reklama
Marcia 1983
Fanka BB :)
Mój bobik miał 180 w 8+6 a dziś jestem w 10+3 i nie mam pojęcia ale już 16 sierpnia man prenatalne i nie mogę się doczekać a z drugiej strony mam stresaDziewczyny a jakie tętno mają wasze maluszki ? Czytam , że norma do 180 a mój w poniedziałek miał 186
XnetiX
Kurcze, takie pomiary "pod rząd" to z własnego doświadczenia wiem, że nie są miarodajne Ja zawsze jak mierzyłam drugi raz to miałam trochę niższe to ciśnienie niż za pierwszym podejściem. Także spróbuj przez tydzień mierzyć rano i wieczorem jak masz taką możliwość i ewentualnie daj znać lekarzowi.Akurat miałam właśnie uzupełnianą kartę ciąży i pielęgniarka mierzyła mi ciśnienie. Pierwszy pomiar - 148/98. Mówię, że niemożliwe, w domu mam niższe. Więc łącznie mierzyliśmy 3 razy, za trzecim razem spadło na 130/80 dalej nie idealne ale przynajmniej w górnej normie
AScarlett
Moderator
Acard jest lekiem przeciwzakrzepowym a nie obniżającym ciśnienie. Dodatkowo mowi sie o jego pozytywny wpływie m.in. na obniżenie ryzyka stanu przedrzucawkowego w ciąży oraz na poprawę przepływów.Dziewczyny od tego tygodnia lekarz zalecił mi brać Acard 150 na noc. Czy to ma zmniejszać ciśnienie może? Z nerwów na wizycie nie zapytałam po co?
XnetiX
Ja też żyję w nieświadomości. Nawet nie wiem jakie ma wymiary dzidzia Nie wiem jak lekarzowi może wystarczyć tylko to, że widzi bijące na ekranie serce.Mi żaden lekarz póki co nie mierzył tętna .. więc nawet nie wiem
Kotciara
Moderator
Tak zrobię, wiem że z ciśnieniem nie ma zartow a jak widać u mnie jest mocno w kratkęKurcze, takie pomiary "pod rząd" to z własnego doświadczenia wiem, że nie są miarodajne Ja zawsze jak mierzyłam drugi raz to miałam trochę niższe to ciśnienie niż za pierwszym podejściem. Także spróbuj przez tydzień mierzyć rano i wieczorem jak masz taką możliwość i ewentualnie daj znać lekarzowi.
Juliaaawe
Jestem i Ja, Sorki Że tak późno ale miałam masę pracy. Z dzidziusiem wszystko w porządku pomimo ogromnego opóźnienia siedziałam w gabinecie z 20 minut lekarz wszystko dokładnie mi tłumaczył, zlecił kolejne badania, morfologię i mocz ponownie nie wiem ile ludek ma cm bo nie zmierzył najwidoczniej bo na usg nie ma pomiaru ale wszystko jest Oki, widziałam jak się rusza i to było takie mega dziwne a zarazem piękne uczucie zobaczyć jak dziecko się porusza Dzisiaj 9+5, następna wizyta 29.08 a prenatalne 1.09
reklama
Anet29
150 biore od pozytywnego testu, mi raczej acard podnosi cisnienie albo heparyna bo mam wyzsze niz zawsze. Acard napewno poprawia krazenie.Dziewczyny od tego tygodnia lekarz zalecił mi brać Acard 150 na noc. Czy to ma zmniejszać ciśnienie może? Z nerwów na wizycie nie zapytałam po co?