reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Póki co wszystko w normie, wczoraj beta ponad 600, przyrost dobowy ponad 150%, wiec super :) jutro sprawdzę jeszcze jeden - chyba już ostatni - raz :) dziękuje, ze pytasz ♥️
A ja bym chciała żeby się już udało, wiadomo każda z nas by chciała. Tak naprawdę to mój ostatni cykl starań bez badań. Teraz już się nie wywinę przed drożnością i badaniami wszelakiego rodzaju. Przyznam, że wolałabym uniknąć bo moje finanse na to nie pozwalają (raty kredytu które urosły, wykończenie domu pochłanjają każda złotówkę).
Słońce, ale drożność należy Ci się na NFZ, postaraj się uzyskać skierowanie od gina. To duży koszt który można spożytkować na inne ważne badania albo weekend za miastem :)
Dziewczyny napiszcie mi coś więcej o ANA
co chciałabyś wiedzieć?

Póki co wszystko w normie, wczoraj beta ponad 600, przyrost dobowy ponad 150%, wiec super :) jutro sprawdzę jeszcze jeden - chyba już ostatni - raz :) dziękuje, ze pytasz ♥️

Słońce, ale drożność należy Ci się na NFZ, postaraj się uzyskać skierowanie od gina. To duży koszt który można spożytkować na inne ważne badania albo weekend za miastem :)

co chciałabyś wiedzieć?

Od ponad roku zmagam się z bólami kręgosłupa. Lekarz rodzinny zlecił mi kupę badań. Między innymi właśnie ANA. Powtarzaliśmy kilka razy. Początkowo mialam 1:800. Ostatnie badanie 1:1600. Podejrzewa kolagenozę. O szybką wizytę u reumatologa ciężko w de i termin mam dopiero w styczniu 2024😱
Poszłam z tym bólem poraz kolejny do lekarza ale był na urlopie i przyjął mnie inny. Zanim dostanę sie do reumatologa wysłal mnie do ortopedy. Ortopeda Stwierdził, że mam skoliozę (ja osobiście tej krzywizny nie widziałam a raczej nie przywiązywałam do niej wagi, mąż mówi że widział ale też nie skojarzył, lekarz rodzinny nawet nigdy w taki sposób mnie nie zbadał by zobaczyć czy mam krzywiznę).
Aktualnie chodzę na fizjoterapię, wykonuję ćwiczenia i dzięki temu bóle są mniejsze i rzadsze. Na tyle jest aktualnie dobrze, że zapomniałam o złych wynikach. Dziś wyczytałam tutaj o ANA i zaczęłam się zastanawiać czy mój wysoki ich poziom ma wpływ na niepowodzenie z zajściem w ciążę

Inaczej patrzą jak masz juz dziecko niz jak nie masz (chodzo o drożność i tylko moje spostrzeżenia)

Ja mam dwoje i nie widzę, żeby mój prawie już 2 letni problem z zajściem w ciąże był olewany bo mam dwoje dzieci i co ja chcę. Oczywiście mówię o lekarzach specjalizujących się w niepłodności, a nie jakiegoś tam z przypadku z lux med

@hachette co do drożności to mnie niestety żaden lekarz nie chciał skierować. Zapytam jeszcze w czwartek, ale podejrzewam, że w prywatnym gabinecie też stwierdzi, że na NFZ nie może dać.

Ja mam dwoje i nie widzę, żeby mój prawie już 2 letni problem z zajściem w ciąże był olewany bo mam dwoje dzieci i co ja chcę. Oczywiście mówię o lekarzach specjalizujących się w niepłodności, a nie jakiegoś tam z przypadku z lux med
Ja właśnie wyczaiłam, że jedna z lekarek z luxmedu przyjmuje w klinice niepłodności w CZMP w Łodzi. Ciekawa jestem, czy tam zaprezentuje nieco bardziej kompleksowe podejście, wizyta na NFZ, więc może spróbuję w czerwcu.

reklama
Do góry