reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Jak na razie czekamy na @QueenK mam tylko nadzieje, że wszystko u niej w porządku 😔

Ja mam już umówioną wizytę na 6 lipca, będę wtedy 5+2 i jestem świadoma, że mogę zobaczyć tylko pęcherzyk, ale chce jak najszybciej skonsultować przyjmowanie Acardu i ewentualnie dostać duphaston ze względu na wcześniejsze poronienie. 😔
A co do badań, to nie, dziś robię po raz drugi betę, proga i TSH i koniec. Nie chce więcej tego badać, bo tylko się będę pewnie stresować. ☺️
Kotciara u mnie taka sama sytuacja, tylko w razie pozytywnej bety (jakoś te 8 pozytywnych testów w 3 dni mnie nie uspokoiło 🙈) idę do mojej lekarki jeszcze w tym tygodniu, tez z myślą o acardzie i luteinie, ten pierwszy zażywałam w poprzedniej ciazy niemal cały jej okres, wiec wole dmuchać na zimne 🙂

Ja już po badaniu bhcg, trzymajcie kciuki za dodatni wynik ✊🏻 ja bezustannie trzymam za Was!

Jakie są Wasze historię starań? ☺
Starania rozpoczęliśmy w październiku 2023, w marcu ujrzałam pierwsze dwie kreski. To był pierwszy cykl kiedy prowadziłam kalendarzyk, najprawdopodobniej nie trafialiśmy w owulacje, jako że była ona stosunkowo późno (19/20dc). Niestety w 10 tygodniu (licząc z OM) dowiedziałam się, że ciąża zatrzymała się w 6. tygodniu. To były najprawdopodobniej trojaczki jednojajowe, w szpitalu doliczyli się 3 zarodków a nie 2 jak dotychczas myśleliśmy. 😥
W połowie kwietnia miałam zabieg łyżeczkowania, pierwszą @ dostałam dopiero po 44 dniach i od razu wróciliśmy do starań. Jak widać zaskoczyło od razu w 1 cyklu, w co dalej nie mogę uwierzyć. Póki co staram się być dobrej myśli ale widmo straty cały czas nade mną wisi 😔

Jak na razie czekamy na @QueenK mam tylko nadzieje, że wszystko u niej w porządku 😔

Ja mam już umówioną wizytę na 6 lipca, będę wtedy 5+2 i jestem świadoma, że mogę zobaczyć tylko pęcherzyk, ale chce jak najszybciej skonsultować przyjmowanie Acardu i ewentualnie dostać duphaston ze względu na wcześniejsze poronienie. 😔
A co do badań, to nie, dziś robię po raz drugi betę, proga i TSH i koniec. Nie chce więcej tego badać, bo tylko się będę pewnie stresować. ☺️
A ja się zastanawiałam czy 14.07 to nie za wcześnie :D

Starania rozpoczęliśmy w październiku 2023, w marcu ujrzałam pierwsze dwie kreski. To był pierwszy cykl kiedy prowadziłam kalendarzyk, najprawdopodobniej nie trafialiśmy w owulacje, jako że była ona stosunkowo późno (19/20dc). Niestety w 10 tygodniu (licząc z OM) dowiedziałam się, że ciąża zatrzymała się w 6. tygodniu. To były najprawdopodobniej trojaczki jednojajowe, w szpitalu doliczyli się 3 zarodków a nie 2 jak dotychczas myśleliśmy. 😥
W połowie kwietnia miałam zabieg łyżeczkowania, pierwszą @ dostałam dopiero po 44 dniach i od razu wróciliśmy do starań. Jak widać zaskoczyło od razu w 1 cyklu, w co dalej nie mogę uwierzyć. Póki co staram się być dobrej myśli ale widmo straty cały czas nade mną wisi 😔
Ciężkie przeżycia za Tobą. Ale trzymam mocno kciuki i wspieram wirtualnie <3

Jakie są Wasze historię starań? ☺
Ja zaczęłam od grudnia 2022. Testy owu głównie do wyznaczania czasu seksów ;) pierwszy cykl taki rozbiegowy ( trwal na złość 47 dni...). Taki prawilny start w lutym i nadzieja, że szybko się uda właśnie ze względu na kończący się macierzyński ;) w czerwcu pierwszy raz ovi i zaskoczyło.

Ja zaczęłam od grudnia 2022. Testy owu głównie do wyznaczania czasu seksów ;) pierwszy cykl taki rozbiegowy ( trwal na złość 47 dni...). Taki prawilny start w lutym i nadzieja, że szybko się uda właśnie ze względu na kończący się macierzyński ;) w czerwcu pierwszy raz ovi i zaskoczyło.
u mnie starania od kwietnia 2022, 2 cykl stymulowany :)

reklama
Do góry