reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Hmm mam wrażenie, że na obu coś widzę szczerze mówiąc 🤔
Ja na tym paskowym widzę. Ja już też sporo testów w swoim życiu zrobiłam, ale jeśli wyszedl mi cień to tylko po czasie i ciąża to nie była. Jeśli ten wyszedł "o czasie" to możliwe że cos jest na rzeczy.

reklama
Wyobraźcie sobie, ze siedzę w tej kolejce na kilkanaście osób i jestem za kobietą z synem, taki na oko z 15 lat, ewidentnie autystyczny. Grzecznie cicho siedzi, odtwarza sobie tylko jakieś kotki i inne dźwięki zwierząt z telefonu. Ale im dluzej siedzimy tym bardziej widać, ze już zaczyna się denerwować, wstaje, siada, wstaje, macha rękami itd. Mama próbuje go uspokoić ale to przecież nie jest coś, co łatwo można opanować. I rozumiecie, ze w tej kolejce na kilkanaście osób NIKT nie zaproponował im, żeby weszli pierwsi? Każdy tylko głowę odwraca i ukradkiem się przygląda co to za „dziwactwo”. Nie mam wiary w ludzi…😨

Ostatnio nastolatkowie zakatowali innego nastolatka w ciągu dnia w centrum Zamościa wśród innych przechodniów. Jak wiara w ludzi 😞

Ech…😞 Ja na co dzień pracuję z autystycznymi dziećmi i niestety wiem jakie jest podejście …
Kiedyś usłyszałam, że skoro autyzm to nie choroba to dlaczego traktować te osoby inaczej i na przykład przepuszczać w kolejce? Tym tropem to osoby starsze i w ciąży też na koniec kolejki…Temat na dłuższy wywód, ale baardzo mnie wkurza jak ludzie bywają beznadziejni.
Ja tez się zajmowałam jakiś czas autystykiem i byłam mega zmęczona tłumaczeniem ludziom, ze on ma autyzm, teksty, ze wymyślam bo „nie wygląda” i jest po prostu niewychowany były na porządku dziennym 🙄
Dobra, gdzie wyniki tych bet?!
Moja to pewnie pod wieczór, ostatnio tak spływają koło 18-19.

reklama
Do góry