kwas foliowy... itd. Warto wiedzieć chohciażby po to żeby wyłapać zwykłe niedobory witamin i tym samym odpowiednio przygotować domek dla kropka, ktory ma tam zamieszkać ;)

reklama
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Bo jedna para w stosunku przerywanyym nie zachodziła bo miała szczęście a druga nie zachodziła bo ma problemy z płodnością, które wyszły duzo później. Podstawowe badania zrób, nie tylko tsh ale resztę dla pewności. Krzywą, wit D, kwas foliowy... itd. Warto wiedzieć chohciażby po to żeby wyłapać zwykłe niedobory witamin i tym samym odpowiednio przygotować domek dla kropka, ktory ma tam zamieszkać ;)
i jeszcze badanie nasienia bym dorzuciła do podstawy 😉

Dobra, mam w czwartek histero, 10dc. Trochę lipa w kontekście tego, że w 10-12dc mam zazwyczaj owulacje, no ale nic to.

Okazało się, że jednak moje zmartwienia parkingiem były bezpodstawne, bo... po drodze padło mi auto. Tak więc no, cudowny poniedziałek

Dobra, mam w czwartek histero, 10dc. Trochę lipa w kontekście tego, że w 10-12dc mam zazwyczaj owulacje, no ale nic to.

Okazało się, że jednak moje zmartwienia parkingiem były bezpodstawne, bo... po drodze padło mi auto. Tak więc no, cudowny poniedziałek
Ale co się stało?

Dobrze, że już w czwartek. Zrobisz i z głowy ;)

To jest tak ch*owy żart, że maskra
Zgadzam się z Wami. Jednak ja nigdzie nie napisałam, że podzielę się tą informacją akurat tego 1.04. Po prostu, na przekór losu i cyklu wobec którego nie mam żadnych oczekiwań, zatestuję 1.04 wyłącznie dla sportu :D
Termin spodziewanej miesiączki mam na 5.04. Więc ewentualne testowanie wypada mi między 1.04-4.04 :)

Ale co się stało?

Dobrze, że już w czwartek. Zrobisz i z głowy ;)
jechałam sobie elegancko i nagle zaświeciła się ikonka silnika i odcięło moc. Całe szczęście, że idealnie na wysokości parkingu, to mocą rozpędu udało mi się jeszcze skresic i zjechać na wjazd na parking, ale na sam parking się już wjechać nie udało. I już nie chciało odpalić. Na szczęście jacyś panowie pomogli mi go zepchnąć tak, żeby nie blokować przejazdu, mąż przyjechał i ustawiliśmy go na miejscu parkingowym. No i mąż mnie zawiózł do szpitala, jak on skończy pracę, to spróbujemy go ruszyć na kable, mąż ma nadzieję, że przez to, że ja parkuję na zewnątrz i jednoczesnie niedużo nim jeżdżę i takie bardzo krótkie trasy, to mógł akumulator paść. Całe szczęście, że nie gdzieś na środku ronda albo za miastem (bo właśnie ten szpital to w sąsiednim mieście jest)

reklama

Najważniejsze, że zdąrzyłaś ;) Mam nadzieje, że owu Ci się przesunie, najlepiej 13-14 dc :)

Do góry