reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

@helianthus doczytałam w poprzednich watkach, że wstepne badaia wyszły ok. Jeśli chodziłaś na monitoringi i owulacje swoje masz to tak jak Ci lekarz doradzał - badanie nasienie a potem drożność. Nie załamuj się bo plan masz i to konkretny. Głowa do góry i działaj! ;) Jestem przekonana, że szybko uda Ci się zajść w upragnioną ciążę zanim minie rok starań ;)

reklama
Spokojnie, średnio wychodzi, że zdrowa para zachodzi w ciążę w ciągu roku. Przepraszam bo nie kojarzę, więc jeśli możesz to napisz jakie badania robiłaś do tej pory i czy chodzisz na monitoringi?
Zrobiłam tylko badania hormonalne w tym miesiącu (3 DC), wrzuciłam je na grupę, skonsultowałam wyniki z lekarzem - były ok. I w październiku 2022 przed rozpoczęciem starań byłam na cytologii, USG dopochwowym i gin stwierdził że widzi ciałko żółte, Endo też było dobrej grubości. Robiłam też wtedy podstawowe badania krwi plus kw foliowy, B12, ferrytyne,D3 - wszystko w normie.

Cześć dziewczyny, ja pierwszy miesiąc z mierzeniem temperatury - wykres wygląda tak:
nic się nie dzieje, chyba nie ma szans na owulację już, bo to 24 DC :(
Czy czekać aż okres się pojawi czy brać od razu lepiej Duphaston?
A jakie masz wskazania do brania duphastonu, jak wcześniej lekarz kazał przyjmować?

Zrobiłam tylko badania hormonalne w tym miesiącu (3 DC), wrzuciłam je na grupę, skonsultowałam wyniki z lekarzem - były ok. I w październiku 2022 przed rozpoczęciem starań byłam na cytologii, USG dopochwowym i gin stwierdził że widzi ciałko żółte, Endo też było dobrej grubości. Robiłam też wtedy podstawowe badania krwi plus kw foliowy, B12, ferrytyne,D3 - wszystko w normie.
Tak jak @aurii_orelii Ci pisze: najpierw badanie nasienia, jak wyjdzie dobrze to zrób drożność. Na monitoringi warto chodzić. I tyle chyba na tą chwilę :)

Weź bo w ten dzień ludzie będą się zastawiali czy mówisz serio czy śmieszkujesz 😌😏😌
Ale test będę robiła ja. Nie muszę go tutaj wrzucać. Będzie biało to będzie biało. Jak będzie chujocień to pójdę na betę i powtórzę test.
Dzień jak każdy inny. Ja ten cykl przekreśliłam dawno. Do tego testowania podchodzę luźno wiec czemu nie 1.04, na przekór losowi :)

Dziewczyny, takie pytanie.
Czy fakt, że od przeszło 6 lat praktycznie jedynym zabezpieczeniem jakie stosowaliśmy (tak wiem, że to żadne zabezpieczenie stad pytanie) był stosunek przerywany bez liczenia dni płodnych, niepłodnych itp (jedynie na początku związku z miesiąc-dwa i później na 1,5 roku przed zaplanowanym ślubem używane prezerwatywy) sprawia, że musimy już teraz na początku drogi w tych poważnych staraniach myśleć o bardziej dogłębnej diagnostyce ? A raczej zacząć sie diagnozować dogłębnie bo od myślenia to tylko głowa boli

Dziewczyny, takie pytanie.
Czy fakt, że od przeszło 6 lat praktycznie jedynym zabezpieczeniem jakie stosowaliśmy (tak wiem, że to żadne zabezpieczenie stad pytanie) był stosunek przerywany bez liczenia dni płodnych, niepłodnych itp (jedynie na początku związku z miesiąc-dwa i później na 1,5 roku przed zaplanowanym ślubem używane prezerwatywy) sprawia, że musimy już teraz na początku drogi w tych poważnych staraniach myśleć o bardziej dogłębnej diagnostyce ? A raczej zacząć sie diagnozować dogłębnie bo od myślenia to tylko głowa boli
my tak uprawialiśmy seks przez 6 lat, teraz rok się staramy i nic. Ja mam PCOS i też się zastanawiałam czy to szczęście czy problemy hormonalne.
Ale znam wiele osób które zaszły od razu mimo to.
Moim zdaniem zależy też jakie masz objawy, czy masz regularny okres itd

reklama
Do góry