reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Ja dopiero skończyłam chate sprzątać, a raczej skończyłam sprzątać na dziś 😅😅😅 jprdl tego się nie da ogarnac. Serio.
Jutro mój termin testowania, ale mam dziwne przeczucie, ze nic z tego :/
Jestem dobrej myśli!! Mnie dziś zaczął rwać ten jajnik z jajowodem i zaś w głowie mam… o Boże to pewnie będzie druga CP 🤦‍♀️ gdzie przy CP nie było objawów żadnych

reklama
Myślę, że jej akurat wybaczymy :) @Ceonis ☺️
Ja wręcz oczekuje ♥😍
Mam wyniki. Czy ten progesteron nie jest za niski? :(
Jest niski, ale nie dramatycznie niski. Zadzwoń w poniedziałek z samego rana do lekarza, a jak masz numer na kom to jeszcze jutro, pewnie przepisze dodatkowego proga.
A tak na marginesie wyskoczę Wam teraz tutaj z moim wynikiem d3, czy to jest odpowiednie do starań czy trochę mało? help
Bardzo ładny wynik :) ile jednostek bierzesz? Ja mam podobny przy 6000j dziennie.
Dopiero usiedli do alko, ale od godziny 14 ona siedziała ze mną a oni robili auto na garażu
w sumie to jest mój kuzyn z dziewczyna
I ta dziewczyna tam siedzi i tez nie pomyśli żeby go wziąć do domu 🤷‍♀️
MASAKRA, nienawidzę gości których nie można się pozbyc z domu 😡 mam taką znajomą parę, oni jak przyjdą to wiadomo, ze będą siedzieć do rana, laska typa ciągnie do domu a jemu to nigdy się nie chce wychodzić bo jeszcze chwile i jeszcze jedno piwo i jeszcze jeden meczyk na konsoli i tak do bladego świtu, ona śpi na kanapie obok niego a on siedzi i ani myśli wyjść 😳 jak jest jakaś większa impreza to autentycznie oni ZAWSZE wychodzą na końcu. Niejednokrotnie gospodarze juz pójdą sobie spać do sypialni, laska śpi na kanapie w kącie a on sobie siedzi w gościach i telewizję ogląda do 4-5 rano… nie żartuję.

Rany znowu mnie jajnik napieprza :o to na pewno CIONSZ, a tak na poważnie to sobie nie przypominam żeby po owulacji mnie tak bolało czy to w cykle z ciążą czy bez. Ale chyba niemożliwe żeby tydzień po owulacji mieć drugą owulację? 😅 Chociaż moje cykle są powalone skoro przy stymulacji miałam owu w ~34dc, czy mogą być na tyle powalone żeby wypuścić jeszcze drugie jajo? Owu potwierdzone ciałkiem żółtym na USG.

Słyszałam o weselu w jakimś piwnicznym klubie, gdzie para wzięła zespół rockowy i tańczyli pogo :D ja bardzo lubię takie nietypowe pomysły. Sami mieliśmy tylko obiad w restauracji, choć marzył nam się cichy ślub w tajemnicy gdzieś na plaży. Ale nawet obiad odbił się na nas potem aferą z teściową i bratem męża, 3 lata się do nas nie odzywał (teściowa się na szczęście nie obraziła za bardzo, tylko chwilę po były kwasy). Dopiero jak teściowa zmarła to zaczął z nami gadać...

Jaka fajna opcja z tym ślubem humanistycznym! Nie słyszałam o tym. Mam wrażenie że 6 lat temu nie mówiło się o takich opcjach, bo jak szukałam jak zrobić ślub w plenerze to było to bardzo skomplikowane. Sama bym na to nie wpadła że można zrobić ślub "na niby" a formalności załatwić osobno.

Widzę że już po temacie, ale aż mi się przypomniało jak mnie mój mąż wkurzył. Ja czwarty miesiąc ciąży, jedziemy na imprezę, oczywiście ja prowadzę bo i tak nie mogę pić :p i mówię - nie pij za dużo, żeby nie przesadzić. Mój facet rzadko pije ale przez to jak już pije, to raz na rok czy dwa włącza mu się tryb nieśmiertelny i potem się wstydzę bo wymiotuje czy coś. I na tej imprezie widzę że ma już dość, mówię "zwolnij trochę, zrób przerwę" a ten widzi kieliszek i chlup. I tak kilka razy. Finalnie mówię że wracamy do domu bo nie byłam w stanie nad nim zapanować więc to był jedyny sposób żeby przestał pić. Pierwszy raz w życiu totalnie ignorował moje prośby :/ w sumie pierwszy i ostatni. W drodze do domu musiałam raz czy dwa stawać bo wymiotował... Spał na kanapie, bo jak raz tak się kiedyś upił to dosłownie wymiotował pod siebie. Ja pół nocy nie spałam bo się bałam że się zachłyśnie, chodziłam sprawdzić czy oddycha. I tak jak pisałam, byłam wtedy w ciąży a tu taki stres i wkurw jednocześnie. Oj ale byłam zła. Mój facet to normalnie super chłop, grzeczny, do rany przyłóż, alko pije sporadycznie, dlatego go tak sieka... Żebyście sobie nie myślały że mam jakiegoś patusa :D ale wtedy mi naprawdę podpadł. Sam zrozumiał jak bardzo bo od tamtej pory nie tknął mocniejszych alkoholi, czyli niedługo będą dwa lata.
I wiecie, mi nie chodzi też że nie wolno mu się upić, ale to był stan praktycznie zgonu a nie upicia. Gdzie wymiotuje podczas snu, bez budzenia się. Coś takiego mnie okropnie stresuje bo mam w głowie wizje że umrze bo będzie leżał w wymiocinach... Ech oby nigdy więcej!
mialam raz tak z byłym chłopakiem. On chłop jak dąb, potrafił w siebie dużo wlac, czasy studenckie, więc zaprawiony w boju. Raz mi się tak zrobił, że go praktycznie wnosić musiałam do mieszkania i spał na podłodze w przedpokoju, a w sumie to bardziej padł nieprzytomny, a ja tylko sprawdzałam, czy jeszcze oddycha 😳

Jestem dobrej myśli!! Mnie dziś zaczął rwać ten jajnik z jajowodem i zaś w głowie mam… o Boże to pewnie będzie druga CP 🤦‍♀️ gdzie przy CP nie było objawów żadnych
Dzięki, jeśli ta dobra dobra mysl, jest tez o mnie, ale ja ja jakoś nie mam wielkiej nadziei :(
Nie bój się, ze to druga cp, musiałabyś mieć mega pecha, a mega pech, to nie my staraczki, ny zasługujemy na mega szczęście 😍😍

reklama
Do góry