reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Ja po :) Bejbis starszy niż OM (6+6), z USG 7+1. Niestety torbiel urosła (ok 2cm), Doktor dalej się nią nie przejmuje do momentu wystąpienia bólu lub obrazu skręcania. Bobik ok 1,1 cm i dzielnie pompuje 136/min :)
Ah, i dostałam kontrolnie skiero do Zakaźnika, chociaż mówił, ze awidnosc na medal i chwalił za świetne przygotowanie i ruch- to Wasza zasługa :)
Uspokojona jestem po wizycie. Serduszko bije nasz kaszojad ma 2.72 cm co przypada na 9.4 obecnie tc 9.1
Rota mu nie zaszkodził. Z moim cukrem na czczo 93 oczywiście wpisała mi cukrzycę ciążowa co osobiście uważam za przesadę. .. o i prawdopodobnie moja torbiel się zmniejszyła :)
swietne wiaodmosci 🙂

Cześć! Chętnie się dopisze bo na USG widziałam żywego dzidziusia. Tp 11.03.
Nadal się boję bo to ciąża po poronieniu, na luteinie i zastrzykach przeciwzakrzepowych. Starszaki się cieszą a ja się boję zaufać że znów jestem w ciąży. Jeśli się urodzi to będzie czwarte dziecko po 8 latach przerwy 😱.
Mam wizytę w poradni przyszpitalnej 11.08 i badanie USG 7.09.
Mam nadzieję że dotrwam do tego czasu 😕.
witam i spokojnej ciazy zycze 🙂

Hej hej, nie odzywałam się bo dopadła mnie jakaś depresja ostatnio, czarne myśli to była codzienność, zupełnie zapomniałam ze umówiłam się prywatnie w szpitalu na wizytę do tego doktorka co mnie badał przy wypisie. Właśnie z niej wróciłam. Dzidziuś ma się się dobrze, całe 2,5cm szczęścia z serduszkiem 175/min dziś 9+0💜 Umówiłam się do niego na prenatalne na 1.09 będzie wtedy 13+0, na pappa mam iść tydzień wcześniej także tak to u mnie Wygalda. Ból piersi wrócił, mdłości odeszły na razie, ale do mięsa nie ma nawet opcji ze podejdę tak mi śmierdzi wszystko😂 zero apetytu mam teraz🫣

Jak Wasze cisnienie? Ja z reguly majac i tak bardzo niskie w ciazy zawsze mam nizsze i strasznie mnie to meczy... teraz mierzylam i 90 na 60. Komus jeszcze zmniejsza sie w ciazy?
ja tez takie mialam zawsze 90/50 sie zdarzalo odkad biore acard i zastrzyki mam czasem nawet 105/70 🙂 niestety mierze tylko u tesciowej bo w domu nie mam cisnieniomierza 🙂

Czy któraś może miała cytologia papa 3a ? Mi właśnie taką wyszla i m brac globulki dopochwowy ci 3 dni pierwszy razvtak mam...

Jak Wasze cisnienie? Ja z reguly majac i tak bardzo niskie w ciazy zawsze mam nizsze i strasznie mnie to meczy... teraz mierzylam i 90 na 60. Komus jeszcze zmniejsza sie w ciazy?
Ja też w każdej ciąży miałam niższe, ale ogólnie jestem niskociśnieniowcem. Aktualnie ciśnienie przeważnie ok 100/60. Staram się mierzyć codziennie i zapisywać. U mnie natomiast wyższe jest średnie tętno. Dokładnie od oznaczonej owulacji 26.06 zegarek wyłapał wzrost i sam mnie poinformował, że trendy się u mnie zmieniły 😅 Na razie podobny poziom się cały czas utrzymuje. Dziwne uczucie mieć niższe ciśnienie i wyższe tętno 😅

Załączniki

• IMG_6607.jpeg
    IMG_6607.jpeg
    45,9 KB · Wyświetleń: 38
Ja też w każdej ciąży miałam niższe, ale ogólnie jestem niskociśnieniowcem. Aktualnie ciśnienie przeważnie ok 100/60. Staram się mierzyć codziennie i zapisywać. U mnie natomiast wyższe jest średnie tętno. Dokładnie od oznaczonej owulacji 26.06 zegarek wyłapał wzrost i sam mnie poinformował, że trendy się u mnie zmieniły 😅 Na razie podobny poziom się cały czas utrzymuje. Dziwne uczucie mieć niższe ciśnienie i wyższe tętno 😅
Oj tak mam dokladnie to samo z tetnem.

reklama
Do góry