reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Rozumiem Cie i sama jak wychodzą nowe newsy to wariuję. Teraz staram się podchodzić na chłodno do nowych afer, cześć z nich jest niestety wynikiem manipulacji i chęcią ożywienia społeczeństwa. Staram sie tłumaczyć sobie, ze o tysiącach sytuacji, gdzie lekarze jednak pomogli sie nie mówi- a jest ich zdecydowanie więcej. Plus rozsądny prowadzący. Mój jeszcze nie założył karty i czuje, ze ma to głębszy

Napewno masz racje. Porodów mimo wszystko jest mnostwo. Tak naprawde komplikacje i po wycieciu migdalka moga byc. Eh ja juz mezowi mowilam ze jak sie zrobi nie daj Boze zle a lekarze tu rozloza rece to mamy do Czech 60 km i wtedy wole tam pojechac na konsultacje.

reklama
Napewno masz racje. Porodów mimo wszystko jest mnostwo. Tak naprawde komplikacje i po wycieciu migdalka moga byc. Eh ja juz mezowi mowilam ze jak sie zrobi nie daj Boze zle a lekarze tu rozloza rece to mamy do Czech 60 km i wtedy wole tam pojechac na konsultacje.
To kolejny argument! Masz super sytuacje lokalizacyjna, nie stresuj się 😘

Dziewczyny ostatnio sporo informacji bylo w prasie o strasznych sytuacjach ze szpitali. Ze lekarze za dlugo z czyms zwlekali i tym podobne. Przy poerwszej ciazy wgl noe czulam lęku o siebie i dziecko. Czulam ze jakby co sie o nas lekarze zaopiekuja. Teraz jestem wystraszona. Zwlaszcza ze w domu 4 latek i nie wyobrazam sobie by mi soe cos stalo.
ja tez sie boje, zwlaszcza ze z synem wlasnie czekali i chcieliby czekac dalej tylko juz mowilam ze jestem po terminie i juz czekac nie chce. Z corka trafilam na taka pielegniarke ze majac 5 cm kazala mi isc spac bo nie wiadomo czy urodze..., pozniej z łaska zaprowadzila mnie na porodowke i tam mialam juz 8 cm i za 2 godz corka byla na swiecie. Niestety kazde dziecko rodzilam po terminie w 41+tc a to wiadomo ze ryzyko juz wtedy jest wieksze.

❤️ jeszcze z Wami zostaje,żeby trochę Wam smęcic 😅 ciąża zywa. Co ciekawe dziś przesunięcie wieku Bobasa znowu 🙈 według ostatniego USG powinno dziś być 8+3 a na tym dzisiejszym badaniu wyszło 9+1... Ale lepiej w tą stronę, niż druga swoją drogą :p kolejna funduszowa wizyta 31 sierpnia. Dostałam skierowanie na badanie moczu i krwi przed wizytą. No i może w końcu na te prenatalne się umowie 🙈

Byłam na wizycie(Celowo nie podaję terminów moich wizyt, dla mnie to za duża presja, sorry tak już ze mną jest ;) ). Dr Kosmitka spóźniona 35min, 3pacjentki zajęły jej 1,5h kiedy rejestrują co 15 min 🤦‍♀️ Myślałam że jajo zniosę. Okazało się że system komputera szwankuje... Z bobasem wszystko w porządku, ma się dobrze mimo plamień. 1,22cm człowieka💛
Na plamienia ktore nie chca zniknąć mam brać dalej tabletki i jak najwięcej leżeć. Mój urlop wydłużył się o tydzień. Może to i dobrze... Wyleżę swoje a potem będzie z górki

❤️ jeszcze z Wami zostaje,żeby trochę Wam smęcic 😅 ciąża zywa. Co ciekawe dziś przesunięcie wieku Bobasa znowu 🙈 według ostatniego USG powinno dziś być 8+3 a na tym dzisiejszym badaniu wyszło 9+1... Ale lepiej w tą stronę, niż druga swoją drogą :p kolejna funduszowa wizyta 31 sierpnia. Dostałam skierowanie na badanie moczu i krwi przed wizytą. No i może w końcu na te prenatalne się umowie 🙈
Bobas ma 2.33 cm :)

Ja mam sąsiadkę, która na ścianie mojej sypialni (za moją głową) powiesiła u siebie TV. Ogląda go tak głośno, że ja słyszę dialogi w filmie u siebie (nowe budownictwo) i niestety sąsiadka zasypia przy nim.. W efekcie 2-3 w nocy a ja mam w sypialni seanse filmowe. Mam duże problemy z zasypianiem i brałam wcześniej na to ziołowe leki, których oczywiście w ciąży mi nie wolno.. Mam przechlapane teraz, a na sąsiadkę nic nie działa. Jak zadzwonię i proszę, żeby oglądała ciszej, to ciszej jest tylko tego dnia.. Także totalnie rozumiem..
O matko, nie wyobrażam sobie tego. Szczerze by mnie szlag trafił, ja do zaśnięcia potrzebuje idealnej ciszy 😐

Byłam na wizycie(Celowo nie podaję terminów moich wizyt, dla mnie to za duża presja, sorry tak już ze mną jest ;) ). Dr Kosmitka spóźniona 35min, 3pacjentki zajęły jej 1,5h kiedy rejestrują co 15 min 🤦‍♀️ Myślałam że jajo zniosę. Okazało się że system komputera szwankuje... Z bobasem wszystko w porządku, ma się dobrze mimo plamień. 1,22cm człowieka💛
Na plamienia ktore nie chca zniknąć mam brać dalej tabletki i jak najwięcej leżeć. Mój urlop wydłużył się o tydzień. Może to i dobrze... Wyleżę swoje a potem będzie z górki
Gratulacje dziewczyny ❤️

Super! W ogóle bardzo pocieszające o tych plamieniach...bo u mnie ciągle są i odchodzę od zmysłów już ;( który to tydzień u ciebie i jak długo masz plamienia?

reklama
Czy wy tez odczuwacie wilczy głód ? Jestem osoba dosyć szczupła i generalnie jadam niewiele a od kilku dni lodówka mi się nie zamyka 🥴

Do góry