reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

wiecie, to nie do końca jest tak, ze jest za wcześnie, przy ivf transferuje się pięciodniową blastocystę (choć czasem trzydniowy zarodek), wiec w dniu transferu tak jakby jestem w 5dpo, wiec to tak jakbym jutro była 9dpo :) najprawdopodobniej nic nie wyjdzie, ale zdarza się, ze wychodzi 😛😛😛
jeny, jak ja wytrzymam cały dzień z tymi kciukami za tyle bet! 🤞🤞🤞

reklama
ja działałam od razu po biochemie - jeśli wszystko się samo oczyściło, to nie trzeba pauzować, ale oczywiście wszystko zależy od tego jak Wy się z tym czujecie
Ja psychicznie jestem gotowa, myślę że i tak już zawsze będzie ten strach i obawa gdzieś z tyłu głowy... To jest już drugie takie poronienie. Przed pierwsza ciąża było już jedno, tylko wtedy miałam zabieg i po pół roku zaszłam w ciążę. Po tych dwóch kreskach jakoś tak podświadomie się bałam cieszyć...
Przede wszystkim zaczekam do środy na wizytę u lekarza. Mam nadzieję że wsyztsko się ładnie oczyscilo.

Laseczki miałam kontrolę.
Sono nawet nie zabolało NIC a NIC a już wbijałam paznokcia w rękę dla oszukania głowy 🤣. Wszystko jest pięknie. Moja macica w końcu wygląda jak macica a nie jak pasek w kształcie litery U.
Mega ulga. Rozdział zamknięty. Wracamy do gry z tak jakby nową częścią ciała🥳.
jeeeeej! Super!

Ja nie podawałam ovitrelle :) dostałam eutrig hp i gonapeptyl, one wychodzą we krwi? 🤔 lekarze nic nie mówili.
Tak, Eutrig to jest to samo co Ovitrelle. Generalnie 36h przed punkcją musiałaś coś takiego dostać, żeby pęcherzyki dostały sygnał do dojrzewania i żeby je pobrać :-). I cokolwiek by to było to działa analogicznie do Ovi.

reklama
Mam pytanie z innej mańki, a nuż ktoś wie?
Lecą mi włosy. Ale naprawdę strasznie. Są wszedzie, przeczesanie włosów dłonią kończy się wyciągnięciem garści włosów. Po nocy z poduszki zgarniam dwie garście. To już jest po prostu przerazajace...

Zawsze miałam mega gęste włosy, zawsze byłam koszmarem fryzjerów, zawsze było "Jezu ile pani tu tego ma", zwykle podcięcie końcówek a pół podłogi w moich klakach (niestety głowa to nie jedyne takie miejsce na moim ciele... Taka uroda). Teraz zaczynam zauważać spore prześwity.... Do tego ewidentnie dużo wolniej rosną.

Do celu: czy możecie mi polecić jakieś szampony, odżywki, wcierki, maski czy cokolwiek, co byłoby w stanie mi zatrzymać to szaleństwo?

Do góry