reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Dla mnie to że miałam ciążę pozamaciczna to nie jest wstyd więc wszyscy wiedzą. Szczególnie że byłam ponad tydzień w szpitalu i łącznie prawie 2 miesiące na zwolnieniu. Nie widziałam powodu żeby zmyślać.
Moja koleżanka urodziła martwe dziecko w 40 tygodniu. Nie ma bezpiecznego etapu 🤷‍♀️
dla mnie moje poronienia to też nie jest temat tabu, mówię o tym otwarcie, bo po co mam to ukrywać? Przynajmniej fajnie się ucina głupie gadania i pytania o dziecko 😎 Miny są wtedy bezcenne 😂 Moje dzieci wiedzą co się dzieje na bierząco, chcę, żeby wiedziały, że poronienia to nie są te tematy o których się nie mówi, albo nawet żeby w przyszłości wiedzieć jak się zachować w razie czego

reklama
Hej dziewczyny, u mnie tydzień płodny, a dziś mnie wzięło chorobsko 😵 owu przede mną, muszę się jakoś zmobilizować do trzonowania
Celebrate Women Empowerment GIF by Elmografico

Wczoraj zapierdzielałam jak głupia wracając z pracy bo się spieszyłam to tego cyrku. Mało co nie przejechałam rowerzysty bo debil jechał prosto i sobie nagle skręcił na przejazd bo przeciez ma pierwszeństwo! Zj**eeebałam gościa, puściłam wiązankę, ten macha ręką żeby mnie przeprosić patrzy na mnie....A TO MÓJ BYŁY 🤣

Wczoraj zapierdzielałam jak głupia wracając z pracy bo się spieszyłam to tego cyrku. Mało co nie przejechałam rowerzysty bo debil jechał prosto i sobie nagle skręcił na przejazd bo przeciez ma pierwszeństwo! Zj**eeebałam gościa, puściłam wiązankę, ten macha ręką żeby mnie przeprosić patrzy na mnie....A TO MÓJ BYŁY 🤣
pewnie teraz żałujesz, że zdążyłaś zahamowac? 😁

Dla mnie to że miałam ciążę pozamaciczna to nie jest wstyd więc wszyscy wiedzą. Szczególnie że byłam ponad tydzień w szpitalu i łącznie prawie 2 miesiące na zwolnieniu. Nie widziałam powodu żeby zmyślać.
Moja koleżanka urodziła martwe dziecko w 40 tygodniu. Nie ma bezpiecznego etapu 🤷‍♀️

Ale mi nie chodzi o uczucie wstydu, bo niby z jakiego powodu miałoby się ono pojawić? Dla mnie po prostu konieczność tłumaczenia wszystkim jest nie do przejścia, bo nie lubię, gdy ktoś się nade mną użala czy nawet okazuje współczucie. Dla mnie żaden z etapów ciąży nie był bezpieczny i cały ten okres był stresujący, bo mam świadomość, że w każdej chwili może się coś wydarzyć, zwłaszcza, że moje ciąże są obarczone ryzykiem. Po pierwszej odetchnęłam tak naprawdę dopiero po wyjściu ze szpitala, co też nie stało się planowo 2-3dni po porodzie.

reklama
Do góry