reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Cześć dziewczyny,
dołączam do grupy, chociaż jestem po pierwszej wizycie z „pustym” pęcherzykiem ciążowym.
Ale mam pewne wątpliwości których nie rozumiem.

OM 01.06.24
Beta w dniu miesiączki 2991
Czekam na nowe wyniki bety.

I tu pytanie. Wczoraj pani Doktor pokazała mi owy pęcherzyk mówiąc ze nie widzi ciąży pozamacicznej tez nigdzie. Czy pęcherzyk w macicy nie oznacza, ze jednak ciąża jest wewnątrzmaciczną?
Oczywiście kazała przyjść na usg za tydzień ale zapowiedziała ze mogą wystąpić krwawienia o wtedy od razu na izbę.
I nie wiem czy trafiłam na jakaś bardzo zapobiegawcza czy ona juz cos widziała ale nie chciała straszyć.

reklama
Cześć dziewczyny,
dołączam do grupy, chociaż jestem po pierwszej wizycie z „pustym” pęcherzykiem ciążowym.

OM 01.06.24

I tu pytanie. Wczoraj pani Doktor pokazała mi owy pęcherzyk mówiąc ze nie widzi ciąży pozamacicznej tez nigdzie. Czy pęcherzyk w macicy nie oznacza, ze jednak ciąża jest wewnątrzmaciczną?
Oczywiście kazała przyjść na usg za tydzień ale zapowiedziała ze mogą wystąpić krwawienia o wtedy od razu na izbę.
I nie wiem czy trafiłam na jakaś bardzo zapobiegawcza czy ona juz cos widziała ale nie chciała straszyć.
pecherzyk w macicy oznacza ze ciaza jest prawidlowa, ale lekarze sprawdzaja tez zawsze czy nie ma drugiej ciazy pozamacicznej. Pusty pecherzyk czyli nie bylo ani cialka zoltego ani zarodka i pewnie jej chodzilo ze z tego powodu krwawienie moze wystapic, ale z tym stwierdzeniem to ja bym jeszcze poczekala bo moze byc ciaza mlodsza i wtedy jeszcze nic nie bedzie widac, zalezy tez jakie ma wymiary pecherzyk

pecherzyk w macicy oznacza ze ciaza jest prawidlowa, ale lekarze sprawdzaja tez zawsze czy nie ma drugiej ciazy pozamacicznej. Pusty pecherzyk czyli nie bylo ani cialka zoltego ani zarodka i pewnie jej chodzilo ze z tego powodu krwawienie moze wystapic, ale z tym stwierdzeniem to ja bym jeszcze poczekala bo moze byc ciaza mlodsza i wtedy jeszcze nic nie bedzie widac, zalezy tez jakie ma wymiary pecherzyk
Z tymi wymiarami tez mam problem bo mimo, ze to moja 3 ciąża i powinnam być oblatana to jedynie się domyślam, że to wymiar 0,75? Czym jest ten drugi wymiar 3,2?

Załączniki

• IMG_2224.jpeg
    IMG_2224.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 85
Cześć dziewczyny,

OM 01.06.24

Hej a który masz tydzień ciąży?

Z tymi wymiarami tez mam problem bo mimo, ze to moja 3 ciąża i powinnam być oblatana to jedynie się domyślam, że to wymiar 0,75? Czym jest ten drugi wymiar 3,2?
ja z tego usg tez nie wiem ktory to wymiar pecherzyka, ale moze ktos inny bedzie wiedzial ktora to liczba i napisze 🙂 Poczekaj na wyniki bety, zobaczysz jaka tam bedziesz miala wartosc, podobno przy becie powyzej 10 tys juz powinno byc widac zarodek z bijacym sercem

reklama
ja z tego usg tez nie wiem ktory to wymiar pecherzyka, ale moze ktos inny bedzie wiedzial ktora to liczba i napisze 🙂 Poczekaj na wyniki bety, zobaczysz jaka tam bedziesz miala wartosc, podobno przy becie powyzej 10 tys juz powinno byc widac zarodek z bijacym sercem
Ja też kompletnie nie wiem. Zawsze miałam wymiar GS 😅

Do góry