reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Dziękuję Wam za wszystkie dobre słowa, nie jestem w stanie podziękować każdej z osobna, wiec zbiorczo: KOCHAM WAS 🥹 nie wiem czy cały ten proces się uda, ale ilość wsparcia jakie dziś od Was dostałam sprawia, ze mam spokój i nadzieję w sercu i wiem, ze dam radę ♥️♥️♥️
kung fu panda love GIF
Oczywiście, że dasz radę! :) :) :)
Piękny czas przed Tobą, ciesz się tym co jest, trzymam nieustannie kciuki za Was :) :) :)

@hachette a jak to teraz wygląda pod kątem pracy? Jak zalecają lekarze? Wracasz normalnie do pracy? Czy może jesteś w domu, ale masz urlop czy l4? Jeśli l4 to czy klinika może je wystawić? Jestem ciekawa takich kwestii.
Tak, ja wracam normalnie do pracy, bo już kiedyś pisałam Wam jak u mnie wyglada sprawa z wynagrodzeniem. Po krótce: mam podstawę i dużo wiekszą premię, jak pójdę na l4 to tracę premię, wiec automatycznie pomniejsza mi to znacznie wypłatę zwolnienia „ciążowego” gdy już na takie mogłabym iść. Ale wiele dziewczyn z normalnymi zasadami w pracy idzie na l4 od transferu do pozytywnej bety i tez jest ok :) później automatycznie przechodzą na ciążowe. Lekarze z kliniki normalnie wystawiają zwolnienia bez najmniejszego problemu :)
ja pojechałam na frytki do maca, właśnie czekam na nie 😅
🤜🏻🤛🏻
6F9411FB-D457-4772-B2A1-1BC173CB35FF.jpeg

@hachette jak się czujesz mamuśka? 🥰🤩❤️
Wspaniale 😀 teść przyszedł i powiedział, ze teraz najchętniej by mnie w folie bąbelkową okręcił 😂 a mąż wychodził na boks i rzucił „kocham Was” 🥹🥹 naprawdę czekamy wszyscy na to dziecko..

Tak, ja wracam normalnie do pracy, bo już kiedyś pisałam Wam jak u mnie wyglada sprawa z wynagrodzeniem. Po krótce: mam podstawę i dużo wiekszą premię, jak pójdę na l4 to tracę premię, wiec automatycznie pomniejsza mi to znacznie wypłatę zwolnienia „ciążowego” gdy już na takie mogłabym iść. Ale wiele dziewczyn z normalnymi zasadami w pracy idzie na l4 od transferu do pozytywnej bety i tez jest ok :) później automatycznie przechodzą na ciążowe. Lekarze z kliniki normalnie wystawiają zwolnienia bez najmniejszego problemu :)

🤜🏻🤛🏻
Zobacz załącznik 1502079

Wspaniale 😀 teść przyszedł i powiedział, ze teraz najchętniej by mnie w folie bąbelkową okręcił 😂 a mąż wychodził na boks i rzucił „kocham Was” 🥹🥹 naprawdę czekamy wszyscy na to dziecko..
My tu też czekamy :)

Ja tylko opiszę sytuację, jaką miałam w rejestracji poradni ginekologicznej.
Mówię, że chciałabym się umówić na wizytę z powodu pozytywnych testów oraz wyniku bety. Że jestem po poronieniu i dmucham na zimne.
„Miła” pani poinformowała mnie, że to za wcześnie i tak naprawdę, to jeszcze okresu mogę dostać🥶.

Dobrze, że mam kontakt z lekarzem, bo on sam mnie umawia do poradni na NFZ. Póki co idę do niego prywatnie, ale potem mnie pewnie wciśnie gdzieś w kalendarz.

🤜🏻🤛🏻
Zobacz załącznik 1502079

A konsultowałas te kwestie l4?? Bo podstawy zasiłkowej nie ustala sie na nowo, jeśli nie było przerwy wynoszącej 3 pełne miesiące

🤜🏻🤛🏻
Zobacz załącznik 1502079

wydłubałam każdą najmniejszą frytkę z tego pudełeczka, niech się dzieje magia 😍

My też czekamy na nie razem z Wami, tak jak napisała @Aczkolwiek@to_na_pralkę - ono nam się wszystkim po prostu należy!

Ja tylko opiszę sytuację, jaką miałam w rejestracji poradni ginekologicznej.
Mówię, że chciałabym się umówić na wizytę z powodu pozytywnych testów oraz wyniku bety. Że jestem po poronieniu i dmucham na zimne.
„Miła” pani poinformowała mnie, że to za wcześnie i tak naprawdę, to jeszcze okresu mogę dostać🥶.

Dobrze, że mam kontakt z lekarzem, bo on sam mnie umawia do poradni na NFZ. Póki co idę do niego prywatnie, ale potem mnie pewnie wciśnie gdzieś w kalendarz.
Zawsze wtedy mysle, ze szkoda, ze ten co tak gada nie okazał się jednak okresem🧐 kuxwa zero empatii czy czegokolwiek

reklama
Do góry