reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Może się orientujecie dziewuchy... dostałam dzisiaj z pracy wiadomość o skierowaniu na badania okresowe.. Ja niby jestem 7+4, ale w pracy się jeszcze nie pochwaliłam 🤷‍♀️ powiedzcie mi wyjdzie to na badaniach? Chyba nie badają tam przecież bety?

reklama
Kochane witam się z Wami po wizycie.. Otóż mamy naszego maleńkiego kropeczka serduszko bije wszystko zgadza się z dniem ostatniej miesiączki dzisiaj 6+1 .. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Dostałam leki ze względu na wczesniejsze poronienie bo to musi być profilaktycznie i lek na mdłości ❤ tak bardzo się cieszę z naszego maluszka! 🥰😍dziękuję za kciuki ❤
Jakie leki Ci przepisał? Mi pomimo poronienia z kwietnia nic nie przepisał i nie wiem czy nie powinnam sama wyjść z sugestią

Może się orientujecie dziewuchy... dostałam dzisiaj z pracy wiadomość o skierowaniu na badania okresowe.. Ja niby jestem 7+4, ale w pracy się jeszcze nie pochwaliłam 🤷‍♀️ powiedzcie mi wyjdzie to na badaniach? Chyba nie badają tam przecież bety?
Nie raczej nic nie wyjdzie na takich badaniach 🙂 choć mi jak robili ekg serca to w wywiadzie pytali czy jestem w ciąży. Zależy jakie tam masz badania, bo z samej krwi nie wyjdzie, ewentualnie z wywiadu.

Pewnie zależy od rodzaju pracy, może gdy ktoś pracuje fizycznie, to lekarz może o to zapytać, ale nie wiem, nie znam się.
Ja byłam tydzień temu na okresowych, byłam w 6 tygodniu, nic nie powiedziałam, nikt o nic nie pytał

@pestka339 ja jak się zaczęło to wszystko to miałam całymi dniami mdłości... potem zaczęło się nasilać i zmieniać, zaczęło łapać zaraz po przebudzeniu, a potem po obiedzie + wieczór. Normalnie ukłony dla każdej z mam... ile to trzeba przejść :o szacun!
Ja też mecze się całymi dniami. Nie jem prawie nic. Od dziś zaczynam się zmuszać do jedzenia bo inaczej będzie źle.

Ja też dzisiaj idę na wizytę 😪 wiadomo, że nie będę się miała czym pochwalić 🥲 ale będę szczęśliwa jak uda mi się dostać skierowanie do szpitala do którego się umówiłam. W dodatku przez moje miasto i dzielnicę leci dzisiaj tour de pologne i nawet nie mogę tam normalnie zajechać samochodem... Komunikacją też będzie ciężko 🤣 biednemu zawsze wiatr w oczy, narazie staram się śmiać przez łzy 🫣 Pozostałym wizytującym życzę radości :)

Jestem dziś nie do życia… okropnie się nie wyspałam, ponieważ problematyczny sąsiad postanowił znów uprzykrzać nam życie i do północy wył kompresorem pod oknem sypialni. To już nie pierwsza taka akcja…
Ja mam sąsiadkę, która na ścianie mojej sypialni (za moją głową) powiesiła u siebie TV. Ogląda go tak głośno, że ja słyszę dialogi w filmie u siebie (nowe budownictwo) i niestety sąsiadka zasypia przy nim.. W efekcie 2-3 w nocy a ja mam w sypialni seanse filmowe. Mam duże problemy z zasypianiem i brałam wcześniej na to ziołowe leki, których oczywiście w ciąży mi nie wolno.. Mam przechlapane teraz, a na sąsiadkę nic nie działa. Jak zadzwonię i proszę, żeby oglądała ciszej, to ciszej jest tylko tego dnia.. Także totalnie rozumiem..

reklama
jak ja doceniam moich obecnych sąsiadów <3 aż żal się wyprowadzać, jak maluszek się urodzi/podrośnie :(
mili, pomocni itp.
jedyne czego się obawiamy to pojawienia ostatnich lokatorów - starsze małżeństwo i obawiamy się, że może być "czepliwe"

Do góry