Migdałkowa
Fanka BB :)
Mnie farbuje włosy mój mążU fryzjerki farbujecie czy same ?
![Smiling face with heart-eyes :heart_eyes: 😍](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60d.png)
![Zany face :zany_face: 🤪](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f92a.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie farbuje włosy mój mążU fryzjerki farbujecie czy same ?
Dzisiaj mi przyszła i już jestem zadowolona z zakupu. Czytam też "w oczekiwaniu na dziecko" i też mi się podobaTo ja! Tak! Bardzo wartaCała seria jest super (ta po narodzinach i ta dla dziadków też).
Wiem, że łatwo powiedzieć ale spokojnieMi raz badania wyszły ok a wysokie prawdopodobieństwo Zespołu Downa a za drugim razem patrząc na same wyniki było słabo a z USG wszystko ok.
Więc pozostaje poczekać te 2 tygodnie.
Ja znów najpierw USG, do tego pobranie krwi i potem za ok tydzień wyniki więc też nie najlepsza czasowo opcja, zwłaszcza że ze względu na wiek to u mnie te prawdopodobieństwa będą zapewne cholernie wysokie już na początku.
Byleby dotrwać i przeżyć te prenatalne i będzie już "z górki"![]()
Lekarz dopiero w swoim programie przeliczy to na MoMI owszem sam ten wynik nic ci nie powie bo to wszystko jeszcze zależy od tego co lekarz wklepie do komputera- wiek, wynik USG, przebyte ciąże i poronienia itp
nie przeliczaj sama na mom, pappa plus usg plus wywiad dopiero da wiarygodne wyniki![]()
Też mam tą „w oczekiwaniu na dziecko” i ona też jest fajna. Nie mniej to zupełnie 2 różne książki. „Mamy dla mamy” jest taka na luzie napisana. Czuć, że napisały ją Polki dla Polek. „W oczekiwaniu na dziecko” jest bardziej szczegółowa, taka powiedziałabym „medyczna”. Obie razem dają mi dobrą równowagę. Jeśli chodzi natomiast o kolejną część z serii w „oczekiwaniu na dziecko” czyli „pierwszy rok z życia dziecka”, to przyjaciółka mnie przestrzegała, że jest mocno archaiczna. Pod tym względem podobno dużo lepsza jest ta z serii „mamy dla mamy”Dzisiaj mi przyszła i już jestem zadowolona z zakupu. Czytam też "w oczekiwaniu na dziecko" i też mi się podoba![]()
Też tak mam jak kicham, a dziś szykując się do pracy wypadła mi z ręki torba "z prowiantem" i też mnie tak ukuło...nie wiem co z tymi bólami, ja ostatnio jak kichnęłam to dostałam takiego skurczu podbrzusza jakby mi się coś tam odkleiło![]()
Ja mam, nie codziennie, ale mam też już sprawdzałam czy wszytsko okej, ale niby tak.Dziewczyny a macie taki bialy śluz czasem ? Czytałam, że to niby nic się nie dzieje jak się pojawia ale to przez całą ciążę może występować?![]()
Tak, tak jak wcześniej, jako osoba która tworzy receptury kosmetyczne powiem tylko, że nie ma sensu wyrzucać kasy na drogie kremy i oliwkiDzięki i trzymam kciuki żeby było u Ciebie też wszystko ok
Dziękuję! W takim razie muszę czekać do 22 sierpnia.
Dziewczyny a czy smarujecie się już czymś na rozstępy? Możecie coś polecić? Smarować wystarczy tylko brzuch, czy też piersi, uda, pupę? Jak na razie odpukać jeszcze się nie pojawiły, ale to pewnie kwestia czasu. Nie znoszę uczucia klejenia się po kosmetykach dlatego chciałam odwlec jak najdłużej![]()
O fajnie, że wspomniałaś bo miałam zamiar właśnie zamówić to "pierwszy rok z życia dziecka" a tak to jeszcze przemyśleTeż mam tą „w oczekiwaniu na dziecko” i ona też jest fajna. Nie mniej to zupełnie 2 różne książki. „Mamy dla mamy” jest taka na luzie napisana. Czuć, że napisały ją Polki dla Polek. „W oczekiwaniu na dziecko” jest bardziej szczegółowa, taka powiedziałabym „medyczna”. Obie razem dają mi dobrą równowagę. Jeśli chodzi natomiast o kolejną część z serii w „oczekiwaniu na dziecko” czyli „pierwszy rok z życia dziecka”, to przyjaciółka mnie przestrzegała, że jest mocno archaiczna. Pod tym względem podobno dużo lepsza jest ta z serii „mamy dla mamy”![]()
PewnieFarbujecie wlosy w ciazy ? Zastanawiam się nad farbowaniem. Miałam ciemny brąz, nie farbowałam już dlugo, zrobił mi się jakiś rudy z tego...