marzenieowielodzietności
Fanka BB :)
zaraz jajko zniose.....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oj to doskonałe wiem co czujesz... Miałam ten sam problem. Ale wyszła mi wysoka awidność wyniki jeszcze byłam skonsultować z lekarzem od chorób zakaźnych. Trzymam mocnona cytomegalowirus, wyszlo mi igg i igm dodatnio i lekarz mowil ze trzeba sprawdzic kiedy przeszlam.
A sprawdzałaś online? Oni często SMS wysyłają jak wyniki już dawno są. Ja ostatnio miałam wynik ok 15 a SMS był o północyhej która robiła badania krwi w piątek w alabie o ktorej miałyście wynik bo juz jest prawie 21 a wyniku dalej brak
Łącze Się z Tobą w "bólu"...też mnie to czeka a znoszę tak jak Ty...trzymam kciukiTrzymajcie kciuki za mnie jutro idę na glukozę. Macie jakieś rady ?
Biorę męża na wsparcie bo obecnie wciąż źle się czuje i jest mi słabo więc nie wiem czy to przeżyje. I czy nie zwymiotuje
Trzymajcie kciuki za mnie jutro idę na glukozę. Macie jakieś rady ?
Biorę męża na wsparcie bo obecnie wciąż źle się czuje i jest mi słabo więc nie wiem czy to przeżyje. I czy nie zwymiotuje
Weźcie sobie poduszeczki współczuje, bo też to ciężko przechodziłam. Trzymajcie się jakośŁącze Się z Tobą w "bólu"...też mnie to czeka a znoszę tak jak Ty...trzymam kciuki
Witamy rozgość się I rośnij zdrowoWitajcie marcowe mamy mam nadzieje ze tez będę taką wczoraj beta 11100 14.05 936 wg mnie jest to 5+5 idę w poniedziałek do lekarza czy będzie coś widoczne?
wspaniałe wieści gratulacje! Nic sie nie przejmuj, tak jak dziewczyny Pisały przy takich wymiarach starczy lekko ruszyć ręką i już wychodzi inny pomiarJstem po wizycie tej na NFZ. Zarodek jest, tętno też. Ale ja nie wiem nie może chyba być tak,że wyjdę zadowolona z wizyty... Eh byłam na USG lekko ponad tydzień temu i było niby 5+3 z pomiarów. Dziś wizyta tydzień i dwa dni od tamtej i tak jest wszystko ale według jej wyliczeń 6+1 to co ta ciąża stoi w miejscu? Wolno się rozwija? Crl 0.44. Nie mam pojęcia jaki wymiar na pecherzyk bo go chyba nie zmierzyła... We wtorek idę prywatnie,może coś więcej się dowiem . Z plusów dostałam skierowanie na te badania krwi, więc to będzie z głowy
O jak pięknie gratulacje! Ehhh cukrzyca ciążowa nic przyjemnego, ale to wszystko dla dobra maleństwaJestem już po... Zobaczyłam całe 1.24 cm człowieka i pięknym serduchem. Według USG 7.3 ..termin porodu bez zmian 7.03. to z tych dobrych wieści.
Z gorszych podejrzenie cukrzycy ciążowej. I o ile mi miałam za dwa tygodnie zrobić już badanie glukozy z obciążeniem . To Pani doktor jednak to przemyślala i stwierdziła że mam zrobić natychmiast . Jutro jadę na to badanie
Czyli po części byłaś smoczkiem ja też nim czesto jestem w nocy, lubi sobie pociumkać i tak śpi fajnie, że tak się udało Twojej córci szybko zapomnieć o cycu i się potem nie domagała, bo faktycznie karmienie w tandemie to nie lada wyczyn. Moja córka też w dniu porodu będzie miała 18 miesiecy wiec różnica podobna No właśnie ja bym nie odstawiała, ale lekarz wczoraj na wizycie wręcz kazał to zrobić :/Gratuluje wszystkim dzisiejszych wyników!
@AnielkoweLove co do karmienia: ja karmiłam cała druga ciąże, równo do dnia porodu. Miała 18 miesięcy. Pojechałam na porodówkę mała została z tata i jak wróciłam to ona całkiem zapomniała ze cyc był jej. Oczywiście mleka to tam raczej nie było w ciąży, bardziej ssanie z przyzwyczajenia.
Na dodatek nie umiałam jej uśpić wcześniej w żaden inny sposób.
Jedyne co to bardzo bałam się tandemu ale jakoś nie umiałam odstawić.
Jeśli nie ma zastrzeżeń lekarza to może nie rób sobie ciśnienia ze musisz odstawic i kropka a jakoś przyjdzie.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to glukoza cytrynowa jest znośna do picia,wchodzi jak lemoniadka i jak będziesz siedzieć to nie patrz w dół- mi się od razu niedobrze robiło przez pierwsze kilkanaście minut, musiałam patrzeć prosto, potem już było spoko, ale wiadome każdy organizm inaczej reaguje, powodzeniaTrzymajcie kciuki za mnie jutro idę na glukozę. Macie jakieś rady ?