marzenieowielodzietności
Fanka BB :)
Hej ja ciągle w wyjazdach z dziećmi. Ale wczoraj wróciłam i męczy mnie biegunka I bol brzucha i kręci mi się w głowie... biorę smekte węgiel I elektrolity
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, mam jedną kartę ciążyA powiedz mi czy masz jedna kartę ciąży? I który lekarz wpisuje do karty?
Ja chodzę na Medicover do lekarki bo chciałam.szybko potwierdzić ciążę ale chciałabym żeby kto inny ja prowadził bo tam chce robić i w sumie to był mój lekarz. Teraz nie wiem co zrobić
To będziemy trzymać kciuki za wizytę i daj koniecznie znaćJa też mam jakieś czarne myśli, to że mdlości przeszły, to jedna sprawa, już raz tak było, a było ok. Ale przestało doskwierać mi podbrzusze. Wygodnie się wyspałam a wcześniej zawsze coś ciągnęło. Jutro wieczorem mam wizytę, zobaczymy co i jak![]()
Ooo jacie ale piękna dzidziaMoja dzidzia wszystko ok serduszko 173 uderzeń być morze dziewczynka![]()
Ja właśnie chodzę też prywatnie dlatego mam porównanie tych wizyt i byłam w szoku, że tak to wygląda w Luxmed. Mam też skierowanie na dokładne USG do 10 tygodnia i jestem umówiona na czwartek, właśnie na samo USG.Ja mialam normlanie wydruk. Opis wizyty plus 2 zdjecia. Co prawda teraz jak czytam to nie mam napisane jak szybko bilo.serduszlo, tylko ze uwidoczniono zarodek (podal wymiar) z akcja serca Fhr.nie dopytywalam myslalam.ze to jeszcze za wczesnie na pomiary. Wypisal.wszystkie badania i kazal przyjsc za miesiac. Dodatkowo zalecil.szczepienie, poinformowal o badaniach nifty itp
Pobral cytologie, dal skierowanie na prenatalne, na usg piersi i zalecil kontrole stomatologa. Tyle ze oni w tej placowce zawsze tak robili
Luxmed im.narzuca teraz swoje widzi mi sie i dlatego wszyscy dobrzy lekarze odchodza. Ide w czwaetek do placowki typowo luxmedowej. Zobaczyny. Leksrz nowy mlody, bardzo duze doswiadczenoe podobno zdobyl w tokio i we wloszech. Ma.certyfikat fmf. No dam.mu szanse sie wykazac. A ze zamierzam tez chodzic prywatnie to bede miala.porownanie
Karte ciazy po 1 wizycie polozna mi powiedziala, ze moze zalozyc od razu po, jal doktor oceno ze ciaza zywa i wszystko ok, albo przed kolejna wizyta. A ze jak wyszlam to miala pacjentke to juz nie wchodzilam do niej.
A to właśnie dziwne, że żadnych konkretnych pomiarów nie było. Tylko pokazała na monitorze, że jest zarodek i mogą czyli bije serduszko, a na dokładniejsze USG musiałam się umówićA co jest dziwnego? Ja mialam 1 wizyte na luxmed, ale w placowce ktora dopiero co przejeli. Wcześniejsze ciaze prowadzilam w tej placowce i 1 wiZyta niczym sie nie roznila od takiej bez pakietu. Niestety najlepsi lekarze z tej placowki uciekaja (nie chca dla luxmedu robic), wiec musze sobie znalezc innego lekarza. I ide w czwartek do jednego na zwiady (z Ukrainy jakis gosciu) ale chce chociaz badania miec za darmo skoro mam ten pakiet. A niestety od wrzesnia bede musiala chodzic prywatnie, bo chce u konkretnej lekarki prowadzic ciaze (bardzo mila, pomocna i pracuje w szpitalu)
juz lekarz powiedzial plec?Moja dzidzia wszystko ok serduszko 173 uderzeń być morze dziewczynka![]()
Zastanawiam się właśnie czy mam mu pokazywać ta co mam założona. Czy tylko wszystkie badania co już zrobiłam i wytłumaczyć że chce żeby prowadził ciążę. To ordynator który już raz mnie ratował i kolega z pracy mojej koleżanki położnej . Więc czułabym się tam zaopiekowana.Każdy lekarz założy ci swoją kartę ciąży. To znaczy nie wiem, jak to teraz jest, czy oni sobie gdzieś wklepuja teraz, że kobita w ciąży jest do komputera, żeby przypadkiem po cichaczu nie usunęła, czy co. W każdym razie w pierwszej ciąży chodziłam jednocześnie chwilę na NFZ i do końca już prywatnie i miałam dwie karty ciąży.
Zastanawiam się czy lekarka z Medicover będzie chętnie mi przepisywać badania jak jej tak powiem.Tak, mam jedną kartę ciążyOstatnio byłam na wizycie w Medicover i lekarz zapytał mnie wprost czy ja chcę ciążę prowadzić u niego czy u innego lekarza prywatnie (oni się nawet znają się okazało). Trochę jakby taki poirytowany mnie o to zapytał.. No ale powiedziałam mu, że i tu i tu. To co mogę zbadać za darmo na Medicover to chcę wykorzystać w ramach mojej karty i przysługującego mi pakietu ciążowego. Potem przekazałam mu jakie dyspozycje do badań dostałam od lekarza prywatnie i kompletnie z tym nie dyskutował, tylko dał mi ode ręki wszystkie skierowania.
To co mnie uderza w Medicover, to że tam pacjentki ciążowe są rozpisane co 5 minut. Patrząc na godziny przyjęć mojego lekarza, policzyłam, że przyjdzie do niego jednego dnia ok 150 pacjentek. Trudno byłoby mi zaufać w taką opiekę na 100%… Z terminami też ciężko, gdybym dzisiaj chciała zarezerwować wizytę to 1,5 miesiąca do przodu są wolne.