reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

wiecie, to nie do końca jest tak, ze jest za wcześnie, przy ivf transferuje się pięciodniową blastocystę (choć czasem trzydniowy zarodek), wiec w dniu transferu tak jakby jestem w 5dpo, wiec to tak jakbym jutro była 9dpo :) najprawdopodobniej nic nie wyjdzie, ale zdarza się, ze wychodzi 😛😛😛
jeny, jak ja wytrzymam cały dzień z tymi kciukami za tyle bet! 🤞🤞🤞

reklama
ja działałam od razu po biochemie - jeśli wszystko się samo oczyściło, to nie trzeba pauzować, ale oczywiście wszystko zależy od tego jak Wy się z tym czujecie
Ja psychicznie jestem gotowa, myślę że i tak już zawsze będzie ten strach i obawa gdzieś z tyłu głowy... To jest już drugie takie poronienie. Przed pierwsza ciąża było już jedno, tylko wtedy miałam zabieg i po pół roku zaszłam w ciążę. Po tych dwóch kreskach jakoś tak podświadomie się bałam cieszyć...
Przede wszystkim zaczekam do środy na wizytę u lekarza. Mam nadzieję że wsyztsko się ładnie oczyscilo.

Laseczki miałam kontrolę.
Sono nawet nie zabolało NIC a NIC a już wbijałam paznokcia w rękę dla oszukania głowy 🤣. Wszystko jest pięknie. Moja macica w końcu wygląda jak macica a nie jak pasek w kształcie litery U.
Mega ulga. Rozdział zamknięty. Wracamy do gry z tak jakby nową częścią ciała🥳.
jeeeeej! Super!

Ja nie podawałam ovitrelle :) dostałam eutrig hp i gonapeptyl, one wychodzą we krwi? 🤔 lekarze nic nie mówili.
Tak, Eutrig to jest to samo co Ovitrelle. Generalnie 36h przed punkcją musiałaś coś takiego dostać, żeby pęcherzyki dostały sygnał do dojrzewania i żeby je pobrać :-). I cokolwiek by to było to działa analogicznie do Ovi.

reklama
Mam pytanie z innej mańki, a nuż ktoś wie?
Lecą mi włosy. Ale naprawdę strasznie. Są wszedzie, przeczesanie włosów dłonią kończy się wyciągnięciem garści włosów. Po nocy z poduszki zgarniam dwie garście. To już jest po prostu przerazajace...

Zawsze miałam mega gęste włosy, zawsze byłam koszmarem fryzjerów, zawsze było "Jezu ile pani tu tego ma", zwykle podcięcie końcówek a pół podłogi w moich klakach (niestety głowa to nie jedyne takie miejsce na moim ciele... Taka uroda). Teraz zaczynam zauważać spore prześwity.... Do tego ewidentnie dużo wolniej rosną.

Do celu: czy możecie mi polecić jakieś szampony, odżywki, wcierki, maski czy cokolwiek, co byłoby w stanie mi zatrzymać to szaleństwo?

Do góry