Pszczoła2020
Fanka BB :)
Dla controlfreeków jak jaDziewczyny a jakie tętno mają wasze maluszki ? Czytam , że norma do 180 a mój w poniedziałek miał 186
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla controlfreeków jak jaDziewczyny a jakie tętno mają wasze maluszki ? Czytam , że norma do 180 a mój w poniedziałek miał 186
Tętno 179. Lekarz powiedział, że wysokie tętno często mają chłopcyDziewczyny a jakie tętno mają wasze maluszki ? Czytam , że norma do 180 a mój w poniedziałek miał 186
u nas bylo 182 ostatnioDziewczyny a jakie tętno mają wasze maluszki ? Czytam , że norma do 180 a mój w poniedziałek miał 186
Podczas zapisywania na prenatalne lekarz powiedział, że jeśli będę chciała to wtedy dostanę skierowanie na PAPPĘ do wykonania w tym samym dniu. Wyniki też mają być tego samego dnia.prenatalne robi lekarz z certyfikatem fmf, mozesz na necie zobaczyc wykaz lekarzy z calej polski i u takiego trzeba sie zapisac na prenatalne. Rozni sie jeszcze tym ze wyniki pappy itd wpisuje w system, robi wywiad i te informacje tez wpisuje w system no i na usg wszystko dokladnie sprawdza, rece, nogi, liczy place, dokladnie sprawdza serce, przeplywy itd, takie usg z wizyta trwa ok godz lub ponad
O wow! Skąd to cudo?Dla controlfreeków jak ja
jak tak mowil lekarz to niePodczas zapisywania na prenatalne lekarz powiedział, że jeśli będę chciała to wtedy dostanę skierowanie na PAPPĘ do wykonania w tym samym dniu. Wyniki też mają być tego samego dnia.
Czy to znaczy, że PAPPĘ powinnam zrobić jednak wcześniej?
A u mnie na odwrót, cały czas ok 90/60 Jak się stresuję w poradni to podskakuje wyżej i wychodzi 120/70
Akurat miałam właśnie uzupełnianą kartę ciąży i pielęgniarka mierzyła mi ciśnienie. Pierwszy pomiar - 148/98. Mówię, że niemożliwe, w domu mam niższe. Więc łącznie mierzyliśmy 3 razy, za trzecim razem spadło na 130/80 dalej nie idealne ale przynajmniej w górnej normieSprawdzaj sobie codziennie to ciśnienie bo możesz mieć PIH, nadciśnienie indukowane ciążą. Ja miałam nadciśnienie przez ostatni tydzień ciąży i w szpitalu na patologii dostawałam już Dopegyt