reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Skoro bylo to zabezpieczenie przed ciążą to wiadomo jak.

No i pytanie co dalej - autorka weźmie anty przez 15 dni, dostanie okres z odstawienia w ciągu max. 5 dni (według lekarza, gorzej jak nie dostanie), następnie zacznie przyjmować leki na stymulację cyklu które mogą spowodować również ciąże wieloracze - ale powiedzmy że okej, również tu pójdzie wszystko zgodnie z planem i urośnie tylko jeden pęcherzyk, który pęknie w ciągu tego 1 tygodnia kiedy mąż/partner będzie w domu i co jeżeli w te ciąże nie zajdzie? W końcu ma na to 30% szans, ile jest tu dziewczyn które uprawiają regularny seks w owulację , mają inseminację czy in vitro i w ciąże nie zachodzą bo po prostu to było to 70%. Następny cykl - następne 15 dni anty i stymulacja, co po 6 miesiącach jak tylko tyle powinno się stymulację owulacji prowadzić?

A jakie probiotyki polecasz? Stosujesz na stałe?
W sumie stosuje kilka zamiennie więc nie mogę nic polecić konkretnego. Miałam kilka na receptę np gynoflor ale też i takie bez recepty czasami np invag. Stosuje po 2-3 tygodnie i później przerwa 2 tygodnie bo nie można ciągle. Czasem biorę co 2 dni a nie codziennie. Kończę kilka dni przed okresem i cały okres nie biorę a że mam długie to gdzieś 11-12 dc zaczynam od nowa.

Ps. Już na samym początku mówiłyśmy Ci, że Twoja ciąża wygląda jak CP to też mówiłaś, że g*wno wiemy i przecież nie będziesz się kłócić z lekarzem 🤡
Tak nie bylo. W 5 tyg będąc na wizycie lekarz nie dostzegał w macicy ciąży. Kazał zrobic betę i wyznaczył wizytę po 5 dniach chyba z wynikiem. Gdy beta byla na tyle wysoka i powinien widziec a nie zobaczyl dalej nic i opisal, ze endometrium niejednorodne i w lewym jajniku cos jest wyslal mnie do szpitala. Odeslali mnie stamtąd z tym opisem i zarządali wizyty najpierw u ich lekarza w przychodni. Gdy dostalam krwawienia odrazu pojecjalam do szpitala ponownie i bylo co bylo. Milion razy opisama historia. Nie przypominam sobie, zebym którejś napisala ze gowno wie. Za to mi napisano, że sciemniam i pewnoe z ciążą wszystko ok. Na pewno mialam nadzieje do ostatniej chwili i czekalam co mi powie lekarz na podstawie usg i badań. Do szpitala nie przyjmują na podstawie wlasnych domysłów niestety.

No i pytanie co dalej - autorka weźmie anty przez 15 dni, dostanie okres z odstawienia w ciągu max. 5 dni (według lekarza, gorzej jak nie dostanie), następnie zacznie przyjmować leki na stymulację cyklu które mogą spowodować również ciąże wieloracze - ale powiedzmy że okej, również tu pójdzie wszystko zgodnie z planem i urośnie tylko jeden pęcherzyk, który pęknie w ciągu tego 1 tygodnia kiedy mąż/partner będzie w domu i co jeżeli w te ciąże nie zajdzie? W końcu ma na to 30% szans, ile jest tu dziewczyn które uprawiają regularny seks w owulację , mają inseminację czy in vitro i w ciąże nie zachodzą bo po prostu to było to 70%. Następny cykl - następne 15 dni anty i stymulacja, co po 6 miesiącach jak tylko tyle powinno się stymulację owulacji prowadzić?
Koleżanka chyba ma wziąć całe opakowanie. Tak w każdym razie wywnioskowałam z tego, że ma brać chyba od 9 do 28 dc (???) Więc to byłoby 21 tabletek czyli opakowanie.

Ps. Już na samym początku mówiłyśmy Ci, że Twoja ciąża wygląda jak CP to też mówiłaś, że g*wno wiemy i przecież nie będziesz się kłócić z lekarzem 🤡
I jeszcze jedno. Ja tylko przedstawiam swoje stanowisko w aktualnym temacie to zaraz jest atak w moją stronę i wyciąganie "traumatycznego" doświadczenia jako dowód - tylko czego? Byłam pod opieką lekarza i czekałam na badanie i diagnozę. Nie rozpatruje tego wydarzenia w kategorii, czy mozna było zrobic cos szybciej czy lepiej, gdyby to był inny lekarz. Nie placzę za jajnikiem i jajowodem, bo uwazam, ze były "zepsute" i zawiodły i bez nich da się zyć bo mam już dzieci. I tyle

reklama
Jak już zaczęłaś brać to zrób tak jak lekarz powiedział.
W nastepnym miesiącu poszłabym na monitoring, testy owy i temperatura. I w miarę możliwości wybrała się do męża jeżeli macie taka możliwość.
Dokładnie. I niech ten sam lekarz na tym monitoringu zbada i ewentualnie oceni konsekwencje swojego eksperymentu. Bo może akurat będzie piękna owulacja (czego Tobie życzę), a może niestety nie.

Do góry