reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Ja juz po. Serducho mi puscil do posłuchania na moment, 170 uderzen! Dzisiaj 1,94cm, 2 dni mlodsza niz z OM. Bedzie mi robil prenatalne w luxmedzie, bo.ma wszystkie certyfikaty, kazal zrobic pappe i ze mi wszystko zrobi na wizycie. A drugie prenatalne bede miala na nfz 🙈 bedzie dzidzius przebadany. Ale zdziwil.mnie jak powiedziałam o.tej infekcji... bo on stwierdzil ze nie leczy w 1 trym. Poczekam az zadzwoni polozna ze tamten wynik nieprawidlowy i pewnie lekarz da recepte. Ale zostane juz u tego ukrainca🙈 mega mily, delikatny i widac ze usg robi swietnie..wszystko opowiada

Załączniki

• 20230810_083808.jpg
    20230810_083808.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 61
reklama
Hej. Też dzisiaj 8+4! 🩷
Ja nie mam plamień, ale akurat w tym terminie ich mocniej poszukuję, bo byłyby to okolice miesiączki przy cyklach 29 dni. Ponoć plamienia w I trymestrze mogą się pojawić właśnie w dniach, w których normalnie miałabyś okres.
Dzięki właśnie normalnie miałabym dzisiaj okres. Martwię się jak nie wiem, teraz byłam siku i już cała zalana potem ze stresu i nerwow ale nie było na papierze nic

Dzięki, czyli pozostaje czekać. A już się zaczęłam wkręcać, że złe wyniki bo nie zwróciłam uwagi, że są w innej jednostce.
Wiem, że łatwo powiedzieć ale spokojnie :) Mi raz badania wyszły ok a wysokie prawdopodobieństwo Zespołu Downa a za drugim razem patrząc na same wyniki było słabo a z USG wszystko ok.
Więc pozostaje poczekać te 2 tygodnie.
Ja znów najpierw USG, do tego pobranie krwi i potem za ok tydzień wyniki więc też nie najlepsza czasowo opcja, zwłaszcza że ze względu na wiek to u mnie te prawdopodobieństwa będą zapewne cholernie wysokie już na początku.
Byleby dotrwać i przeżyć te prenatalne i będzie już "z górki" :)

Witam się nieśmiało :) jestem z Wami praktycznie od początku powstania grupy :) chciałam się odezwać po prenatalnych ale widzę ze grupa będzie się zamykać wcześniej niż moje badania.. jestem po dwóch poronieniach, pierwsze w 6 tyg, drugie ciąża pozamaciczna, trzecia ciąża wzorowa i mam syna i teraz czwarta.. od początku tej ciąży miałam plamienia wiec nie jestem przekonana czy się utrzyma ale póki co 9+2 a plamienia ustały tydzień temu. Wizytę kontrolna mam 24.08 :)
Hej, miło że w końcu dołączyłaś. ☺️ Na kiedy masz TP?

Ja juz po. Serducho mi puscil do posłuchania na moment, 170 uderzen! Dzisiaj 1,94cm, 2 dni mlodsza niz z OM. Bedzie mi robil prenatalne w luxmedzie, bo.ma wszystkie certyfikaty, kazal zrobic pappe i ze mi wszystko zrobi na wizycie. A drugie prenatalne bede miala na nfz 🙈 bedzie dzidzius przebadany. Ale zdziwil.mnie jak powiedziałam o.tej infekcji... bo on stwierdzil ze nie leczy w 1 trym. Poczekam az zadzwoni polozna ze tamten wynik nieprawidlowy i pewnie lekarz da recepte. Ale zostane juz u tego ukrainca🙈 mega mily, delikatny i widac ze usg robi swietnie..wszystko opowiada
piękny bobik 🩷

Hej, przepraszam że tak z doskoku, ale dużo się u mnie dzieje. Wczoraj byłam na wizycie - 7+4, 13mm bejbika z serduszkiem 🥰 gin powiedziała że trzeba przyjrzeć się jeszcze jajnikowi za 2tyg, niby coś tam widzi ale sama nie wie co... Na 13.09 mam umówione prenatalne.
Piszecie że zanikają Wam objawy - mam to samo, oprócz chęci spania niespecjalnie czuje inne objawy...;)
Mam jeszcze pytanie czy Wy i Wasi partnerzy chcecie znać płeć przed urodzeniem? Ja bardzo chce, ale mój mówi że chciałby niespodziankę do dnia porodu... Jak to u Was wygląda?

Hej, przepraszam że tak z doskoku, ale dużo się u mnie dzieje. Wczoraj byłam na wizycie - 7+4, 13mm bejbika z serduszkiem 🥰 gin powiedziała że trzeba przyjrzeć się jeszcze jajnikowi za 2tyg, niby coś tam widzi ale sama nie wie co... Na 13.09 mam umówione prenatalne.
Piszecie że zanikają Wam objawy - mam to samo, oprócz chęci spania niespecjalnie czuje inne objawy...;)
Mam jeszcze pytanie czy Wy i Wasi partnerzy chcecie znać płeć przed urodzeniem? Ja bardzo chce, ale mój mówi że chciałby niespodziankę do dnia porodu... Jak to u Was wygląda?
Tak my chcemy poznać, nie wytrzymałabym w niewiedzy 😅

reklama
Oczywiście, że chcemy. Po cichu liczę, że już na prenatalnych lekarz zasugeruje płeć 😄

Do góry