reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Cześć dziewczyny jeszcze z rana i niestety z pracy chciała życzyć Wam słodkiego dnia
Tuesday Morning Dog GIF by Sealed With A GIF

Niech szybko zleci, bo szczerze mi się nie chce dzisiaj nic i trochę pracuje w zwolnionym tempie :)
Mam nadzieję, że u Was też taka piękna słoneczna pogoda☀️🌷
Czy tylko ja tam widzę fiutki? 🤣

reklama
 olka11135 ten wątek przemocowy tu obok.. to jest jakiś kosmos. Ale to mi się kojarzy tylko z jednym. Choroba psychiczna lub inna typu coś uciska w głowie. Miałam do czynienia z taką osobą w pracy. Młoda dziewczyna była po wycięciu guza glowy i on jej chyba odrastał. Co ona wyprawiała co opowiadała jakie ciągłe dramy się u niej działy. Ja nieświadoma na początku płakałam razem z nią, a potem tak odwaliła nie odbierała tel. Służbowego na swojej zmianie, napisała Niby list do szefowej. A w kopercie nic nie było. Zadzwoniła do szefowej że wydarzyło się coś złego.. ona przyjechała na sygnale do pracy w weekend a tam cisza i spokój a nasza koleżanka zwiała. Na zawsze. Pamiętam jak ja się bałam później gdy zostawałam w pracy sama. Szefowa się śmiała z tego. A ja autentycznie balam się że ona z Szafy wyskoczy i zacznie coś odwalać.
Do tej pory jestem w szoku że istnieją takie zaburzenia świadomości i tacy ludzie są wśród nas.
Sorry za ten wpis tutaj ale tam już nie chce kolejnej burzy a może ktoś jeszcze to przeczyta i da do myślenia.

Dlatego ja napisałam, że służę pomocą. Oczywiście nie tylko jej. Mieszkały u nas swego czasu rodziny z Ukrainy, zawsze chętnie wszystkim pomagamy na tyle ile możemy. Ale przecież na siłę się nie da - tu już musi ktoś tej pomocy chcieć. Mam nadzieję, że główna moderatorka forum, ogarnie tamten wątek

ja mam troche dziwnie, bo czuje jakby bylo mega mokro ale pozniej na wkladce albo nawet na papierze nic za bardzo nie ma wiec nie wiem czy to po prostu tam wszystko siedzi czy jest to kolejna rzecze ktora sobie wymyslam 🤷‍♀️

Myślę że nie zadręczaj się śluzem. Bo on nie zawsze wszystko powie i to tez sie nie zawsze sprawdzi.
A to, ze jest w srodku a nie na zewnątrz to mi ginekolog ostatnio nawet napisał (czyli nie czas plodny niby jeszcze, mimo to się tym nie sugeruje).

U mnie to jest pierwszy raz branie tabletek antykoncepcyjnych. Lekarz tak mi zalecił żeby poprzestawiać cykl ( żeby te dni były wtedy co partner będzie). Także mam brać tabletki przez kilka dni ( hmm może się uzbiera 2 tygodnie) poniżej w danym dniu odstawić i jak się pojawi krwawienie to od któregoś dnia brać clo przez 5 dni. I mówił że owulacja bedzie wtedy i wtedy . Wszystko mi powyliczał.
Także ja już nie wiem co myśleć...😒
A co do monitoringu to nic nie mówił na ten temat. Powiedział ino że do zobaczenia w ciąży...🤔

Matko boska! Uciekłabym!

Antykoncepcja kilka dni? I skąd od niby wie, że idealnie owulacja się z tym zbiegnie?
Ja potrafiłam odstawić antykoncepcję i mieć nowy cykl faktycznie z owu w 14dc ale i w 20dc i 40dc :o

Dziewczyny, napisze dla przestrogi, bo znowu się pojawił temat stymulacji bez monitoringu. Uciekacie od takiego lekarza!
Moja sytuacja z dzisiejszego monitoringu po stymulacji i inseminacji z zastrzykiem ovi.
Z moich dwóch pęcherzyków pękł tylko 1... czylinowulacja była. Niestety drugi nadal rosnie, ma 22mm i najprawdopodobniej będzie z niego torbiel. Wiec musze monitorować co sie z nim dzieje. Mozliwe, ze sie wchłanie z miesiaczka, ale kolejnego cyklu nie mogę stymulować jeśli nie zniknie. Endo 8mm, urosło tylko 1 od piątku...
A i dostalam dupka na wspomożenie 2 fazy cyklu i przez ten niepekniety pecherzyk

Myślę że nie zadręczaj się śluzem. Bo on nie zawsze wszystko powie i to tez sie nie zawsze sprawdzi.
A to, ze jest w srodku a nie na zewnątrz to mi ginekolog ostatnio nawet napisał (czyli nie czas plodny niby jeszcze, mimo to się tym nie sugeruje).
mam kilka innych rzeczy do zadreczania 😅 chyba moje ciało usłyszało że od tego cyklu wracamy do staran i postanowiło się zjeba***c bo nawet pik mi nie wychodzi a nie było z tym problemu przez ostatnie 8 miesięcy 🤦🏻‍♀️😂

reklama
Matko boska! Uciekłabym!

Antykoncepcja kilka dni? I skąd od niby wie, że idealnie owulacja się z tym zbiegnie?
Ja potrafiłam odstawić antykoncepcję i mieć nowy cykl faktycznie z owu w 14dc ale i w 20dc i 40dc :o
Tego nie wiem😪
Mówił że od początku krwawienie około 14 dni owulacja i jak to przeliczyłam to tak wychodzi..według jego ustaleń

Do góry