reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Ja też rozmyślam na temat moich niepowodzeń. Na pewno cp zaliczyłam w cyklu szczepienia na grypę i odczulania, a biochem w cyklu z odczulaniem. Przypadek ? Lekarze jednogłośnie twierdzą że nie ma to wypływu. A ja dalej mam to w głowie.

A ja myślę, że mimo wszystko to jednak przypadki - ja kiedy zaszłam w CP nie miałam żadnych szczepionek, ani nie brałam leków, nie byłam chora itd.

Hej ja donoszę że jestem po laparoskopii i ogólnie kicha jeden jajowód całkowicie niedrozny a drugi z bólem udało się udrożnić ale tylko czasowo a dwa lata temu miałam drożność i pierwszy był super drożny a drugi był przytkany..takze inseminacje były bezsensu..zbieramy pieniądze na in vitro i myślę że w czerwcu zaczniemy ta przygode..

Takie info miałam ze szpitala podczas mojej CP (moja akurat bez stymulacji, ale koleżanki z sali już ze stymulacją - nie wiem czym i jak) - ale postaram się poszukać w wolnej chwili jakiś opracowań medycznych

Tak luźno napisalam, zeby nie bylo 😀 interesujące jest to
Jedynie wiedzialam ze clo i lametta i pochodne wywołują biochemy i poronienia, a gonadotropiny niby są bezpieczniejsze (dowiedziałam się teraz przy okazji mojej stymulacji) i tez mnie to ciekawi.

Tak luźno napisalam, zeby nie bylo 😀 interesujące jest to
Jedynie wiedzialam ze clo i lametta i pochodne wywołują biochemy i poronienia, a gonadotropiny niby są bezpieczniejsze (dowiedziałam się teraz przy okazji mojej stymulacji) i tez mnie to ciekawi.
„Zdarzały się przypadki, w których skutki uboczne po podaniu Ovitrelle związane były z wystąpieniem ciąży pozamacicznej, skrętu jajnika oraz innych powikłań.” To z ulotki ovitrelle

reklama
Hej ja donoszę że jestem po laparoskopii i ogólnie kicha jeden jajowód całkowicie niedrozny a drugi z bólem udało się udrożnić ale tylko czasowo a dwa lata temu miałam drożność i pierwszy był super drożny a drugi był przytkany..takze inseminacje były bezsensu..zbieramy pieniądze na in vitro i myślę że w czerwcu zaczniemy ta przygode..
Bardzo mi przykro :(
Jeśli masz krucho z kasą i nie ma u Ciebie dofinansowań miejskich/wojewódzkich to idź do Bezczelnego Lewaka, on razem z klinikami Bocian organizuje akcję całkowitego opłacenia ivf dla ponad stu par, jedyne koszta jakie ponosisz to leków i pierwszych badań. Zreszta poczytaj sobie o szczegółach u niego, chyba wczoraj o tym pisał :) będę bardzo mocno Ci kibicować 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Do góry