reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
dla mnie osobiście sikanie na testy owu i ciążowe jednocześnie jest bez sensu 🤷🏻‍♀️ ale jak ktoś lubi to nic mi do tego i ma do tego prawo tylko czy takie nakręcanie się jest dobre dla zdrowia psychicznego? 😊
Mi psychicznie nic mi nie dolega, od tego dzisiejszego siknięcia.
Widzisz, po prostu zależy po co się to robi. Jesli Ola czy ja sprawdzalysmy coś przez to, ma to jakis sens. Co innego jakbym sobie od tak po prostu 9 dc np sikala na to i na to, to wtedy bezsensu.
A to co napisalam i zacytowalam tą laskę to proste - ciekawa jestem, czy jej cos ot tak wyszło, czy to się zgadza. Więc nie chodzi o jakieś sikanie dla sikania.
Nie ma sensu tak psychologicznie i poważnie do wszystkiego podchodzić. Troche luzu też się przydaje.

Jeżeli chodzi o lh i hcg: są to różne hormony, których stężenie rośnie w zależności od różnych okoliczności. Lh rośnie przed owulacją i zdarza się, że wysoki poziom hormonu utrzymuje się również po niej. Hcg z tego co rozumiem rośnie tylko w trakcie ciąży lub w określonych stanach chorobowych. Testy lh służą do mierzenia poziomu lh. Testy hcg służą do mierzenia poziomu hcg. Nie widzę żadnej możliwości stosowania ich zamiennie.

Jeżeli chodzi o przedwczesne sikanie: każdy ma inną głowę, każdy ma inne potrzeby. Jedna woli sikać po terminie okresu, druga w 6dpo woli zobaczyć biel niż zastanawiać się i łudzić, że może już się zaimplantowalo i już tam coś jest. Dopóki mi ktoś nie płacze w 6dpo, że ma biel na teście, dopóty mi nic do tego :) bo jak będzie płakać za wcześnie, to dostanie opieprz - z miłością i troską, ale opieprz :)

Jeżeli chodzi o lh i hcg: są to różne hormony, których stężenie rośnie w zależności od różnych okoliczności. Lh rośnie przed owulacją i zdarza się, że wysoki poziom hormonu utrzymuje się również po niej. Hcg z tego co rozumiem rośnie tylko w trakcie ciąży lub w określonych stanach chorobowych. Testy lh służą do mierzenia poziomu lh. Testy hcg służą do mierzenia poziomu hcg. Nie widzę żadnej możliwości stosowania ich zamiennie.

Jeżeli chodzi o przedwczesne sikanie: każdy ma inną głowę, każdy ma inne potrzeby. Jedna woli sikać po terminie okresu, druga w 6dpo woli zobaczyć biel niż zastanawiać się i łudzić, że może już się zaimplantowalo i już tam coś jest. Dopóki mi ktoś nie płacze w 6dpo, że ma biel na teście, dopóty mi nic do tego :) bo jak będzie płakać za wcześnie, to dostanie opieprz - z miłością i troską, ale opieprz :)
I to racjonalne podejście mi się podoba.
I nie chodzi mi o to by sprawdzić czy lh wykrywa ciążę, tylko czy test hcg się wybarwia pod wplywem wysokiego lh. Sama w kolejnym cyklu to sprawdze, tyle testów, ile poszlo do kosza to ten jeden tez się poświęci dla NAUKI🤣🤣🤣🤣

Mi psychicznie nic mi nie dolega, od tego dzisiejszego siknięcia.
Widzisz, po prostu zależy po co się to robi. Jesli Ola czy ja sprawdzalysmy coś przez to, ma to jakis sens. Co innego jakbym sobie od tak po prostu 9 dc np sikala na to i na to, to wtedy bezsensu.
A to co napisalam i zacytowalam tą laskę to proste - ciekawa jestem, czy jej cos ot tak wyszło, czy to się zgadza. Więc nie chodzi o jakieś sikanie dla sikania.
Nie ma sensu tak psychologicznie i poważnie do wszystkiego podchodzić. Troche luzu też się przydaje.
a czy ja napisałam, że coś ci dolega psychicznie? Nie.
Chcesz sikać to sikaj cały cykl ale rano pisałaś, że masz owulację, później, że pik miałaś 17.03 więc jesteś jakieś 3/4 dpo, później, że jesteś 8dpo. Była jeszcze opcja z Cp i cyklem bezowulacyjny sorry ale ciężko to ogarnąć. Ja osobiście na twoich testach kresek nie widzę, a miewasz je praktycznie co cykl więc to lekko dziwne :) wiadomo każda chce być w ciąży i masz prawo się nakręcać bo to twoja sprawa :)

Swój post napisałam dla innych dziewczyn :)
O luzie mi nie musisz pisać bo ja nawet nie testuję przed miesiączką bo nie widzę takiej potrzeby :)

Życzę wam abyście szybko ujrzały wymarzone kreski ale wątki kreskowe to jednak nie miejsce dla mnie :)

reklama
Do góry