reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Sprawdziłam, ze to było jednak badanie USG 4D + SIS. W tej ocenie macica prawidłowa.
Natomiast rok wcześniej w badaniu sono-hsg wyszła błoniasta przegroda, w najszerszym punkcie do 6mm.
Ja miałam dokładnie tymi samymi metodami: usg 4D i SIS potwierdzoną przegrodę, której nikt wcześniej nie widział.

reklama
A jak u Was diagnostyka, są jakieś wykryte przyczyny niepowodzeń?
Poza trochę obniżonymi parametrami nasienia wszystko gra. A samo nasienie tez nie jest tragiczne.
U mnie amh prawie 3, owulacje potwierdzone, hormony graja, tarczyca unormowana, jajowody drozne. Tylko ciąży brak.

Bardzo mi przykro. To były pierwsze 2 kreski po tylu cyklach starań?
Poza 1 falszywka w grudniu tak. Pierwszy "udany" 21 cs szybko zakończony

Ja się jeszcze zastanawiam czy np to może być przyczyną bardzo bolesnych miesiączek? Od początku mam takie bóle że masakra i jakoś nikt nigdy się tym nie zainteresował oprócz jednej sugestii od Pani Ginekolog żeby to wyregulować antykoncepcją...😑
Ja miałam takie bóle.
Sraczka i rzygaczka to było normalne przez 1 dni okresu. Żarłam tabletki na receptę i pomagało. A po porodzie jak ręką odjął. Nie mam pojęcia jakim cudem mi to zniknęło i na jakiej zasadzie.

Ja miałam takie bóle.
Sraczka i rzygaczka to było normalne przez 1 dni okresu. Żarłam tabletki na receptę i pomagało. A po porodzie jak ręką odjął. Nie mam pojęcia jakim cudem mi to zniknęło i na jakiej zasadzie.
Tak mówią że najczęściej ciąża leczy takie przypadłości. Też to słyszałam nieraz. No fajnie...
Ale jak jest coś stwierdzonego nie tak to warto się tym zająć. Te wady macicy są przeróżne ale naprawdę różnica ogromna i w kształcie macicy i w samopoczuciu przy okresach, po operacji.
I przede wszystkim różnica w sprzętach usg jest nie do opisania. Co widać na najlepszych i jak przez to różnią się diagnozy lekarzy 🙄🙄😮‍💨.

Ostatnia edycja:
Tak mówią że najczęściej ciąża leży takie przypadłości. Też to słyszałam nieraz. No fajnie...
Ale jak jest coś stwierdzonego nie tak to warto się tym zająć. Te wady macicy są przeróżne ale naprawdę różnica ogromną i w kształcie macicy i w samopoczuciu przy okresach.
I przede wszystkim różnica w sprzętach usg jest nie do opisania. Co widać na najlepszych i jak przez to różnią się diagnozy lekarzy 🙄🙄😮‍💨.
Oczywiście,że tak. U mnie problem polegał na tym, że nie znalazłam przyczyny dlaczego byl taki ból za każdym razem. 🤷‍♀️🤷‍♀️
Szukałam i dupa.

reklama
Do góry