reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Ja chyba zaczynam pierwszy cykl po pauzie od bezowulacyjnego! 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ No chyba że testy owulacyjne pierwszy raz od 8 miesięcy nie wychwyciły peaku bo po wykresie widać że może coś jest na rzeczy? (Też dopiero zaczynam mierzenie)
a jakieś inne objawy? Bo może temperatura wystrzelić, a może nie 😂

reklama
a skąd to wiadomo? Bo ja jestem zielona? Czy apka tak wylicza?
jak już będziesz obserwować kilka cykli to będziesz wiedzieć jak długą masz fazę lutealną, ja mam 13 lub 14 dni i wiem, że po owulacji mam 13 lub 14 dni do okresu i to się sprawdza. Jak miałam owulację 4 dni później to 4 dni później dostałam też okres. Nie da się wszystkiego wiedzieć na 100%, ale to dużo pomaga. Jak zaczynałam to też nic nie wiedziałam. Wstawiaj co jakiś czas tutaj wykresy, to Ci będziemy mówić 😉

a jakieś inne objawy? Bo może temperatura wystrzelić, a może nie 😂
śluz bardziej płodny ale to już od piątku no i ochota na męża od też piątku a to już nienormalnie długo! 😂 Ale jajniki za bardzo mi nie dokuczają a we wcześniejszych cyklach bolały na owulację bardziej niż na okres

jak już będziesz obserwować kilka cykli to będziesz wiedzieć jak długą masz fazę lutealną, ja mam 13 lub 14 dni i wiem, że po owulacji mam 13 lub 14 dni do okresu i to się sprawdza. Jak miałam owulację 4 dni później to 4 dni później dostałam też okres. Nie da się wszystkiego wiedzieć na 100%, ale to dużo pomaga. Jak zaczynałam to też nic nie wiedziałam. Wstawiaj co jakiś czas tutaj wykresy, to Ci będziemy mówić 😉
ok dziękuję <3
Ja jak zaczynałam mierzenie to często pokrywałam to z monitoringiem i testami owu, żeby wiedzieć co jest pięć 😝
u mnie testy owu nie wychodzą, a na monitoring dopiero się będę wybierać jakoś w maju. Do tego czasu chciałam poobserwować temperaturę :D

śluz bardziej płodny ale to już od piątku no i ochota na męża od też piątku a to już nienormalnie długo! 😂 Ale jajniki za bardzo mi nie dokuczają a we wcześniejszych cyklach bolały na owulację bardziej niż na okres
to wydaje mi się, że może zaraz być. Ja mam śluz płodny (zaczątki) od 7dc, a owulkę dopiero koło 14dc i tak się ślimaczę przez ten czas z dnia na dzień coraz bardziej 😂 Więc od piątku to wcale nie dużo

Czyli.faktycznie nie ma sensu testować potem.
To teraz pytanie jezeli wczoraj był test pozytywny to na kiedy się wpisać na testowanie? 😁
To zalezy czy chcsz testować 10 dpo czy 7 dpo :D a wiesz jak pęka Ci pęcherzyk po peaku? na drugi dzień czy 2 dni po? Może 22? będziesz wtedy mniej wiecej 9/10 dpo ;)

reklama
to wydaje mi się, że może zaraz być. Ja mam śluz płodny (zaczątki) od 7dc, a owulkę dopiero koło 14dc i tak się ślimaczę przez ten czas z dnia na dzień coraz bardziej 😂 Więc od piątku to wcale nie dużo
😂 ok, to mam nadzieję że jutro już będzie pik i że cykl będzie odpowiednio dłużej trwał bo ta moja lutealna to też czasami jakiś żart

Dobrze że dzisiaj home office to może znowu dopadnę męża w przerwie ☺️

Do góry