reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Jezu ja też garace kąpiele a mój narzeczony w letniej najbardziej lubi 🫣🫣🫣😰ale nie choruję w ogóle. A ja mam takie pytanie dziewczyny bo widzę że taki temat jeszcze nie był poruszony , czy któraś ma ostroofity ( nie wiem jak dokładnie to się piszę 🫣🫣) w odcinku lędźwiowym ,bo ja teraz we wrześniu miałam mieć rehabilitację ale musiałam zadzwonić i odwołać , ale chciałam się zapytać czy powinnam powiedzieć lekarzowi o tym kręgosłupie że mam małe zwyrodnienia i ogólnie jak to na ciążę wpłynie ,bo np czasami podnieść nogi nie mogę jak mnie ukuje gdzieś w nerwa 🫣a mówią że sport to zdrowie 🤣( byłam pod opieką neurologa właśnie kręgosłup i migreny)
Ja w poerwszej ciazy mowilam. Mam spore zwyrodnienie odcinka ledziowego plus dyskopatie. Gdy mi dysk przeskakuje przez kilkanascie godzin nie jestem w stanie usiasc wstac ani ruszacnogami czy sie obrocic. Lekarz ortopeda stwierdzil ze mam w dorbym stanie kregoslup i mam rodzic naturalnie. Co by bylo gdyby mi dysk wyskoczyl to nie wiem. Ponoc jakis glowny dysk mi wtedy uciska i nie mam szans sie ruszyc. Ale wypada raz na kilka lat.

reklama
Byłam dziś u tego lekarza. Jest zarodek z bijącym serduszkiem, plamienia nie wiadomo skąd mam dalej brać duphastonu i luteinę. Zrobił pomiary i zmierzył pęcherzyk wyszło mu 7+1 a jak zaczął mierzyć zarodek to cytuje powiedział ,,zarodek ciężko zmierzyć " ale wyszło mu że ma 6+1 nie skomentował tego a mi z OM wychodzi 6+4 dziś więc pytanie czy ten zarodek jest faktycznie taki mały czy źle zmierzył nie wiem co o tym myśleć. Następna wizyta 14.08 więc pozostaje mi cierpliwie czekać.
Tak to jest możliwe. Ja na pierwszym USG na którym było widać zarodek (5+5) byłam w bardzo dobrej klinice leczenia niepłodności. Pani doktor sama powiedziała, że to że w ogóle pokazała mi ten zarodek (CRL 1,3 mm) to zasługa bardzo dobrego sprzętu. Ale nawet na tym dobrym sprzęcie to można się pomylić o piksele. Dlatego nie powinno się na tak wczesnym etapie jeszcze tak bardzo oceniać tej wielkości 🙂 Pęcherzyk ciążowy było mu pewnie łatwiej zmierzyć, bo jest większy i tu urządzenie i oprogramowanie były bardziej precyzyjne 🙂 Na pewno wszystko jest dobrze, trzeba myśleć pozytywnie ✊🏻

Byłam dziś u tego lekarza. Jest zarodek z bijącym serduszkiem, plamienia nie wiadomo skąd mam dalej brać duphastonu i luteinę. Zrobił pomiary i zmierzył pęcherzyk wyszło mu 7+1 a jak zaczął mierzyć zarodek to cytuje powiedział ,,zarodek ciężko zmierzyć " ale wyszło mu że ma 6+1 nie skomentował tego a mi z OM wychodzi 6+4 dziś więc pytanie czy ten zarodek jest faktycznie taki mały czy źle zmierzył nie wiem co o tym myśleć. Następna wizyta 14.08 więc pozostaje mi cierpliwie czekać.
Spokojnie ja na pierwszej wizycie miałam tak samo zarodekbo 3 dni mniejszy niż wg om też pomiar był ma 6+1 na kolejnej wizycie już tylko był dzień różnicy niż wg om

Ja czasami kupię jakieś lepsze spaghetti (z samej semoliny), wrzucam na patelnię oliwę, ząbek czosnku, trochę chilli i orzeszki pinii. Jak się podsmaży to dodaję ten ugotowany makaron. A potem sypię to wszystko garściami startego Grana Padano… 🥹🥹🥹 Aż się wzruszyłam na samą myśl 🤪
No nie, mowa o takich pysznościach, aż mi moja ogórkowa już mniej smakuje 😂

Nie przejmowałabym się tym zbytnio póki co, ważne że jest serduszko ❤️ W tym momencie zarodek jest tak mały, że nawet lekki ruch ręką może zmienić pomiar. 😔

reklama
Nie mam pojęcia z jakiego jest, nawet nie wiem czy z krowiego czy to mix...
Na liście składników albo w dalszej części etykiety powinno być napisane, czy ser jest z mleka pasteryzowanego. Jeśli nie jest lub nie napisali, to ja bym nie jadła. Można sobie wyhodować listerioze. Tak samo jedząc surowe jajko albo wędliny dlugodojrzewajace czy surowe mięso. RIP TATAR 😭😭

Do góry