Mamachlopcow
Fanka BB :)
Śniły mi się takie koszmary o ciąży ze szkoła pisać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mam tak samoNo to ja właśnie co bym nie zjadła to brzuch jak balon
ojej to faktycznie lepiej dmuchać na zimne, jakoś wytrzymacie z tesciową może nie będzie zbyt upierdliwa o ile to możliweCześć dziewczyny, witam sie dziś u mnie 6+2. 3 dni do wizyty
Cały weekend spędziliśmy u teściów, do tego u synka w żłobku panuje rumień zakaźny wiec będziemy gościć teściową przez kolejny tydzień. Tyle sie naczytałam o tym ze rumień jest bardzo niebezpieczny w 1 trymestrze, ze wolimy dmuchać na zimne
Byle nie oszaleć z babcią przez ten tydzień
Z objawów, często sikam, zdarzają się bólepodbrzusza życzę miłej niedzieli
Hej Wam ja tez mam taki nastroj, maz mi cos powie i ja juz lzy w oczach, co normalnie bym sie z tego smiala. Wczoraj strasznie mnie mdlosci wymeczyly, co nie zjem to zaraz sa. W nocy cycki mnie tak bolaly ze przekrecic z boku na bok sie nie moglamWitam się i ja w niedzielę. Jak się czujecie?
Czy u was też występuje zmienny nastrój? Ja ogólnie czuje się niby ok ale są chwile że przychodzą do mnie czarne myśli i ryczę... No wczoraj. Nie dość że ryczalam na filmie ale był wzruszający to już później mój humor wahał się i głupotki sprawiały że chciało mi się płakać. A jak to u Was wygląda ?
dobrze ze wszystko w porządku , słyszałam ze takie krwawienia się zdarzają . Moja szwagierka opowiadała ze w ciąży aż chlustnela krwią a na szczęście wszystko było dobrze jak fajnie ze słyszałaś serduszko )Hej dziewczyny. U mnie w ciągu ostatnich dni nadal pojawiało się delikatne brązowe plamienie głównie przy podcieraniu. Wczoraj byliśmy z mężem na kolacji w restauracji, poszłam zrobić siku a tam krew na wkładce i to dosyć sporo Od razu czarne myśli, od razu pojechaliśmy do szpitala zrobili mi USG i na szczęście nie poroniłam. Zarodek ma 3.6mm i nawet słyszałam bicie jego serca. Co za ulga... Dostałam globulki prostregonu i zalecenia żeby odpoczywać. Zdecydowałam się też że wykupuję prywatne ubezpieczenie bo mieszkam za granicą i tutaj publiczna opieka jest słaba, w ciągu całej ciąży tylko 3 USG w tym pierwsze dopiero 12 tygodnia. W tym tygodniu będę mieć robione dopiero pierwsze badania krwi/ moczu. Później 17 lipca spotkanie z położną w celu omówienia wyników i dopiero wtedy ona mnie umówi na wizytę z ginekologiem.
U mnie jest jeszcze takie ssanie na głód co chwile ze ciagle coś muszę mieć pod ręka jakiś jogurt czy kefir . Tak miałam w drugiej ciąży ze wymiotowałam tylko żółcią rano ale wieczorem miałam straszne ssanie w brzuchu i jak nie zjadłam to wymioty za to w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu na niepowściągliwe wymioty bo mój żołądek nie przyjmował nawet śliny , miałyście coś takiego ?
A ja każdego ranka budzę się i czuję się bardzo dobrze jutro mam 6+ 1 i ide do lekarzaJa se ciągle wmawiam że co ma być to będzie ale i tak ciągle się martwię cycki mniej bolą mdłości dziś mniejsze..
Tak tak dzisiaj dam znać ale to dopiero po 18@Sylwia 7 ♹ 🕖 dzis wizyta, tak? Trzymam kciuki
Oby się tym razem udało!Hej witaj w naszym gronie ja dziś mam 5+6 i czuję się nadal super. Od czasu do czasu poczuje jakieś ciągniecie jajnika, lekki ból. Piersi bolały mnie bardziej po 4 tyg powiększyły się troszkę bo jak zdejmuje wieczorem stanik to czuję w nich obciążenie ale nie bolą. W poniedziałek wybieram się na swoja pierwszą wizytę tak więc zobaczymy. Ja mam na pokładzie dwóch chłopców (18 i 12 lat) teraz z drugim mężem miałam dwie ale straciłam. Kiedy poswieciłaś się totalnie pracy i odpuściliśmy sobie ( już mówiliśmy sobie, że fajnie tak bedzie starszy za rok na studia i zostanie nam 13 latek) to nagle znowu ciąża no zobaczymy jak tym razem będzie
Dzięki! Jutro będę się umawiać na wizytę, zrobiłam test w sobotę (27dc), bo dzien wcześniej dźwigało mi się po kiełbasie i pomyślałam oho chyba coś jest na rzeczyHej wspolczuje strat i trzymam kciuki aby tym razem bylo wszystko dobrze piekne kreski kiedy masz wizyte?
trzymam kciuki aby tak bylo o ktorej masz wizyte?
Gdzies czytalam ze nie powinno sie wkladek bo one powoduja ze ilosc sluzu sie jeszcze zwieksza moze sprobuj bez i np zmieniac bielizne co jakis czas?
Dzieki! Mi tak samoCześć, nudnych 9 miesięcy
Ja póki co czuje się bardzo dobrze, chociaż bardzo szybko wyczerpuje mi się bateria
Trzymam kciuki żeby się wchłonęła!Może, ale nie musi. Zależy czy będzie rosnąć czy nie. Trzeba obserwować, i czekać....
No nie może być za łatwo....
Ale piekna beta! Wydaje mi się że przy takiej becie powinno być już serduszko Który masz tydzien ??Cześć Dziewczyny, serdecznie witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie, życzę Wam dużo zdrówka, powodzenia i spokoju
Ja dzisiaj zrobiłam zlecone badania mam tylko w moczu podwyższone PH więc chyba jakaś infekcja , nie wiem. Zapytam jutro lekarza pozatym wszystko w normie. Przy okazji zrobiłam betę i progesteron
Beta 15731, 84
Progesteron 30,40
Więc mam cichutką nadzieję, że jutro zobaczę malutkie serduszko
Ja mam mdłości, ale dalekatne narazie, da się wytrzymać i sikam co chwilę dosłownieA powiedzcie Dziewczyny jak się dzisiaj czujecie ?
Ja cały dzień w domu, bo u mnie dzisiaj straszny upał nie da się nawet wysiedzieć na zewnątrz, nie lubię takiej pogody ale no nie ma co narzekać