Pszczoła2020
Fanka BB :)
Uwaga kolejna wiedzą za darmo. Prawdziwy must have! Mój własny rodzony ojciec nie wie czym leczyć przeziębienie u ciężarnej/karmiącej córki(a karmiłam 2x po 2 lata) tak żeby nie zrobić krzywdy wnukom, czekał aż mi dię pogorszy i wypisywał bezpieczny antybiotyk. Aptekarka mojemu bobasowi przepisała nasivin baby ale ja jako matka karmiąca nie mogłam w tym samym czasie nasivinu dla dorosłych. Absurd! Łaski bez, sama sprawdzę na liście. Jeszcze ojcu do gabinetu wydrukowałam zeby sie dokształcił, z aptekarką to nic nie poradzęJa wczoraj cały wieczór chodziłam po domu w swetrze tak mi zimno bylo, ale zmarzłam też jak byłam na placu zabaw wieczorem z dzieckiem. Dziewczyny od piątku ocieplenie, wrócą wysokie temperatury i słoneczko. Dziś jestem z siebie zadowolona ugotowałam dobry obiad i nawet zjadłam ze smakiem. Od niedzieli zauważyłam poprawę samopoczucia i brak mdłości. W poniedziałek tak się rozkręcilam że wybrałam się na zakupy do Galerii. Dziecko oddałam do punktu przedszkolnego w galerii A sama buszowałam po sklepach. Nie odpoczywałam tego dnia jak zalecił lekarz. A wieczorem czułam że skoczyło wysoko ciśnienie dostałam ataku duszności. Ogólnie przyjmują leki na ciśnienie Dopegyt. Dziennie 10 tabletek tam jest takie duże dawkowanie. Brałam jeszcze jeden lek Nitrodypine lekarz kardiolog przepisał mi wiedząc że planuję ciążę, ginekolog też pochwalił że dobrze dobrane leki dla kobiet w ciąży. Musiałam 3 tygodnie temu iść na wizytę do innego ginekologa z powody infekcji a on mi pokazał że ten mój drugi lek jest zakazany w ciąży i kazał odstawić. Przepłakałam chyba ze 2 godziny z nerwów i nadal nie pojmuję czemu jeden lekarz mówi że lek ok w ciąży A drugi pokazuje klasyfikację i mówi, że jest zakazany.
Serio korzystajcie
@Lili851 twój lek jest C. Na zwierzętach mógł powodować szkodliwe działanie na płód(pewnie tych zwierząt nie oszczędzali z testami aż do samiuśkiego końca...), na ludziach nic takiego nie udowodnili. Można stosować u ciężarnych jeśli jest zysk dla matki. Bez poprawnie działającego serducha raczej ciąży nie utrzymasz(ani siebie ). Jest jeszcze gorsza klasyfikacja D i X(gdzie A to w zasadzie cukierki...). Także uszy do góry. I na przyszłość ufaj i kontroluj bo to nieuki są
...kawa też jest C
Ostatnia edycja: