reklama
Migdałkowa
Fanka BB :)
Niestety nie mam żadnej możliwości. Sypialnia tak zrobiona, że łóżko może stać tylko tam gdzie stoi. Panele odpadają, bo za blisko mam dekoracyjny grzejnik (spory remont wchodziłby w grę) a poza tym wyciszenie ściany panelami akustycznymi nie da za wiele, bo TV słychać w połowie mojego mieszkania (niesie się sufitem i podłoga). Moja sąsiadka twierdzi, że zrobiła takie panele po swojej stronie (po moich pierwszych prośbach), ale to totalnie nic nie dało.. Najpewniej źle zrobiona dylatacja ściany, bo w całym bloku tak się hałas niesie pomiędzy mieszkaniamiA nie masz może opcji przemeblowania sypialni, żeby odsunąć się troszkę od tej ściany? Nie znam się, ale też może takie panele tapicerowane w zagłówku łóżka może minimalnie przyciszyłyby te odgłosy tv?
Migdałkowa
O masakra Rodzinka z piekła rodem Znam takie rozwiązania akustyczne (na życie jestem architektem), ale tutaj po stronie sąsiadki nic to nie dało. Skopana jest dylatacja ściany, musiałabym izolować też i sufit (a mam zrobiony podwieszany z oświetleniem wpuszczanym i liniowym) i podłogę (czyli zrywanie parkietu). Zagryzam zęby i afirmuję własny domekSą panele dźwiękochłonne na ściany i sufity. Niestety, działają najlepiej kiedy są zainstalowane po stronie głośnego pokoju- czyli u sąsiadki. Cóż, macie 2 wyjścia: albo ścieżka wojenna i zgłaszanie do spoldzielni/dzielnicowego zakłócania ciszy nocnej albo ścieżka miłości czyli iść do sąsiadki i zaproponować że jej piękną ścianę za telewizorem zrobicie. Coś we mnie krzyczy że sprawiedliwość powinna być po waszej stronie i skopcie tyłki w dobrej sprawie ale logiczniej jest oszczędzić sobie nerwów i stresu, zrobić tą ścianę i mieć ciszę...
5lat żyłam z najkoszmarniejszą rodziną nad głową. Najkoszmarniejsza bo niby normalna, nie patologiczna, nie da się ich zgłosić, a jednak tak ryjąca nam zdrowie że się nie dało. 3małych dzieci w kapciuszkach, panele podłogowe i gra w berka o polnocy(bo taki tryb życia mamy, zrozum, w ciągu dnia jest u nas gorąco). 23 gra na skrzypcach przez 4latka(zapomniał wcześniej odrobić pracę domową), 21-23 trenowanie na pianinie(w bloku!) "Przybieżeli do betlejem" przez 6latkę(występy się zbliżają), remont do polnocy(możemy remontować dopiero jak dzieci u babci zasną). Wymówki i wymówki, najklasyczniejszą było że mają ciężko bo mają 3 dzieci (ona nie pracuje, w dzien moglaby duzo ogarnąć ale spała bo przeciez w nocy zajmuje sie dziećmi...). Ja miałam 2 dzieci i wstawałam o 6 do pracy... Tak nam dali czadu że dom który planowaliśmy spokojnie budować 5lat wybudowaliśmy w 1,5. Wzięliśmy kredyt i do dzisiaj jestem wdzięczna moim sąsiadom bo ceny materiałów poszły tak w górę że koszt kredytu to pikuś. Życzę im wszystkiego najgorszego, karma zawsze wraca
Madzinka96
Mialam tak na samym początku i aż mąż się śmiał, że na pewno jestem w ciąży przez to że co chwilkę jemCzy wy tez odczuwacie wilczy głód ? Jestem osoba dosyć szczupła i generalnie jadam niewiele a od kilku dni lodówka mi się nie zamyka
Kimkolwiek
Ja po wizycie ☺ 8+5 maluch ma 2.1 cm dostałam profilaktycznie acard 150 bo niby w domu ciśnienie ok a w gabinecie 150/80 i jeszcze 2 opakowania Duphastonu i będziemy kończyć
Joanna91
Ja startuje 66 kg przy 170 cm narazie nic nie przytyłam ale tez dlatego chyba bo od 2 tyg nie jem pieczywa bo mnie mdli na sama myśl o pieczywie kiedyś ważyłam 50 kg i wyglądałam na anorektyczkę fak faktem chciałbym ważyć te 59 kg ale nie wyszło
AnielkoweLove
ojej jaki już ciążowy brzuszekJa startowałam z początkiem ciąży 66,5 kg ale przed owulacją było 66 kg (zawsze zbierałam wodę na owulację). No a teraz już prawie 69 Natomiast ja mam tak, że brzuszek widać u mnie niemalże od zagnieżdżania. Tak było w każdej ciąży Także bardzo chciałabym ukryć przed światem jeszcze nowiny, ale nie zawsze się da Moja mama miała identycznie i wyglądała jak w 5 miesiącu ciąży przez 5 miesięcy od dnia zero
Witam serdecznie Drogie Panie rok temu urodziłam swojego drugiego synka i przez ten czas jak maluszek rósł i się rozwijał myślałam, co zrobić żeby nie musieć wracać na etat i zostawiać go w żłobku tak jak to zrobiliśmy ze starszym synkiem. W mojej głowie pojawiło się marzenie otwarcia sklepu internetowego z odzieżą dla dzieci i właśnie to marzenie się spełniło jestem właścicielką miejsca gdzie można znaleźć ubranka dla mniejszych i większych Szkrabów. Narazie zaczynam, pojawiają się pierwsze posty sprzedażowe ale będę się starała sukcesywnie dodawać nowy asortyment. Może któraś z Was znajdzie chwilkę zajrzy na profil mojego sklepu, w który wkładam od samego początku swoje Wszystkiego najpiękniejszego dla każdej z Was
AnielkoweLove
Gratulacje dzisiejszych udanych wizyt wspaniale czytać tak dobre wieści
U mnie waga póki co stoi, ale w poprzedniej ciąży przytyłam 23kg, startowałam od 48kg a skończyłam na 71 wciąż zostało mi do zrzucenia 4 kg, żeby wrócić do dawnej wagi xD ale nie zanosi się na to narazie ważę 52 i czekam aż waga wystrzeli w kosmos jak ostatnim razem
U mnie waga póki co stoi, ale w poprzedniej ciąży przytyłam 23kg, startowałam od 48kg a skończyłam na 71 wciąż zostało mi do zrzucenia 4 kg, żeby wrócić do dawnej wagi xD ale nie zanosi się na to narazie ważę 52 i czekam aż waga wystrzeli w kosmos jak ostatnim razem
reklama
nasze_kolejne_szczęście
Dziewczyny które biorą powiedzcie mi jak działa na Was lek xonvea czy pomaga ?.. On faktycznie uzaleznia tak jak piszą na forach?