reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

tyle ze u mnie w miescie nie ma dobrego lekarza na nfz zeby w ciazy do niego sie zapisac na zwykla wizyte a co dopiero prenatalne 🙂 musialabym w Krakowie szukac i tam jechac, a to chyba bez sensu jak moj prowadzacy robi te badania. A tak z ciekawosci ile u was kosztuje taka normalna prywatna wizyta z usg przy prowadzeniu ciazy? 🙂 ja place 350 zl
W Katowicach bardzo różnie, zależy jaki lekarz, placówka. Ja mam pakiet PZU i akurat ta placówka, w której pracuje mój ginekolog ma podpisana umowę z PZU i nic nie place za wizyty i USG.
Ja robiąc prenatalne ważyłam 53kg, więc nie sądzę żeby to była kwestia tłuszczu a jak pisałam miałam przezpochwowe... :/
Aha, no widzisz, może lekarz tak wolał ;)

reklama
Tylko wiesz, ja "swoja" ginekolog też mam w luxmedzie. Poradnia do której chodziłam.przy staraniach ciąż nie prowadzi. Chociaż ide tam na kontrolę i w sumie zobaczę. Ale jak coś to to i tak nfz.
To dobrze Ci się trafiło :) Ja i tak rodzę poza Wawą więc szukałam tylko przyzwoitego lekarza na prowadzenie ciąży (i chyba w końcu znalazłam) :)

Spokojnie, ja u mojego doktorka za zwykle usg (nie genetyczne, II, III- te będą droższe) płace 400 zł. Ale on jest ginekologiem od usg w szpitalu w którym chce rodzic, wiec stanę na rzęsach żeby mnie prowadził 🙈🙈🙈 + Warszawa kochaniutka tez robi swoje jeśli mowa o cenach
O to u mnie dokładnie tak samo, wizyta z USG prywatnie prawie 400, ale u lekarza, który jest super mega i pracuje w szpitalu, który jest moim nr 1 🙂 Takie uroki stolicy jeśli chodzi o ceny.. Plus mam jeszcze kartę Medicover (dopłacam u pracodawcy męża do pakietu Premium) i tam wydreptałam sobie już wcześniej drogę do bardzo sympatycznego ginekologa. W Medicover mam z nim stały kontakt przez „zadaj pytanie” więc w razie czego zawsze coś pomoże. Nie mniej te wszystkie leki, które dostałam na „wszelki wypadek” to od lekarza prywatnie 😅

Dziewczyny, a czy wy też macie taki rollercoaster emocjonalny? Bo ja już sama nie wiem czasem o co mi chodzi 🙃
ogólnie tego nie zauważam, nie licząc momentów, kiedy partner mnie irytuje. Ale wczoraj mówiłam o ciąży Mamie i szefowej. Za każdym razem z tych emocji stresu itp. się popłakałam. Biedne myślały, że jakąś tragiczną wieść chce przekazać

Dziewczyny a czy Wam się zdarzały brązowe plamienia? Jak pisalam jestem teraz 4+0, od wczoraj mam brazowe plamienia i mimo że wiem, że to może byc nic to świruje...

Progesteron badałam w poniedziałek i było 40ng wiec to na pewno nie przez niedobór.

uff :p to tylko ja nie widzę. Chciałam go zmienić, ale widać jest mi przeznaczony ;)
Zostaw, fajny jest 🥰
Dziewczyny a czy Wam się zdarzały brązowe plamienia? Jak pisalam jestem teraz 4+0, od wczoraj mam brazowe plamienia i mimo że wiem, że to może byc nic to świruje...

Progesteron badałam w poniedziałek i było 40ng wiec to na pewno nie przez niedobór.
Tak, też miałam w 4 tygodniu plamienia brązowe, akurat wtedy kiedy miałabym okres i u mnie wszystko ok.

Tak, miałam w poprzednich ciążach takie plamienia. Jeśli będą cie niepokoić i nasilać, ból brzucha to skonsultuj z lekarzem, ale po 1-2dni powinny ustąpić.
A beta jaka?

reklama
Do góry