reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Cześć dziewczyny! Oto kalendarz który udało mi się stworzyć na podstawie waszych wiadomości ☺️

Nasze terminy ❤️

1.03 @AnielkoweLove @Paulina933
2.03 @Anet23 @dajboże
3.03. @Marcia 1983 @Oli55 @Mija9191
4.03 @Mamachlopcow @Sylwia 7 ♹ 🕖
5.03 @Kotciara @Altojaxx @Manvi
6.03 @nicola27
7.03
8.03 @Justyna1996
9.03 @Juliaaawe @Dolvit

Nasze wizyty 🩷

4.07 @nicola27
5.07 @Sylwia 7 ♹ 🕖
6.07 @Kotciara
7.07 @Oli55
10.07 @Anet23
11.07 @Juliaaawe @Mamachlopcow @dajboże
12.07 @Altojaxx @Mija9191 @Dolvit
13.07 @Dolvit
17.07 @Manvi
28.07 @AnielkoweLove @Paulina933

Jeśli kogoś tu nie ma lub chcecie coś dopisać/edytować, to proszę o wiadomość 🤓
Dziękujemy ♥️

Czekamy za tem na wieści od @nicola27 po dzisiejszej wizycie🍀

reklama
Jak się czujecie dziewczyny? 😁
Ja generalnie czuje się bardzo dobrze, ale wczoraj diabeł mnie podkusił i zjadłam zupkę chińską - do teraz czuje jak ten makaron siedzi mi na żołądku, ble 😖
Dziś 5+0 🩷

Poroniłam niestety...

Mam pytanie do dziewczyn które mają za sobą wczesne poronienia. Czy zapisano Wam wtedy może lek o nazwie Arthrotec? Czy krwawiłyscie bardziej niż podczas okresu czy podobnie?
Eehh... smutne to bardzo, nie myślałam, że mnie to spotka...
Bardzo mi przykro 😔 ja przy jednym poronieniu na samym początku to jak zwykly okres było to w 5 tydz w 7 tyg. Już miałam tabletkę i byłam czyszczona w szpitalu.

Ja generalnie czuje się bardzo dobrze, ale wczoraj diabeł mnie podkusił i zjadłam zupkę chińską - do teraz czuje jak ten makaron siedzi mi na żołądku, ble 😖
Dziś 5+0 🩷
Ja się też czuje bardzo dobrze, aż to takie niepokojące jest , ale przecież każda z nas inaczej przechodzi ten czas. Jedyne co to czuje piersi i jakby zrobiły się takie nabrzmiałe...a pozatym jak najbardziej w porządku nie mam na co narzekać ❤️

Oj tak, też karmiłam butlą i piersią na zmianę :) I moja córa po pewnym czasie butelki nie chciała widzieć na oczy😂 kp jest najcenniejsze w pierwszym półroczu, więc nie ma czego żałować :) bo później trzeba kombinować z nałogowcem😁
No moja koleżanka probowala też butelka dawac ale sztuczne i skończyło się tak że też jej córka butelki na oczy niechciala wiedzieć 😅 aktualnie też ma prawie dwa lata i ciągle cyc. Każde dziecko to inne jedne odrzuci jedne odstawi a inne nie życzę powodzenia z odstawieniem 🙂

Dziś 5+0 🩷
Ja czuje się niezmiennie ok., zazdroszcze Ci tej zupki bo z racji IO trzymam dietę z niskim indeksem i zjadłabym coś takiego zakazanego- choć niestrawności nie zazdroszczę i trzymam kciuki żeby minęła.

U mnie dziś 5+4, wyczekuje już bardzo mojej wizyty 12.07- ale do tego czasu, zanim nadejdzie ten dzień czekam na Wasze relacje po wizytach i liczę, że będziemy wspólnie cieszyć się z pierwszych uderzeń serduszek ❤️

Ja się też czuje bardzo dobrze, aż to takie niepokojące jest , ale przecież każda z nas inaczej przechodzi ten czas. Jedyne co to czuje piersi i jakby zrobiły się takie nabrzmiałe...a pozatym jak najbardziej w porządku nie mam na co narzekać ❤️
To prawda, każda ciąża może być zupełnie inna. Aczkolwiek wiele osób pisze, że mdłości lubią pojawiać się dopiero po 6 tygodniu, więc najlepsze może przed nami 😁
Ja czuje się niezmiennie ok., zazdroszcze Ci tej zupki bo z racji IO trzymam dietę z niskim indeksem i zjadłabym coś takiego zakazanego- choć niestrawności nie zazdroszczę i trzymam kciuki żeby minęła.

U mnie dziś 5+4, wyczekuje już bardzo mojej wizyty 12.07- ale do tego czasu, zanim nadejdzie ten dzień czekam na Wasze relacje po wizytach i liczę, że będziemy wspólnie cieszyć się z pierwszych uderzeń serduszek ❤️
Szybko zleci, a 12 powinno już być serduszko ❤️

Udało mi się w końcu, po 3 dniach, umówić wizytę na NFZ 😂 Sukces!

Dziewczyny dostałam smsa od mojej gin "może proszę jednak brać encorton 10mg rano do śniadania..." Wcześniej pisała,żeby nie brać... I bądź tu mądry, co robić.... Któraś z was bierze encorton?

reklama
Dziś 5+0 🩷
Ja wczoraj zjadłam kebaba i myślałam że go zwrócę. Koniec z takim żarciem na noc.
Ja wczoraj miałam pierwsza zachciewanke na coś słodkiego. Ale to jak bardzo. Zjadłabym całe tylko syn zauważył że coś jem i musiałam schować. No i mam zmienny humor

. Wczoraj dwa razy płakać mi się chciało ...

Do góry